Работни места, които процъфтяват по време на коронавирус (COVID-19) пандемия

Posted on

Работни места, които процъфтяват точно сега

Ако търсите за работа точно сега, вие имате много компания. Поради влиянието на COVID-19 пандемия, претенциите на безработица се е увеличил през 3,3 милиона между 22 март и 28 Март 2020 според Бюрото за трудова статистика. Над 10 милиона души са подали за обезщетения за безработица. Това е най-голямото увеличение-и най-големият общият брой на безработица претенции-, тъй като Министерството на труда започна следене на данни за безработицата.

Важно : Въпреки че работодателите в свободното време и туристическата индустрия съкращават работни места, други сектори се развихря в наемането.

Андрю Challenger, старши вицепрезидент на Challenger, Gray & Christmas, Inc., отбелязва, че “търговци на дребно, производители на медицинско изделие, изделия производители на потребителите, транспорт, складиране съоръжения са всички виреещи в момента.”

Магазини за хранителни стоки, аптеки, и го подкрепят, са също наемане според блога CareerOneStop, който е спонсориран от американското министерство на труда.

Съвет : Ако сте били уволнени или търсят работа преди икономическото въздействие на избухването на коронавирус, може да се изработи на търсенето със индустрии, които наемат сега.

Много държавата и местните власти призовават гражданите да си стоят в къщи, когато е възможно. Това оказа влияние върху охлаждане седя-надолу за хранене, търговия на дребно тухли и хоросан, и други свързани с тях фирми. Но онлайн пазаруване и доставка скочиха и основни услуги като здравеопазване и складиране наемат бързо да отговори на търсенето.

Тези 10 професии, които наемат в момента:

Касиери и срок на сток

Преди коронавирус пандемията, касови работни места са били по същество отслабва. Бюрото на Outlook Наръчник по трудова трудова статистика “очаква тези работни места до спад с 4% между 2018 г. и 2028 г. 8 Сега, обаче, много вериги за хранителни стоки се развихря в наемането да отговори на търсенето на тротоара пикап, доставка и услуги в магазините.

Касиер и свързаните с тях работни места за търговия на дребно не изискват официални образователни пълномощията, но за обслужване на клиенти на опит и умения са винаги е плюс. Тези работни места обикновено плащат около $ 10 или $ 11 на час.

Водачите доставка на храна

трапезария Sit-надолу може да бъде спряно в много райони на САЩ, но някои ресторанти се разширяват куриерски услуги. Така например, на Challenger, Gray & коледни отбелязва, че Domino е наемане на 1000 нови драйвери за доставка, за да отговори на търсенето.

В допълнение към заведения за бързо хранене, ресторанти и много други предлагат доставка чрез тези при поискване приложения за доставка на храна, като UberEats, Grubhub и DoorDash.

Забележка: Много приложения за доставка са се променили своите политики за предоставяне на опции за доставка не-контакт, защита на потребителите, така и за шофьори.

работни места в областта на храненето, цъфтят дори при нормални икономически условия. Бюрото за трудова статистика съобщава, че се очаква тази специфична работна сила да расте с 14% между 2018 и 2028-много по-бързо от средното.

Доставка и дребно драйвери за доставка

Бюрото за трудова статистика също така съобщава, огромен скок в търсенето на водачите за доставки на пратки в UPS, FedEx и пощенската служба на САЩ. Amazon също се наемат шофьори по поръчка за доставка (Flex) и драйвери за доставка ведомост (ежедневна услуга Партньори).

Според Outlook Наръчник по трудова, тези работни места обикновено се нуждаят от диплома за средно образование или еквивалентна и заплащането около средно по $ 30 000 на година.

Регистриран медицински сестри

Друг бързо развиваща работа преди пандемията от коронавирус, регистрирани медицински сестри са по-голямото търсене в момента. Доклади Nurse.org че пътните медицински сестри и респираторни терапевти са печелили $ 10 000 на седмица или $ 100 000 за 13-седмичен престой, за да работи в Ню Йорк, един от епицентъра на пандемията.

Въпреки това, здравните работници не са известни с фокус върху финансовите. Анджелина Уокър в Nurse.org пише: “Ние сме залети от отговор от медицински сестри, които просто искат да помогнат в областите, които се нуждаят от тях … Горещите линии са били наводнени с медицински сестри казват неща като” просто ме поставите навсякъде, аз дон ме интересува заплащането, аз просто искам да помогна. “

Професионалният перспективите за регистрирани медицински сестри е силен; Бюрото за трудова статистика прогнозира 12% увеличение в RN работни места между 2018 и 2028 г. Медицински сестри печелят средна заплата от около $ 71 000 на година.

Дихателните Терапевти

Дихателните терапевти, които работят с пациенти със затруднения в дишането, са друг ключов група на фронтовата линия на борбата COVID-19. Подобно на RNS, заплащането им се е увеличил в болниците в коронавирус горещи точки.

За по-малко опасни времена, заплащането респираторни терапевти “все още оглавява $ 60 000 на година. Техните работни места се очаква да нараснат с 21% между 2018 и 2028, в зависимост от Бюрото за трудова статистика. 

Административен персонал на болници и здравни центрове

CareerOneStop съобщава, че много болници в страната са на персонал за да се занимават с COVID-19 с кризата и не всяка работа изисква лицензиране и сертифициране. Обслужване на клиенти и административни работни места са от съществено значение за мисията на здравните организации.

Важно: Най-хубавото е, като Бюрото за трудова статистика посочва, “ако сте били уволнени от работа гостоприемство, може да откриете, че имате умения трансфер директно на някои работни места, здравеопазване за обслужване на клиенти.”

Административен сътрудник работни места обикновено плащат около $ 18 на час в зависимост от Бюрото за трудова статистика.

Център за попълване Associates

С потребителите стърчат близо до дома, онлайн поръчки процъфтява и търговски фирми наемат да се срещне нарастване на търсенето. Amazon наскоро рекламиран за 100,000 редовни и задочни позиции в изпълнението им центрове в цялата страна. В допълнение, електронна търговия, гигантски е посочено, че това ще допринесе за увеличаването на минималната работна заплата от $ 2 на час на временна основа по време на наемане на скока.

Онлайн учители

Училища на територията на дружеството са анулирали класове на място и са се преместили на линия за продължителността на пандемията. В резултат на това много онлайн компании за обучение са наемане на учители и преподаватели. Например, USA Today отбелязва, че онлайн просветното дружество Outschool се наемат за 5000 онлайн K-12 учители.

Работни места на преподаване растат, съобщава Бюрото за трудова статистика, в които се очаква увеличение от 11% (много по-бързо от средното) в полето след средното между 2018 и 2028.

Почистване Джобс

Основни бизнес операции правят всичко възможно, за да се спре разпространението на инфекцията. В резултат на това за почистване на работниците са по-голямото търсене в цялата страна. Ако нямате нищо против почистване и имат силно внимание към детайла, може да бъде нает бързо от фирма за почистване чрез сайт за търсене на работа, или чрез приложение при поискване работа.

Техническа поддръжка Специалисти

Както хиляди бели якички работници са принудени да телекомуникационна ситуации, може би за първи път, информационните технологии и технологични специалисти за подпомагане ще бъде в търсенето.

Бюрото за трудова статистика съобщава, че се очаква тази работа да расте с 10% по-бързо от средното между 2018 и 2028 г. 3 Медиана витае платени около $ 25 на час.

 

 

 

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *