Обща благодарствено писмо Мостри и Съвети за писане

Posted on

Обща благодарствено писмо Мостри и Съвети за писане

Благодарствени писма, любезно и искрено написани, са от съществено значение в света на бизнеса. Дали бивш шеф е предоставил справка, бизнес контакт е да ви е препоръчал техния работодател, колега ви е помогнал с проект, или потенциален нов шеф току-що сте интервюиран за дадена позиция, че е важно да отделите време, за да се благодаря на всички, който помага с кариерата си, или търсене на работа.

Благодарствени писма са чудесен начин да изразите своята благодарност за помощ на хората. Въпреки това, те също могат да ви помогнат в редица начини. Благодарствено писмо може да ви помогне да поддържате контакт с някой във вашата мрежа. То може да помогне да ви напомня за наемане мениджър защо сте подходящи за позицията. Той може също да покаже своя ръководител, че сте професионален и учтив.

Уверете се, че знаете какво да кажа, така в писмото си, както и дали да изпрати бележката като имейл, писмо или картичка. Казвайки правилното нещо, използвайки правилния формат ще впечатли получателя, и го направи или да я чувства оценен.

Email срещу Хартия срещу NoteCard Благодаря Yous

Как ви изпратим благодарствено писмо зависи от много фактори. Електронната поща е почти стандарт за бизнес комуникация в наши дни. Ако бързо проследяване е от съществено значение – например, ако искате да изразя благодарност за възможността на интервю за работа, преди наемането на комисията взема решение – електронната поща е начин да отида.

Print Благодарствени писма могат да бъдат под формата на неформална, написана на ръка бележка или формално, на пишеща машина писмо. Как да напишете писмото трябва да покаже вашето разбиране на компанията и лицето, с което благодари. Ако знаете, че имате време да предам благодарността си по пощата, по писмено благодаря ви показва, че сте предприели една допълнителна стъпка, за да се покаже, че я оценявате.

Повече традиционните компании често предпочитат нито един написан писмо или ръкописна бележка. Все пак, ако искате наистина да персонализирате вашето съобщение на благодарност (например, ако се благодари на колега, когото сте работили с години), помислете за саморъчен карта.

Какво да се включат в благодарствено писмо

Без значение каква форма да използвате, за да изпратите благодарствена бележка, има някои компоненти винаги трябва да включва.

Адрес на лицето по подходящ начин. В началото на писмото, адрес на лицето с подходящ поздрав, като “Уважаеми г-н Фамилия.” Или “Уважаеми FirstName.” Ако познавате лицето добре, използвайте първо името на човека. В противен случай, адрес него или нея, както г-н, г-жа, или друго подходящо заглавие.

Кажи Благодаря. Спечелете до точката на бележката бързо. Кажете думите “благодаря ви” в първото изречение или две, така че лицето не знае защо, която пишете. Ако изпращате електронна поща, да включва фразата “благодаря” в сюжетната линия, както добре.

Дайте (някои) специфика. Уверете се, че сте посочили какво казваш благодаря ви за. Отиди в малко подробности, така че лицето, разбира точно какво имате оценявам. Например, ако ти казват ти благодаря на някой, който ви е дал съвет на работни места, обясни точно това, което е установено, че най-полезни. Ако ти казват благодаря след интервю за работа, напомня лицето на определен момент от интервюто (или него или нея напомня защо сте подходящ за тази работа). Малко подробности за концерта на лицето, което наистина ценя и защо.

Say ви благодаря отново. Преди да се регистрирате на разстояние, припомни си признателност.

Отпиши ме. Използвайте подходяща за затваряне, като “най-добър” или “С уважение”. След това завършва с подписа си (написана на ръка и написа, ако това е писмо, написано на ръка, ако това е карта, и написа, ако това е имейл).

Съвети за писане на благодарствено писмо

Изпрати го възможно най-скоро. Писане и изпращане на бележката си възможно най-скоро. Не се бавете в изпращане на благодарност, особено след интервю за работа. Не изпраща благодарствено писмо след интервю може да навреди на шансовете си за получаване на наети.

Бъдете позитивни, но искрено. Изразете своята благодарност, но не се прекалява. Хората могат да кажат, когато благодаря ти бележка е неискрен. Например, ако се благодари на работодателя след оттегляне от работа, трябва да изразя благодарността си, и да се съсредоточи върху това, което сте харесали за работа там. Въпреки това, не лъжа и казват те обичаше всичко, ако не го направи наистина. Фокусирайте се върху положителните страни, но не лъжа.

Персонализирайте всяка буква. Персонализирайте всеки ви благодаря получи писмо от теб. Например, ако ви изпрати благодаря ви бележки към всеки, когото интервюирах с работа, добави нещо към всяка бележка за Вашия конкретен разговор с всеки човек. Не просто да копирате и поставите едно и също послание за всеки човек – това ще се намира като неискрен.

Дръжте го информира. Благодаря ви бележки трябва да бъдат кратки. Дръжте под внимание не повече от няколко кратки параграфа.

Edit, редактиране, редактиране. А благодаря ви, имайте предвид, на работното място, трябва да бъде професионалист. Това означава, че трябва да са добре написани и безплатни грешка. Проверят писмото внимателно, преди да го изпратите.

Примерен генерален Благодарствено писмо

Това е пример за обща ви благодаря писмо.

Джейсън Джоунс
123 Main Street
Никопол 12345
555-555-5555
jason.jones@email.com

1ви Септември 2018

Седрик Лий
Мениджър
Acme наем
123 Бизнес Rd.
Бизнес Сити, Ню Йорк 54321

Уважаеми г-н Лий:

Надявам се, че си добре. Аз просто исках да кажа, благодаря ви много за мен написването на писмо от справка за работата на Acme дребно.

Аз наистина оценявам, че отделихте време да напише писмото. Щастлив съм да обявя, че имам второ интервю с компанията през следващата седмица! Аз ще ви позволи да знам как ще върви.

Отново, много ти благодаря. Високо ценя вашата помощ при търсенето на работа.

С Най-Добри Пожелания,

Джейсън Джоунс [саморъчен подпис]

Джейсън Джоунс

Email благодарствено писмо Sample

При изпращане на писмо имейл, за разлика от традиционните пуснат едно, че не е необходимо да се включи завръщането си адрес или адреса си в началото на съобщението. Само укажете информация за контакт в подписа си.

Относно: Благодаря ви!

Уважаема г-жо Лий,

Бих искал да ви благодаря за неоценимата подкрепа, която ми предоставихте по време на неотдавнашното търсенето кариера.

Когато започнах това търсене, имах много малко идея как да стане това – или най-вече, как да се мрежа, за да открият нови възможности за работа. Информацията и съветите ви е дал (и по-специално списъка с контакти, която сте споделили с мен) направи всичко различно в ми помага да се съсредоточи ми търсене на работа.

Щастлив съм да съобщя, че току-що приета нова позиция с ACME Auto! Отново, благодаря ви много. Високо ценя вашата щедрост.

На Ваше разположение,

Тери Лау
123 Main Street
Никопол 12345
555-555-5555
terry.lau@email.com

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *