Насоки за какво да включите в Resume

Posted on

 Насоки за какво да включите в Resume


Когато пишете автобиография, има редица автобиография формати, които можете да избирате, включително хронологичен, функционален и целенасочени автобиографии. Въпреки това, независимо от формата на автобиография изберете, има някои насоки, които най-много автобиографии трябва да следват.

Ето информация за това какво да се включи в автобиографията си, както и това, което не трябва да бъде посочена на автобиографията си. Има и насоки за дължина автобиография, шрифтове и страница маржове.

Тук са нашите насоки за продължаване

Resume Дължина

Вашето резюме трябва да бъде възможно най-кратко; две страници е максималната дължина, но една страница е за предпочитане. Ето повече за дължина автобиография и колко дълго автобиографията трябва да бъде. Ако имате нужда, за да получите вашето резюме на една страница, ето как да го засилят и да получат допълнително пространство.

Шрифт и размер

Да не се използва пищни шрифтове, които са трудни за четене. Times New Roman, Arial, Calibri, или подобна на шрифта е най-добре. Вашият размер на шрифта трябва да бъде между 10 и 12 точки, въпреки че вашето име и заглавията на разделите може да е малко по-големи и / или смели. Ето как можете да изберете шрифт за автобиографията си.

на полетата на страница

стандартни полетата на страницата в текстообработващи програми (1 “марж върху отгоре, отдолу и лявата и дясната страна на страницата) работят за повечето автобиографии. Все пак, ако трябва да се затегне маржовете да се намали дължината на автобиографията си, че е добре за намаляване на маржовете на 1/2 “от двете страни и отгоре и отдолу.

оформление

Въпреки това, можете да реши да организира разделите на автобиографията си, не забравяйте да се запази всеки раздел униформа. Например, ако си сложиш името на една компания в курсив, име на всяка компания трябва да е в курсив. Ако сте смели заглавия едно работно място, смели всички тях.

Информация, която да се избягва

Да не се включва лична информация, като рожден ден, ръст, тегло, семейно положение, деца и т.н., освен ако позицията го изисква.

точност

Бъдете сигурни, за да редактирате автобиографията си, преди да го изпратите. Проверка на правописа, граматиката, времена, имена на фирми и хора и др имат приятел или кариерните услуги съветник проверка на над автобиографията си, както добре. Използвайте тази корекция списък, за да се уверете, че вашето резюме е съвършен.

Какво да се включи в автобиографията си

Ето част от информацията, която трябва да не забравяйте да включите в автобиографията си:

Идентификация

 • Включете вашето име, адрес, телефонен номер и имейл адрес в секцията за идентификация в горната част на автобиографията си, или да обмисли един от тези други варианти за справяне с автобиографията си.
 • Използвайте професионален имейл адрес (т.е. johnsmith@gmail.com отколкото soccerlover@hotmail.com).

Обективен

 • Този раздел не е задължително. Ако решите да се включите цел автобиография, да го стегнат и специфични; посочете желаната от вас работа или област, и това, което се надявате да постигнете в тази област.

профил

 • Друга опция е раздел профил автобиография, която включва обобщена информация за умения, опит и цели, написани специално за обява за работа.

образование

Ето повече информация за това какво да се включат и как да форматирате раздел автобиография образование.

 • Включи степени, които сте получили в обратен хронологичен ред (с най-новата степен първи в списъка).
 • Не забравяйте да включите името на всяка институция, местоположението му и датата си на дипломирането (или очакваната дата на завършване).
 • Когато е необходимо, са си сериозни / незначителни области, както и вашия успех и всички почести, публикации и проекти.
 • Освен ако не сте настоящ ученик в гимназията, не включват висока степен вашето училище.

Опит

Ето повече информация за раздела за опит на автобиография, включително какво да се изброят, и как да го форматирате.

 • Включи работата си опит в обратен хронологичен ред (с най-новата степен първи в списъка).
 • В този раздел може да включва работа, стажове и доброволен труд. Ученици биха могли да включват и клубове и спортни отбори, когато е приложимо.
 • Включете името на фирмата, позицията и датите на заетостта.
 • Списък около три важни задачи, постижения или умения, придобити при всяка работа. Използвайте глаголи за действие, за да се опише постиженията си; избегне пасивни фрази като отговорност и задължения включват.

Умения (по избор)

Ето информация за раздела за уменията на автобиография.

 • Включете всички компютърни системи, с които можете да владеят добре, особено ако те са свързани с длъжността, за която кандидатствате.
 • Включване на чужди езици, с които са запознати; състояние, както на езика и нивото на познаване (започвайки, междинен, опитен, перфектен).
 • Избройте всички други умения, които имате, които са свързани с работата, но не са включени другаде в автобиографията си.

Работа с доброволци (по избор)

 • Можете да се включи раздел доброволец опит да предадат си лидерство, умения за общуване и т.н. Списък на името на организацията, датите за доброволен труд, както и постиженията си.

Хобита и интереси (по желание)

 • Можете също така да включва раздел за вашите хобита и интереси, ако те са свързани с длъжността. Например, ако кандидатствате за работа в магазин за спортни стоки, можете да включите и страстта си към баскетбола.

Подновяване на извадката

Това е пример на резюме.

Ахмад Faishal
1234 Outback Ridge
Джаксън, Уайоминг 83002
(123) 456-7890
faishal@email.com

аВТОМОБИЛНА ТЕХНИК

Висококвалифициран Автомобили Техник със 7-годишен опит в ремонта и поддръжката на местни и чужди автомобили.

 • Доказан опит предлагат отлично обслужване на клиенти от автомобилната индустрия ремонт магазин.
 • Неуредени работна етика и тийм билдинг умения; готови да работят извънредно и гъвкави смени.
 • ASE Certified Mechanic.

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ
Ace Сервизи, Джаксън, Уайоминг
Автомобили техник / механик , януари 2017-настояще
Умело диагностика и ремонт проблеми с местни и японски автомобили внос. Възстановяване и ремонтиране на двигатели, радиатори и водни помпи; извършване на електроенергийната система свалям и ремонт.

 • Създаден контролен списък процес, за да съдейства за обучението на нови служители и да се гарантира последователност в автомобилната диагностика и ремонт.
 • Осигурена оперативна спазване на всички изисквания на държавните превозни средства и стандарти за контрол на емисиите.

Сервизи Джонсън, Айдахо Фолс, ID
Auto Mechanic , юни 2013-декември 2016 г.
на проверяваните превозни средства за идентифициране, разрешаване и фиксират повреди и неизправности. Инсталирани нови части и системи; управлявана пневматични и въздушни инструменти за компресиране.

 • Преследвана продължаване на образованието в повишаването на правилата за безопасност и емисиите на двигателя за контрол и технологии.

Хауърд Brothers Строителство, Айдахо Фолс, ID

Работник , юни 2011-юни 2013
Едновременното с образование, работил по жилищни строителни проекти като образувал. Използвано ръчни и електрически инструменти; управлявани с обратна лопата и мини багери.

 • Поддържа перфектен рекорд посещаемост.

ОБРАЗОВАНИЕ

Advanced Technical Certificate в автомобилните технологии, 2013
Колеж по Източна Айдахо, Айдахо Фолс, ID
ASE (Национален институт за Automotive Service Excellence) Сертифицирани

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *