Правна Кариера: Как да стана Paralegal

Posted on

Правна Кариера: Как да стана Paralegal

А Paralegal, или юридическо асистент, е човек, в юридическата професия, което изпълнява определени задачи, които обикновено се извършват от пълномощник, трябва да е Paralegal не присъства. Те включват разследване на факти, свързани с делото, интервюиране клиенти и свидетели, изготвяне на правни документи и извършване на правни изследвания. Paralegals не могат да дават правни съвети и винаги работа под ръководството на адвокат и са от съществено значение за юридическата професия, тъй като те подпомагат адвокати в повечето аспекти на случая изследвания и подготовка.

Термините “Административно-правни” и “правен асистент” се използва, за да са взаимозаменяеми, но това е бавно започва да се променя в рамките на отрасъла. Съдебни помощници сега се отнасят до по-секретарски роли, а помощници изпълняват повече задължения, пряко свързани със закона.

Кой трябва да бъде Paralegal

Тези, които се интересуват от правни кариера, но които не са сигурни, че те искат да отидат в юридическия факултет са добри кандидати да станат помощници. Има и някои специфични умения, които трябва да притежават помощници, включително и комуникационни умения, научни изследвания и разследващи умения и многозадачност умения. Това са умения, които се преподават на формалните-правни образователни програми, но това помага, ако вече ги притежава до известна степен.

Бюрото за трудова статистика посочва, че перспективите за работа за Paralegal професия нараства с около 17% между 2012 г. и 2022 г., което е по-бързо от средния процент на растеж. Ако се интересувате от кариера, която расте по-бързо от средното, или ако притежават необходимите умения и се интересуват от американската правна система, кариера като Paralegal може да бъде за вас.

Как да се превърне в Paralegal

Според Националната федерация на асоциациите-правни, има няколко начина да се превърне в Paralegal. Има програми за сертификат, програми двугодишни и програми по четири години, че всички те имат качества, и кой маршрут да изберете да отидете зависи от текущото си роля и образователен статус и какви евентуални вашите цели.

Въз основа на текущия пазар на труда, се препоръчва помощници имат четиригодишен степен с най-малко 24 кредита в правните специализирани курсове а. Има и сертификати след степен бакалавър, което позволява на тези, които имат по четири години градуса в други области, за да печелят необходимите кредити и сертифициране, за да спечелят на заетостта, като Paralegal. Най-високо ниво на опасност адвокатски кантори обикновено като техните помощници да притежават четири години степен с удостоверение за отгоре на това, ако искате да отидете този маршрут.

В NFPA е на препоръчителна учебна програма за Административно-правни програми, но не всички програми да спазват тези стандарти. Има много онлайн ресурси, за да помогне на заинтересованите студенти намират правилната формалната образователна програма за тях. Налице е също така възможност за одобрена програма на Американската асоциация на юристите, които NFPA препоръчва. Тези програми или са постигнати или преизпълнени стандартите за помощници, определени от ABA.

След като сте придобили някакво формално образование, има и продължаващо образование, което води до Paralegal сертифициране. Тя е различна от сертифицирането след зрелостен изпит, който вече бе споменато. Paralegal сертифициране предполага, че Paralegal има поне една година опит и след това да премине официално изследване.

В качеството си на адвокат

Решението да се превърне в Paralegal не означава, че не може да стане адвокат, за установяване на ред. Често се препоръчва, че хората, които се интересуват в закона, но не и решително се, че те искат да отидат в юридическия факултет работа като Paralegal да се натрупа опит в областта на правото и да се види дали те като прави този вид работа. Право училище е едновременно много трудно и много скъпо, така че ако не сте сигурни дали това е правилният ход за вас, намиране на работа като Paralegal е икономически по-ефективни инвестиции, докато решите. Тя също така ще ви позволи да видите условията, които адвокатите работят под, който също ще може да ви помогне да вземете решение.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *