Примерни въпроси за въздушния персонал Интервюта

Posted on

 Примерни въпроси за въздушния персонал Интервюта
Стюардесите могат да спечелят един добър начин на живот прави нещо много хора само да мечтаят: пътува по света за работа. Бюрото за трудова статистика  проекти, че тази работа ще нарасне 10% между 2016 г. и 2026, по-бързо от средното за всички професии. Той се похвали също средните годишни приходи от над $ 50 000 на година – няма диплома от колеж е необходимо.

Но тази работа не е всичко блясък и блясък. В допълнение към предоставянето на услуги на клиенти, комфорт и напитки на пътниците, стюардеси пазят всички на борда на сигурно място. Те помагат на провеждане на проверки за безопасност на полетите предварително, демонстрират използването на предпазни колани и друго оборудване за безопасност, и да запази пътниците спокойни по време на извънредна ситуация. Ако нещата се объркат във въздуха, те могат дори да спаси човешки живот, получаване на пътници медицинска помощ или да се увери, че всички евакуира самолета безопасно, ако е необходимо.

Така че, това не е лесна работа, но ако обичаш да пътуваш, да имат възможност да управляват подчертаха изчакване пътници, и може да се държи на хладно под налягане, може да е идеалната работа за вас. За да стане стюардеса, обикновено Ви е нужен гимназиална диплома, опит за обслужване на клиенти, както и способността да се премине проверка на заден план и скрининг на наркотици преди наемане на работа. След това ще се впуснат в три до шест седмици на обучение и да стане сертифициран от FAA.

За да се наемат като стюардеса, че ще трябва да ас на интервюто за работа. Научете повече за видовете въпроси за интервю стюардеса може да бъде поискано, съвети за това как да се подготвят за интервю, както и списък на конкретни въпроси за интервю.

Видове стюардеса въпроси за интервю

Стюардеса интервюта могат да включват редица видове въпрос. Много от тях ще бъде на общи въпроси за интервю, които биха настъпили при всяка работа, като например въпроси за историята на заетостта, си образование, умения и квалификации за работа, както и целите си за бъдещето.

Можете също така да бъдат задавани въпроси за вас лично, включително въпроси за вашата индивидуалност и стил на работа. Те могат също така да включват въпроси за това защо е избрал кариерата си направил.

Някои от вашите въпроси за интервю ще бъде и поведението. Поведенческите интервю въпроси ви помолят да обясни как се справиха с минали преживявания по време на работа.

Вие най-вероятно ще бъдете помолени и ситуационни въпроси за интервю. Те са подобни на поведенческите въпроси за интервю, по това, че те питам за различни работни преживявания. Въпреки това, ситуационни въпроси за интервю, са за това как можете да се справят с една бъдеща ситуация, свързана с вашата работа като стюардеса.

И накрая, може да бъдете помолени въпроси за конкретната авиокомпания, за която интервюиране.

Съвети за подготовка за придружител Интервю Flight

За да се подготвите за интервю, се уверете, че знаете изискванията на работата. Погледнете назад към автобиографията си и списък на преживявания, които сте имали, които демонстрират способността ви да се отговори на тези изисквания. Това ще помогне особено с поведенчески и ситуационни въпроси за интервю.

Преди интервюто, се направят някои изследвания на компанията, в която интервю с. Уверете се, че имате чувство за тяхната мисия, населението те работят с и фирмената култура.

Потенциални въпроси лично интервю включват “Кое Ви накара да искам да бъда стюардеса?” и “Считате ли се за добър отборен играч?”

Поведенческите интервю въпроси включват следното:

 • Дайте ми пример за времето, когато се занимава с клиент, който прави нереалистично или неразумно търсене.
 • Разкажете ми за времето, което ви се справиха със ядосан клиент или клиент. Какво бихте направили по различен начин?
 • Разкажи ми за последния път, когато сте загубили търпение по време на работа.
 • Опишете конфликт сте имали с колега. Как успя да разрешите конфликта?
 • Опишете стресова ситуация, в която трябваше да използва вашите устни комуникационни умения за решаване на проблема.

За ситуацията на въпроси за интервю

 • Представете си, че виждате пътник е умишлено грубо към друга стюардеса. Как бихте се справят с тази ситуация?
 • Представете си, че видях двама пътници оспорване от седалките. Как бихте се справим с това?
 • Как бихте се справят с пътник, който отказва да се подчинява на правилата (водене закопча колана си и т.н.)?
 • Как бихте се справят много неспокоен пътник, който се страхува от летене?

Въпроси за организацията и други въпроси

 • Защо искате да работите за нашата авиокомпания по-специално?
 • Какво мислите, че прави нашата авиокомпания различен от другите?
 • Защо стюардеси от съществено значение за въздухоплавателно средство?
 • В какво вярваш прави отлично обслужване на клиентите?
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *