Разлика между Борд на работа и търсачка

Posted on

 Разлика между Борд на работа и търсачка


Тя може да бъде объркващо да се каже разликата между борда на работни места и търсачката работа, но това е разумно да се знае къде обявите за работа, които намирате онлайн идват. Обикновено в мотивационно писмо, ще говорим за това как сте намерили командироването на работни места. Казано по-просто, работа борда е уебсайт, който мнения работни места, предоставени от работодателите, а за търсене на работа двигатели излъскване уеб и агрегат обяви за работа от работа дъски и уеб сайтове на работодателите.

работа табла

С работа дъски, компании са изрично изброени открити по терена и често приемат заявления за работа директно през борда на работни места. Работодателите обикновено плащат такса на борда работа, за да се изброят работата си на мястото – по същество, сайтът складове автобиографии и продава работодатели имат достъп до тях.

Чудовище, най-големият и най-известният работа борда, е общ дъска с публикации в широк спектър от индустрии. В действителност  разполага с по-широк спектър от работни места, включително договорните позиции, възможности за работа в дома, летни работни места, както и доброволен труд. CareerBuilder  е фокусиран повече върху хора с бакалавърска степен.

Други по-специализирани състави се фокусират върху определен отрасъл. Зарове , например, е водещ сайт за технологични работни места. Кариера банка  и  eFinancial Кариери  фокусират върху финансите и банковото дело. Разнообразие Кариери  мнения медийни работни места в телевизията, радиото и производство. TalentZoo  обхваща реклама и маркетинг.

Много ниша ориентирани фокус работа на много специфични професии: стенд инженер би изглеждала за работа по  Rigzone.com ; ако сте експерт в обработка на естествен език,  NLPPeople.com  е работната площадка за вас.

Други специализирани табла погрижат за един сегмент на пазара на труда като работни места влизането на ниво, летни работни места, или стажове.

Търсачки

Всъщност и  SimplyHired  са две от най-популярните търсачки работа, и те се събират милиони обяви на техните платформи. (Наистина е едновременно търсене на работа на двигателя и на борда на работни места.)  LinkUp  търси чрез интернет страниците на малки, средни и големи работодатели, без да включва информация от работа дъски.

Ниша за търсене на работа двигатели, като  Green Job Bank  или  JobsOnTheMenu , събират работа от различни професионални или кариера специфични обекти.

Табла срещу търсачки

Тук ще намерите голямо разнообразие от обяви за работа за търсене на работа двигатели, тъй като съдържат обяви от различни източници. Въпреки това, може да се наложи да погледне през дублиращите се и се уверете, че свободното работно място все още е на разположение.

Също така, насочена към широка търсене на работа може да бъде трудно. Ако търсите по-голяма компания, може да получите стотици или дори хиляди резултати. Добавяне на параметри като местоположение може да стесним резултатите.

Ако намерите възможност чрез работа на борда, може да се наложи да се регистрирате на този сайт, а някои дори се изисква такса да се присъединят. Можете също така да се справят с много спам и реклами.

Стратегия Цялостен

Също така имайте предвид, че много малко назначения се случват чрез работа дъски. В статия на PBS , работодатели съобщават, че само 1,3% от техните назначения дойде от Monster и 1,2% през CareerBuilder.

За увеличаване на търсене на работа, използвайте двете дъски за работа и търсене на работа двигатели, заедно с най-различни сайтове, тъй като нито един сайт търси всички обяви за работа.

Освен това, не ограничават търсенето на работа за онлайн източници. По-голямата част от наема дойде чрез работа в мрежа. Най-малко 60 на сто от всички работни места са открити по този начин, както и някои източници посочват дори по-високи статистика.

За да увеличите шансовете си за намиране на работа, което ще ви хареса и се наемат за длъжността, да създадете мулти-направление стратегия, включваща ниша и общи търсачки за работа и работа дъски и работа в мрежа.

Преди всичко, не държа на търсене на работа под шапката си (дори ако текущата ситуация заетост означава, че трябва да бъдем дискретни по отношение на социалните медии и на работното място). Кажете на всички вие знаете, че търсите. График дати кафе с контактите, които не сме виждали от известно време и носят визитки в случай че се натъкнете на връзка социално който може да има олово.

Създаване на информационни интервюта с хора, които имат работни места, които искате, и ги помолете как са стигнали където са днес.

Помнете: целта не е само да се наемат. Това е да си намерят работа, което е задоволително, при работодател, който е добър културен добре, и че плаща по подходящ за ролята и за вашите умения и опит. За да се случи това, трябва да се възползваме от всеки ресурс на ваше разположение – не само работа дъски и търсачките.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *