Нещата не кажа или направя, ако Ти си уволнен

Posted on

Нещата не кажа или направя, ако Ти си уволнен

Първи уволнен може да бъде много травмиращо дори ако сте го очакваше и въпреки че тя може да бъде трудно, опитайте се да си спомня да не казвам или правя определени неща, ако сте уволнен. Четете за помощ, за да преминем през това време грубо в кариерата си.

Когато ги пуснаха от работа може да генерира редица негативни емоции, включително шок, гняв, тъга, тревога и страх за бъдещето. Действия, които може да предприемете по време на стреса от уволнението може да бъде обрив и има негативни последици, ако не сте много внимателни за това, което казвате и правите. Това е особено вярно, ако уволнението не е по твоя вина.

Дори и да бяха се пусне, защото не са перфектната служителя, той все още ме боли. Вие не може дори да се даде причина, защо са уволнени, а вие не може да бъде дадено предизвестие. Възможно е да има шанс да бъде в състояние да спаси работата си и обжалвате прекратяване на договора, но тя може да бъде по-добре просто да продължиш напред.

Въпреки, че е болезнено да те уволнят, има някои неща, които не трябва да правите, или бихте могли да влоши положението. Следните предложения ще ви помогнат да направите най-доброто от лоша ситуация, като се избягват някои често срещани грешки уволнят правят.

10, не неща да кажа или направя, ако Ти си уволнен

  1. Не буря край на помещенията, без да отделите време, за да запазите всички документи от работа на компютъра ви трябват. Периодично трябва да запазите документи от личен или професионален интерес от работата ви на компютъра, защото никога не се знае кога може да се неочаквано загубите работата си. Някои работодатели ще ескорт прекратени персонал от работната площадка на мястото на стрелбата, а вие трябва да се уверите, че не оставя важна информация след себе си.
  2. Нека да не се обсъждат въпроси на трудово правоотношение преди да вземе малко време да обработим изгаряне, ако е възможно. Време наистина се лекува, и вие ще бъдете по-спокойни, ако можете да изчакате, за да попитам, ако можете да се срещнат в един или два дни, за да има този разговор. В същото време, политики изследвания на фирмата и практики, така че да са готови да преговарят разумен пакет скъсване, ако ти започваш да се предложат един. В някои случаи, фирмата може да предложи пакет от скъсване по време на процеса на прекратяване.
  3. Не отказват да помагат за прехода, ако известно време ще мине, преди да си дата прекратяване. Чрез улесняване на плавен преход, ще бъде запомнен като един по-добър служител и може да се възползва от получаване на положителни препоръки и референции. Да бъдеш добър, дори когато сте в лоша ситуация, ще ви помогне в дългосрочен план.
  4. Някои работодатели ще ви дадат възможност да подаде оставка, вместо да бъде прекратено. Има предимства и недостатъци на оставка, вместо да бъде уволнен, но трябва да се направи преглед на разликата между уволнението и уволнени преди да се съгласи. Консултирайте се с вашия местен офис членка Безработицата да проучи въздействието на обезщетения за безработица, преди да финализира решение.
  5. Не се страхувайте да попитам за препоръка, като част от споразумението си раздяла , или поне се изясни как вашият работодател ще запитванията за вашия мандат. Ако имате поддържащи колеги, питам, ако те биха могли да представи положителна препоръка, докато все още сте в близък контакт.
  6. Не омаловажавам импулсивно вашия ръководител или обвиняват колеги или подчинени за вашите проблеми с производителността. Това е труден, ако мислите, че те помогнаха да ви струва работата си, но бъдещи работодатели ще проведат задълбочени проверки на досиетата и да се потърси информация от бивши колеги на всички нива. Всички врагове, които сте направили с вашите заминаващи коментарите ви ще бъдат по-склонни да споделят повреждане информация. Разделно впечатления могат да бъдат трайни и могат да повлияят на персонала, за да ви покаже отрицателен човек.
  7. Не пропускайте възможността да се помоли за основа на решение на работодателя ви. Ако справедлив процес в съответствие с политиката на компанията не е била спазена, може да имате възможност да отправят петиции на човешките ресурси, за да си купи допълнително време, за да се подобри всички пропуски, които може да имате. Може да имате някаква защита чрез закон личен договор, споразумение съюз или анти-дискриминация. Консултирайте се с адвокат труда преди финализиране раздяла си, ако си мислиш, че може да има случай.
  8. Не се финализира отделянето си, без да проучва други работни места с текущата си работодател , ако обичате да работи там . Биха могли да съществуват опции за други позиции, ако вашите началници, които виждате като служител с позитивно отношение и силна работна етика. Вашият работодател може да ви помисли за други работни места, които са по-подходящи за вашите умения, ако се научите сме отворени за други роли.
  9. Не излъчване на изпичане на мрежови контакти и приятели веднага. Преди да каже на света, че сте загубили работата си, отделете време да се мисли чрез съобщението си и как бихте искали да се възприема от колегите и други професионални контакти. Кадър вашата история по тематика, като работата не е в правилния избор за вас. Но не бъде прекалено критични към работодателя си или компанията като цяло. Спестете обезвъздушаване на емоции за ограничена група от доверени приятели или членове на семейството.
  10. Най-важното е, че не губи вяра в себе си. А изпичане може да бъде деморализиращо но не забравяйте, това е само едно решение на работодателя, а ще има и други, по-подходящи за вас. Отделете време да се прегрупират и да си намерят работа, която е по-добър избор за вас и вашите интереси. То може да бъде, че това не е най-подходящата работа за вас и да даде тласък да се намери нов е точно това, което ви е необходимо, за да се движат по вашата кариера.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *