Професионални степени, които водят до високо платени работни места

Posted on

Професионални степени, които водят до високо платени работни места

Търсите ли програма степен, която ще ви подготви за високо платена работа? Помислете за получаване на професионална степен. Професионален степен, известен също като първа квалификационна степен, се наблюдава известно, че се подготвя за определена кариера. Най-често срещаните примери за професионални степени са завършили право (JDS) и медицински градуса (MDS). Въпреки това, съществуват много други.

Полезно е да се знае каква степен програми са там, и които са склонни да доведе до добре платени позиции. Това може да ви помогне да изберете програма, която отговаря на вашите интереси и потребности.

Професионални степени срещу научните степени

В американското министерство на образованието определя професионална степен като тази, която отговаря на всички от следните критерии:

  • Трябва да завършите степента да практикуват в професията (може да се наложи да се вземат за лицензиране изпит да практикуват)
  • Трябва да изпълните най-малко две години в колеж, преди да влезе в програмата
  • Програмата (плюс всички предишен опит колеж) трябва да продължи най-малко шест години

Другият ключов качеството на професионална степен е, че тя ще ви научи какво трябва да знаете, за извършване на определена работа. Докато може да се наложи да проведе някои академични изследвания (като краен последния градивен или хартия), програмата се фокусира върху практически уроци за професията. Това често включва опит от реалния живот, като например стажове.

Това е различно от академична степен, като доктор по философия (Ph.D.), която се фокусира върху научните изследвания и друга научна работа. Докато научните степени и засягат практически живот, това не е техният фокус.

Съвети за избор на програма за професионална степен

Помислете внимателно за работата, която искате. Повечето професионални степени ви подготвят за една конкретна работа. Ето защо, се уверете, че искате да следвате този път в кариерата си преди да се приложи и посещаване на професионална програма за степен. Помислете за работа сенки на хората в областта на първо място, или стажант в индустрията. Това ще ви помогне да решите дали искате да мине през дълъг и скъп процес на получаване на диплома.

Помислете за разходите. Повечето професионални специалности последните две до четири години и могат да бъдат скъпи. Уверете се, че се мисли за цената на програмата, преди да кандидатствате. Помислете за кандидатстване за финансова помощ, ако е налично. Макар че можете да се надяваме, ще бъде в състояние да изплати заеми с парите, спечелени от първата си работа след училище, вие искате да се уверите, че не вятър с дългове не могат да плащат обратно.

Запознайте се с репутацията на програмата и училището. Разгледайте внимателно в репутацията на всеки кандидатствате за програмата. Попитайте офиса признания за информация относно броя на възпитаници наети директно от програмата. Попитайте какъв процент от студентите минава за лицензиране изпит. Ако е възможно, говорете с някои бивши ученици, за да получите повече информация. Уверете се, че прекарвате времето си и пари за една добра програма, която ще получите работата, която искате.

Погледни в съвместно специалности. Ако кандидатствате за колежи и знам какво професия искате да преследват, след като завършат, желаещи да подадат заявление за съвместна програма градуса. Някои университети предлагат петгодишни програми, където учениците да завършат професионален магистърска степен бакалавър и в същото време. Това ще спести време прилагането на отделна завършил училище след колежа и ще бъде по-бързо, отколкото типичен двугодишен магистърска степен. Въпреки това, да прави това само ако сте напълно сигурни на пътя на кариерата, което искате.

Степени, които водят до по-доходна работа

По-долу е даден списък на някои от най-професионалните степени, които водят до най-печелившите кариера. Разбира се, не забравяйте, че трябва да изберете само една степен програма, която отговаря на вашите професионални интереси и потребности. Въпреки това, този списък е полезен място, за да започнем да мислим за стойностни програми завършил училище.

Всички заплата информация се основава на данни от Бюрото на Outlook Наръчник по трудова трудова статистика.

1. доктор по медицина (MD)
Ако искате да стане лекар, обикновено трябва да печелят доктор по медицина. Медицински училищни програми през последните четири години и включва практически опит, работещи в болници и лекарски кабинети. Хората, които завършат медицинско училище и да станат лекари могат да печелят много високи заплати, вариращи от 228 441 $ за работа в общи педиатрия за $ 441 185 за работа в анестезиологията.

Хората се интересуват от лекарство също смятат, доктор по медицина Osteopathic степен (DO), което е още една програма за бъдещите лекари.

2. Доктор по дентална медицина (DDS или МДД)
Подобно медицинско училище, стоматологични училищните програми обикновено последните четири години. Въпреки това, като общо стоматолог е добре платена кариера: зъболекари печелят средно по $ 158 120 на година. Броят на зъболекар работни места също се очаква да се увеличи с 19% през следващите десет години, или така, което е много по-бърз от средния за страната.

3. доктор на Хироподия (DPM, DP, Pod.D.)
Попитайте се грижи за пациенти с крак, глезен и проблеми подбедрицата. Те се оцени и да диагностицирате проблеми, осигуряване на лечение, както и извършване на крака и глезена кабинети.

За да станете педикюрист, трябва да попълните от четири години доктор на Podiatric медицина програма. Много от курсовете са подобни на тези, които ще вземе в доктор по медицина или доктор на Osteopathic медицина програма.

Педикюристи печелят средно по $ 127 740 на година и се виждат ръстът на работните места от 10%, което е по-бърз от средния за страната.

4. Доктор по фармация (Pharm.D.)
Фармацевтите да отпускат лекарства на пациентите и да предоставят информация за тези лекарства. Те може също така да извършват здравни прожекции и осигуряват имунизации.

За да стане фармацевт, трябва да попълните от четири години професионално образование в областта на фармацията и се лицензира (което изисква вземане два изпита.). Въпреки това, често има голям финал: средната заплата за фармацевти е $ 124 170 на година.

5. доктор по право (JD)
Искате ли да станете адвокат? Адвокати в повечето държави, които трябва да изпълните степен закон тригодишен, която включва курсови работи и реалния свят опит в адвокатски кантори. Те също така трябва да се явят на държавен изпит за лицензиране нарича “бар изпит”, за да се практикуват в дадена държава.

Адвокатите печелят средно по $ 119 250 на година.

6. магистър по медицински сестри (MSN)
Можете да работите като медицинска сестра (RN) с бакалавърска степен асоциирано или (или диплома от програма за професионално обучение). Все пак, ако искате да станете медицинска сестра практикуващ (известен също като модерна практика регистрирана медицинска сестра, или APRN), трябва да има поне един магистър по медицински сестри. Това обикновено е двугодишна програма, която включва както практическо обучение и курсови работи.

APRNs също може да преминете към изкарват доктор на медицински сестри Практика степен (DNP). Без значение каква степен вие печелите, обаче, трябва да се премине национален сертификационен изпит.

Практикуваща сестра работни места се увеличават с 31 на сто – много по-бързо от средния за страната. APRNs да спечелите средна годишна заплата от $ 110 930 .

7. доктор на оптометрия (OD)
оптометрист изследва очите на пациентите, диагнози и лекува проблеми със зрението, и предписва очила и лещи. Оптометристи трябва да попълнят доктор по програма оптометрия, което обикновено отнема четири години, а след това трябва да премине състояние лицензиране изпит.

След като завършва училище, оптометристи могат да печелят средно заплата от $ 110 300 на година. Те също могат да очакват да намерят много свободни работни места: на броя на работните места се очаква да нарасне с 18 на сто през следващите десет години.

8. Магистър по здравна администрация (MHA)
Много хора в здравната администрация, особено тези, които искат да станат мениджъри, може да получи магистърска степен по здравен администрация (MHA). Тези програми обикновено траят две до три години и включват практически административен опит.

Докато хората с MHA продължават да имат няколко различни работни места, на обща позиция е мениджър здравни услуги. мениджъри здравни услуги (известни също като здравни кадри или здравни администратори) планиране, координиране и директни медицински и здравни услуги.

Мениджъри здравни услуги печелят средно заплата от $ 98 350 , като се очаква да се види растеж 20% работа през следващите десет години.

9. доктор по ветеринарна медицина (DVM, VMD)
Ако обичате грижите за животните и искате да станете ветеринар, ще трябва да спечелят доктор по ветеринарна медицина степен. Това е четиригодишна програма, която включва времето в класни стаи, лаборатории и клиники.

Ветеринарни работни места се увеличават много по-бързо от средния за страната, както и ветеринарните лекари могат да печелят средно заплата от $ 90 420.

10. Магистър по бизнес администрация (MBA)
магистърска степен по бизнес администрация обикновено е двегодишно обучение, който подготвя студентите за различни работни места в бизнеса. Тези работни места могат да варират от финансов анализатор (със средна заплата от $ 82 450 ), за да финансов мениджър (със заплата от $ 125 080 ). Много работни места в бизнес расте с темпове, по-бързо от средното за страната.

Свързан степен е магистър по публична администрация, която се фокусира повече върху управлението и обществените дела. Студентите могат да отидат, за да се кандидатира за политически пост или работа в работните места в частния сектор, като например управление на анализатор (известен също и като управленски консултант, който има средна заплата от $ 82 450 ).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *