Разликата между Resume и автобиография

Posted on

Разликата между Resume и автобиография


Каква е разликата между автобиография и автобиография? Основните разлики между автобиография и автобиография (CV) са дължина, какво е включено, и това, което всеки се използва за. Макар че и двете се използват в приложения за работа, автобиография и автобиография винаги не са взаимозаменяеми.

Повечето автобиографии в Съединените щати са компетентностни базирани : те са лични маркетингови документи, предназначени да покажат умения на кандидата, значими постижения, както и професионален опит в най-голяма полза.

САЩ автобиографии, представен за работни места в академичните среди, научни изследвания, както и медицински области, са идентификационни данни на базата на , осигуряване на цялостна (а често и продължително) списък на нечии образование, сертификати, изследователски опит, както и членство в професионални организации и членства.

Какво е автобиография?

А  автобиография  (CV) съдържа обобщена информация за вашия опит и умения. Обикновено, CV-та за кандидати входно ниво са по-дълги от резюмета – най-малко две или три страници. Автобиографии на кандидати на средно ниво, които са натрупали множество публикации са склонни да работят много по-дълго.

Забележка: автобиографии включват подробна информация за вашата академична подготовка, включително и преподавателски опит, степени, научните изследвания, награди, публикации, презентации и други постижения.

Автобиографии по този начин са дълготрайни, отколкото автобиографии и включват повече информация, по-специално детайли, свързани с една академична и изследователска фон.

Какво е CV Обобщение?

А  резюме автобиография  е едно към две страници, съкратен вариант на пълна автобиография. Обобщение А CV е начин за бързо и стегнато предадат нечии умения и квалификации. Понякога големите организации първоначално ще поискат обобщение CV на една страница, когато те очакват с голям резерв от кандидати.

Какво да включите в автобиография

Вашата автобиография трябва да включва вашето име, информация за контакти, образование, умения и опит.

В допълнение към основните неща, а CV включва изследователски и преподавателски опит, публикации, стипендии и стипендии, професионални сдружения и лицензи, награди, както и друга информация, свързани с позицията, за която кандидатствате.

Съвет: Започнете, като направите списък на всички ваши основна информация и след това да ги организираме в категории.

Какво е автобиография?

А  автобиография  съдържа обобщена информация за вашето образование, трудов стаж, пълномощията, както и други постижения и умения. Има и допълнителни секции, включително цел на автобиография и кратко описание на кариерата изявление.

Забележка : Автобиографии са най-честите искания документ от кандидатите заявления за работа.

А автобиография трябва да бъде възможно най-кратко. Обикновено, автобиография е дълга една страница, въпреки че понякога тя може да бъде толкова дълго, колкото две страници.

Съвет : Възобновяване често включват списъците да се съхранява информация кратки.

Автобиографии идват в няколко вида, включително хронологичен, функционални и комбинирани формати. Изберете формат, който най-добре отговаря на вида на работата, за която кандидатствате.

CV и Resume Съвети за писане

Независимо дали сте написването на CV или автобиография, има няколко полезни правила, които трябва да следват.

Съвпадение автобиографията си или CV на позицията.  Това е най-важното, когато пишете автобиография, но това се отнася и за автобиография също. Уверете се, че сте се подчертае вашето образование, професионален опит и умения, тъй като те се отнасят до конкретния отрасъл или работата.

В CV, например, ако кандидатствате за работа в областта на образованието, може да искате да поставите преподавателски опит в горната част на автобиографията си. В автобиографията си, може да се включи само професионалния опит, който е пряко свързан с работата, за която кандидатствате за. Можете също да включите ключови думи от длъжностната характеристика в автобиографията си или CV. Това ще покаже на работодателя, че сте идеална годни за позицията.

Използвайте шаблон.  Вие може да искате да използвате шаблон за структуриране автобиографията си или CV. Това ще даде на вашия документ ясна организация, която ще помогне на работодателя виждате бързо квалификация и опит.

Проверят и редактиране.  Без значение дали използвате CV или автобиография, трябва старателно да редактирате документа. Уверете се, че не е правописна или граматически грешки.

Уверете се, че форматът е еднакъв – например, ако използвате куршум точки в една длъжностна характеристика, използвайте куршум точки във всичките Ви длъжностни характеристики.

Как да пишем успешен Resume

  • Изберете правилния формат за вашите нужди. Вашият промишленост, опит и желания роля ще информира Вашия избор на автобиография формат – например хронологичен, функционален, или комбинация.
  • Напиши за роботи, така и за хората. Вашето резюме трябва да преминем през система за проследяване на кандидата и да прикове вниманието на човешкото същество, на другия край.

Как да пишем успешен CV

  • Знаеш ли какво да се включат и как да форматирате информацията.
  • Изберете подходящ формат. Уверете се, че сте избрали автобиография формат учебна програма, която е подходяща за позицията, за която кандидатствате. Ако кандидатствате за стипендия, например, няма да се налага да включвате личната информация, която може да бъде включена в международна CV.

Международната автобиографии

Докато автобиографии в САЩ се използват основно при кандидатстване за академичната, образование, научни, медицински или научни позиции или при кандидатстване за стипендии или помощи, кандидати за международни работни места скоро ще научат, че те са длъжни да представят “автобиографии” за почти всеки тип на работа те се прилагат за.

В Европа, Близкия Изток, Африка, Азия или, работодателите могат да очакват да получат “автобиография” (често с прикачен снимка), а не на автобиография. Въпреки това международните “автобиографии” са всъщност структурират и форматирани прилича много повече на автобиография, отколкото са академична САЩ автобиография.

Основната разлика между автобиография на САЩ и международен CV е, че работодателите в други страни, необуздани от трудови закони на САЩ дискриминация, изискват много по-лична информация от едно ще предостави на автобиография в САЩ или Канада. Тези подробности варират според страната, но могат да включват една дата на раждане, гражданство, семейно положение, и брой на децата.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *