Първи стъпки като един иБей Продавач

Posted on

Първи стъпки като един иБей Продавач

Основана още през 1995 г. като търг в Интернет, иБей утаява радикална промяна в начина, по който световните купува и продава неща. В този процес, да го отвори възможности за хиляди хора, за да печелят пари от дома си. Днес, благодарение на иБей, ако имате нещо да се продава, целият свят е на местния пазар. Това означава, че повече потенциални купувачи, но това също означава по-голяма конкуренция.

Подобно на всяка успешна онлайн компания, иБей непрекъснато се променя с времето и технологиите. За да бъде успешен иБей продавача, трябва да направят същото. Този грунд за първите стъпки продажба на иБей има за цел да направи точно това: да започна. Тогава трябва да се възползвам от тази информация и изграждане на бизнес плана, който работи за вас. Бъдете готови за постоянно коригиране като технологии и вкусове се развиват.

Разбирането за това как иБей Works

Въпреки, че иБей започна като търг в Интернет, където купувача с най-високата оферта печели точка, това е много повече от това. Той е истински пазар, където продавачите могат да изброяват елементите на фиксирана цена и дори отварят своя “магазин”.

По същество, начина му на работа е продавач списъци елемент, добавяне на снимки и описание и избор на цена и опции за доставка. Купувачите могат след това да се оферира за него или просто “Купи сега”. Когато се направи сделка, купувачите правят плащане чрез който и да е от няколко различни възможности за плащане, и продавачът го кораби.

Докато тя може да бъде свободен да се изброят на елемент (в зависимост от това колко елементи, които се изброят един месец), продавачът заплаща такса, когато са продадени. Научете повече за такси иБей . Възможно е също те обикновено плащат таксите, свързани с начина на плащане вашите купувачи употреби. Има и други услуги, които могат да откажат да плащат за.

Когато сделката е завършена, купувачът и продавачът даде на всеки други отзиви за процеса на продажба и / или продаваният артикул. иБей има много правила за защита на купувачите, така и продавачите, така че преди да започнете, знаете какви са те.

Вземането на решение какво да се продават

За някои, които искат да продават на иБей, какво да се продава не е наистина внимание. Те знаят какво искат да продават. Може би те вече имат един продукт от дома си бизнес, и иБей е начин да разшири пазара си. Фирмата предлага различни инструменти за продавач на използване на това, което може да бъде само на правилната цена. Тя може да бъде начин да започнете да продавате онлайн, без инвестиции в инфраструктурата на продажните инструменти на собствения си уебсайт, стръмен кривата на обучение за това как да ги използвате, както и усилията за изграждане на пазар за вашите стоки. Ако това си ти, преминете към следващия слайд “Първи Set Up”.

Ако целта ви е да започнете нов бизнес като продавач иБей, за да не се разширява вече съществуваща такава, тогава какво да се продава е критичен въпрос.

Популярни категории от неща, които да продават на иБей включват електроника, дрехи, и колекционерска стойност. Хората отиват на иБей за пазаруване, защото те искат да намерят предмети евтино, отколкото те могат сами по себе място или да намерите неща, които не са лесно достъпни на местно ниво. Запазете тази в челните редици на ума си, докато се избере какво да продават.

Докато в много случаи купувачът плаща превоза, който плаща за нея, тя води до увеличаване на общия размер на разходите. При разглеждане на даден елемент за продажба, не забравяйте, купувачите обикновено търсят сделка и ще плащате само толкова много за даден елемент. Ако разходите за доставка на даден елемент е твърде голям, че може да го направи непродаваема.

Един от подходите за начинаещ е да се започне с продажбата на неща, на които вече себе си, но не се нуждаят или искате повече, като електронна продажба двор. Предимството на това е не само, че не е нужно да се харчат пари за неща, за да препродават, но също така, че вие ​​ще научите повече от продажбата на по-широка гама от продукти. Тъй като не разполагат с никакви или много обратна връзка, не започвайте от продажба на високо оценените позиции. Купувачите могат да се притесняват от продавача, без обратна връзка, така че да започнете малък.

Ако имате някакъв опит в дадена зона, като антики или електроника, можете да закупите използваните елементи на местно ниво в битпазара или друго място на ниска цена и ги препродават на иБей. Като опит за елемента и потенциалните си клиенти е ключ към реализирането на печалба с този вид артикул. Каквото и да продават, което трябва да бъде в състояние да получи по-евтино, отколкото средностатистическия човек да го закупите на място. Това може да означава, правейки себе си или за намиране на добра цена от дистрибутори на едро.

Начална настройка

Повечето потенциални продавачи на иБей вероятно са купили нещо от онлайн сайта, така че те вече може да има един иБей ID. Ако това ID има добри отзиви, свързани с нея, може да искате да го запазите за продажба. Въпреки това, може също да искате един идентификатор, който е в съответствие с вашия бизнес. Можете да промените вашата самоличност, но иБей ще уведоми купувачите, че наскоро сте сменили ID, което може да е червен флаг за някои.

Създаване на иБей профил

Първото нещо, което ще трябва да направите, когато настроите профил е да реши какъв вид сметка, която искате, фирма или физическо лице. Можете да продаде използвайки или един.

Основното предимство, особено за продавачи в Съединените щати и Канада, е, че можете да използвате името на бизнеса си на страницата си. Това означава, че името ще бъдат показани в комуникация с клиенти, включително на фактури и имейли. В страни, където има данък върху добавената стойност (ДДС), тя ще предостави процент за ДДС за купувачите.

Като цяло бизнес сметки са за масовите продавачи. Можете да промените профила си от бизнес с индивидуален и обратно лесно, така че ако все още нямате име на фирма винаги можете да промените по-късно.

За да създадете профил , ще трябва да въведете вашето име, адрес, имейл адрес и телефонен номер. Новосъздадената Ви сметка ще има месечни лимити за продажба, които могат да се видят на страницата “Всички продажби” на “Моят иБей”. Първоначални граници за индивидуална партида обикновено са 1000 сделки или $ 25 000. Когато отидете да създадете първата си обява, ще бъдете помолени да въведете начин на плащане за най-продаваните си такси. Можете да използвате PayPal, кредитна карта, или да го приспадат от вашата проверка на сметка.

Заплащане

За повечето сделки (с някои изключения за недвижими имоти, моторни превозни средства и т.н.), има три начина за получаване на плащане:

  • Сметка интернет търговец кредитна карта е създадена през един иБей одобрен извън доставчик и обикновено има значителни такси.
  • В лице плащане могат да включват пари в брой, чек, и парични преводи, които не са разрешени с онлайн продажби. Въпреки това, в-лице, продажбите на иБей са сравнително редки.
  • PayPal е най-честата форма на плащане, използван от иБей, и можете да се приемат кредитни карти, да го използвате.

Всички иБей одобрени методи за електронни разплащания използват касата системата за иБей. Купувачите ще видите бутон “Плати”, която ще ги отведе до опции за плащане, които сте избрали.

Настройване на PayPal акаунт

А PayPal сметка е необходимост за иБей продавача, дори и ако това не е действителна и изискване. За да получите плащане чрез PayPal сметка, вие ще трябва да изберете дали искате лично, бизнес, или премиер сметка. Личните сметки са много ограничени услуги за търговци.

Без значение какъв вид е профилът ви, изпращане на пари винаги е безплатно. Има такси, свързани с получаването на пари във всички сметки и с лични сметки, има ограничение за броя на постъпващите средства сделки можете да направите.

Премиер и бизнес сметки позволяват неограничен брой транзакции с кредитни карти. Онлайн продажбите вътре в САЩ струват 2 на сто от сделката плюс $ 0,30. Извън САЩ, тя е 4,4% плюс такса, която варира от страна в страна. Можете също да използвате PayPal да приемат плащания от вашата реалния свят магазин, но има различна структура на таксите.

PayPal предлага опции за фактуриране, платежни напомняния, както и възможности за плащане в търгове за своите бизнес и водещите клиенти.

Бизнес профилите позволяват да изпращате масови плащания на клиенти (най-вероятно не са необходими за иБей продавача) и ви позволяват да правят бизнес под името на вашия бизнес.

Започнете да продавате!

За да създадете списък, просто въведете името на вашата позиция. иБей ще ви отведе до правилната категория и ви преведе през. Тя ще ви покаже подобни обяви да ви помогне да го цена. Вие ще трябва да предостави описание. Снимки, макар че не е задължително, са от съществено значение за повечето купувачи. Можете да използвате мобилното приложение иБей да качите вашите снимки и дори да добавите информация за продукта, ако има бар код. 

Изберете обявата си вид и цена. Тя може да бъде търг с време от три, пет, седем, или 10 дни. Тя може да е продажба на фиксирана цена. Можете да комбинирате двете, чрез създаване на аукцион в списъка, но добави: “Купете го сега”, или фиксирана цена. Ако има други подобни предмети, които продават, иБей ще препоръча двете начална оферта и фиксирана цена.

Ако вашата позиция е нещо, което се продава често, иБей може да препоръча корабна такса за да можете да зададете за купувача. Можете също така да предложи безплатна доставка и местно вземете. Вие също ще трябва да решите дали да приеме декларации и да зададете време работа, която е колко време ще ви отнеме да го изпратите.

Ако всичко това ви звучи прекалено сложно за теб, винаги можете да опитате иБей камериер, където някой друг продава нещата си. Ти дори не заплати транспортните. Можете да получите намаление на продажната цена, колкото е 80 процента за продажби от $ 500 или повече, или по-малко 25 на сто за продажби под $ 25.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *