Оставка упътвания

Posted on

 Оставка упътвания

Как трябва да се оттегли от работата си, когато е време да се премине към нещо друго? Има някои неща, които не трябва да правите, когато включите във вашата оставка. Има добри – и не толкова добри – начини да подаде оставка, но е най-добре да се запази хладнокръвие и да не горят мостовете.

Отказването на работа може да бъде волатилна време. Например, един ядосан служител може да напусне, като оставите бележка на бюрото на управителя казва той или тя се откажат и няма да се върна. Друг служител може да се сърди, вика на шефа, и излезе през вратата. Нито опция, разбира се, е най-добрият начин да подаде оставка, ако мога да помогна.

Забележка : Оставянето на положителен, отколкото отрицателен, бележка ще ви даде по-голям шанс за получаване на добра отправна точка на заетостта, ако е необходимо по-късно.

Служителят, който подаде оставка грациозно, дава предизвестие от две седмици, пише учтива молба за напускане, а благодарение на работодателя за възможностите, които те са имали по време на мандата си в компанията ще бъдат оценени, въпреки че той или тя се движи по.

Оставка упътвания

Вие искате да се откажете. Така че, поемете дълбоко дъх и планират бъдещето си. Ето какво трябва (и какво не трябва) да направя, когато се оттегля от работата си.

Да почистите вашия компютър.  Дори и да даде предизвестие, вашият работодател може да реши, че трябва да се направи в момента, и може да бъде показана вратата. Преди да се превърне във вашата оставка, почистване на компютъра ви. Изтриване на лични файлове и имейли, но се уверете, че имате информация за контакт за всеки, трябва да поддържате връзка с, след като сте си тръгнали.

Не поставяйте нищо в писмен вид.  Независимо от това колко много те мразя работата си, мразя шефа си, или мразят компанията, не го каже. Някога. Дори и да престанат да пушат, е най-добрият ход в кариерата, които сте направили до този момент, го запази за себе си.

Най-добре е да бъдете внимателни с думите си, така че тук е какво да кажа, когато напуснете работата си. Също така, преглед на това, което не трябва да се каже, когато подаде оставка. Вашата молба за напускане ще бъде поставен в трудовия ви файл, и той може да се върне, за да ви преследва – дори години, след като са подали оставка. Това честно не си струва вентилиране. Ако имате въпроси по време на работа, това е по-подходящо да се справят с тях, преди да си тръгнете.

Да даде предизвестие, когато е възможно.  Освен ако положението е неудържимо, с предизвестие от две седмици е стандартна практика, когато подава оставка. Има някои причини, когато можете да се откажат без предизвестие, като ако сте били застрашени или сексуално тормозени. Но ако тези причини не се вместват текущата ситуация и искате да напуснете по-рано, това е целесъобразно да се попита дали може да напусне веднага.

Получите подробна информация.  Когато кажеш на шефа си или отдел Човешки ресурси, че си тръгваш, бъдете сигурни, за да получите подробна информация за доходите на заетите и работната заплата, което имат право да имате, когато си тръгне. Запитване за продължаване на здравно осигуряване чрез COBRA (Закон Консолидиран Омнибус Бюджет помирение) или чрез здравноосигурителна Marketplace на правителството, събиране на неизползвана почивка и отпуск по болест, както и водене, осребряване или преобръщане си 401 (к) или друг пенсионен план.

Не е отрицателна. Когато говорим за оставката ви с колегите си, опитайте се да се наблегне на положителните и говорим за това как компанията, в която се е възползвала, макар че е време да продължиш напред. Няма никакъв смисъл в това да отрицателна – си тръгваш, и искате да оставите в добри отношения.

Не се хваля за Вашата нова работа.  Дори ако сте просто имам най-добрата работа в света, не се хваля за това. Има ли наистина всеки един момент при вземането на най-бързо да бъде бивши колеги се чувстват зле, че си тръгваш? Те ще ми липсваш, и имаш много работа, за да отидете на, така че не се похвали за това.

Да ви предложа помощта.  Ако това е възможно, предлагаме да се помогне по време на прехода и след това. Офертата не може да бъде прието, но тя ще бъде оценена.

Питайте за справка.  Попитайте вашия шеф и колегите, ако те биха били склонни да ви даде отправна точка. Ако те се съгласят, да ги помолите да ви напиша препоръка LinkedIn, както и да бъде на разположение чрез имейл или телефон. Ще трябва препратката като част от вашия профил в LinkedIn, което е чудесно за бъдещите ви начинания за търсене на работа.

Не забравяйте да си кажем сбогом.  Преди да тръгнете, отделете време, за да изпратите съобщение сбогува с колегите си и за да ги уведоми, че се премине към нова позиция, като се започне търсене на работа, като се пенсионира, или прави нещо друго в живота си. Това е подходящо, за да изпратите съобщение на имейл сбогом. Включете информация за контакти, така че можете да поддържате връзка. Ето повече за това как да се каже сбогом на колегите си.

Да Напиши писмо за оставка.  Това е добра идея да се напише официално писмо за оставка на трудовия ви файл, дори и да подаде оставка по електронна поща или по телефона. Не е нужно да се каже много повече, отколкото си тръгваш и кога за последен път си ден на работа ще бъде. Ако не сте сигурни какво да кажа, прегледайте тези оставка писмо проби за почти всеки оставка сценарий можеш да се сетиш – от формално, за да прочувствен, за преместване, връщане в училище, както и други лични оставката ситуации.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *