Писане благодарствено писмо за работа на препратките

Posted on

Писане благодарствено писмо за работа на препратките

Независимо дали сте кандидат за работа входно ниво или опитен професионалист напредък в кариерата си стълба, това е важно, за да развиват и поддържат трайни взаимоотношения с колеги в индустрията. Дори и в днешния пазар на труда, това, което се използва за да се нарече “мрежа старите момчета” е жив и здрав; често като професионален контакт готови да ви препоръчам за желано работно място може да направи разликата в това дали сте вкара интервю или не.

Един от начините да се затвърди, че връзката е да предам благодарността си в писмен вид на контакти, които ви се отнасят за работа, дори и да не се получи предложение за работа. В допълнение, и-мейл или бележка ще им позволи да информира за състоянието на вашата кандидатура и може да ги държи нащрек за други позиции, за да ви се отнасят до.

Какво да включите в Referal Благодарствено писмо

Когато казваме, благодаря ти, че е важно правилно и официално благодаря на тези, които са отделили време и използва влиянието си, за да ви осигури положителен сезиране. Това са примери за благодарствено писмо, което можете да изпратите (чрез електронна поща, поща, или LinkedIn) на човек, който ви е посочен за работа.

Когато пишете писмо или имейл съобщение, не забравяйте да се даде на човек, актуализиране на състоянието на вашата кандидатура или оферта за работа, както и да им благодаря искрено за сезирането.

Ако изпращате ви благодаря съобщение по електронната поща, че не е необходимо да се включи завръщането си адрес или адрес на вашия контакт. Използвайте ясна сюжетната линия (например: “Благодаря ти от [Вашето име]” или “Благодаря Ти – [Вашето име]) и своя списък с информация за контакт във вашия подпис.

Трябва да се основава решението си за това как да се отговори на получателя според това колко добре ги знае. Ако сте известен и общувал с тях често, че е добре те да се решават от първото си име. Ако, обаче, те са били вашия ръководител или колеж инструктор в рамките на формална, консервативна настройка, използване “Г-н / Г-жа / професор “, последвана от тяхната фамилия.

Имайте предвид, че тези проби са предвидени само като примери – а не просто да копирате и поставите тях, трябва да ги приспособим, за да отрази вашите собствени обстоятелства и личен тон на гласа.

Също така, виж по-долу за пример на имейл ви благодаря писмо за препоръка.

Примерен благодарствено писмо за Сезиране

Вашето име
Вашият адрес
Вашият Град, Пощенски код
Вашият Телефон
Вашият Email

Дата
Име
Заглавие
Организация
Адрес
Град, Пощенски код

Уважаеми г-н Джоунс,

Благодаря ви много за мен, отнасящи се за Junior счетоводител [или, посочете други длъжности] позиция на ABCD. Благодарен съм за времето, прекарано преглеждане на молбата ми и ми препоръча за тази работа.

Исках да споделя с вас вълнуващата новина, че са били избрани за интервю лице в лице с наемането на мениджър през следващата седмица ABCD е. Когато тя ми се обади, за да определите време за това интервю, тя е изрично упоменато колко впечатлен, че е от писмото на сезиране който пише от мое име.

Отново, много ти благодаря за помощта. Високо ценя помощта, която ми е предвидено; Ще ви държим в течение за това как върви интервюто!

На Ваше разположение,

Твоето име

Благодарствено писмо за Сезиране Email

Относно: Благодаря Ти от Dave

Уважаеми Тим,

Благодарим Ви, че както за мен предупреди за предстоящото започване на работа във вашата компания и за доброволно предложихте да си наемането комисия със сезиране от мое име. HFT Industries има прекрасен репутация като лидер в индустрията, и аз наистина оценявам вашата увереност в мен.

Мисля, че моето интервю със Стенли мина добре, и аз очаквам да се срещна с Шийла по-късно тази седмица, за второ интервю. описание Стенли на компанията и на това, което моите отговорности ще включват, трябва ли да бъдат наети, затвърди моето дълбоко интерес да се присъединят на вашия екип. Ще ви държа в течение, както и да отида в процеса на наемане.

Отново ви благодаря за вашата подкрепа – аз стискам палци, че скоро може да сме колеги в ВЧТ Industries!

Дейв Джоунс

Благодарствено писмо за случаите, когато получава работата

Относно: Благодаря ви!

Уважаеми Нанси,

Пиша днес, за да ви благодаря, че ме представи на Боб Андерсън, управителят на склада в Eckles хардуер. Не само че получавам интервю за позицията на дребно, но също така е бил нает, а аз ще се започне обучението си в две седмици.

Моля да ме уведомите, ако мога да си направя всичко, за да върне услугата. Аз наистина оценявам това, което сте направили за мен.

С благодарност,

Анабел

Повече За Благодарствени писма

Преглед съвети за това как да се напише писмо ви благодаря, включително на кого да благодаря, какво да пиша, а когато се пише на заетостта, свързани с благодарствено писмо. Също така, преглед друга проба благодаря ви писма, които включват благодарствена бележка за интервю за работа, стаж ви благодаря писмо, благодаря за информационно интервю, благодаря за помощта, както и разнообразие от допълнителни интервю ви благодаря писмо проби.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *