Предимствата и недостатъците на работещи за правителството

Posted on

Предимствата и недостатъците на работещи за правителството

Когато мислите за правителството, това, което се появи в главата ти? За много хора, снимки на президента на Съединените щати, Капитолия и Мемориалът на Линкълн може да идват на ум. Това са незаличими снимки на американското правителство, но те не представляват изцяло функциите на това как бизнесът на народа се свършва ден за ден. За типичен държавен служител, все повече общи снимки ще бъдат от вътрешната страна на кабина, на гърба на боклукчийски камион, или окръжния затвор.

Някои работни места могат да служат за управление на работа: полицаи, пожарникари, социални работници, и други подобни. Други, като например счетоводители, компютърни програмисти и специалисти по човешки ресурси, съществуват както в частния и публичния сектор. Така че, как да избират дали да работят в частния или публичния сектор? Подобно на всяко решение, има положителни и отрицателни за да разгледа.

плюсовете

Най-добрите аспекти на работа, правителството включват:

  • Стабилност: За разлика от частния сектор, където фирмите могат да излязат от бизнеса, правителството никога не излиза от бизнеса. Агенции или офиси могат да закрият или да прераснат в нови форми, но винаги ще има държавни работни места. Служителите винаги ще бъдат необходими, за да завършите задачите само правителството прави, и винаги ще бъдат необходими допълнителни служители, за да ги подкрепят.
  • Гъвкавост: В по-голямата част от позициите, работниците могат лесно да поддържат здравословен баланс работа-личен живот. Освен това, телекомуникационна и алтернативни графици за работа са често срещани в правителствени агенции. За работни места, които изискват от работниците да извършват голяма част от бизнеса си извън офиса, правителствени организации са започнали предоставянето на оборудване за улесняване на мобилността на работната сила.
  • Предимства: Държавни помощи почти винаги надвишават частни ползи сектор пакети. Служителите често имат добрите планове за медицинско обслужване с по-ниска цена и благоприятни пенсионни планове. В продължителни рецесии, правителствени и полза на частния сектор пакети двете да се влоши. И все пак, държавни помощи остават по-добре.
  • Свободно време: Оставете начисления време са щедри и мениджъри са склонни да бъдат позволени при одобряването ваканция време. Се наблюдават федералните празници. Държавните и местните власти понякога имат допълнителни празници.

минусите

Най-лошите аспекти на работа, правителството включват:

  • Бавният растеж на заплатите: Разходите за издръжка на живота корекции , разрешени за държавни служители рядко се справи с инфлацията и заслуги рейзове са дадени само малък процент от най-добрите изпълнители. За големи увеличения на заплатите, държавни служители трябва да се конкурират за свободните длъжности с по-високи заплати. Поддържането на една и съща работа в една и съща организация не е възможно, ако искате да се получи една от най-високите заплати.
  • Таван потенциал за печалба: правителствени ръководители се изплащат много по-малко, отколкото техните колеги в частния сектор. За да се удари в големи paydays, високо ниво държавни служители да скочи на частния сектор.
  • Ниските нива на контрол: Бюрокрацията не само да осуети граждани. Той също така поразява държавни служители, които искат да вършите нещата бързо. Очаквайте всички по-големи и много решения незначителни за да мине през някакъв формален процес на одобрение.

Без значение какво искате да направите, шансовете са, можете да го направите за правителството. Ти просто трябва да се уверете, че сте готови да се примири с аспектите на отрицателни в замяна на положителните.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *