Най-добър на шрифта размера и вида на Автобиографии

Posted on

Най-добър на шрифта размера и вида на Автобиографии

Когато пишете автобиографията си, шрифт избор има значение. Важно е да се спрете на основния шрифт – изберете този, който двете наемане на мениджъри и системи за управление на кандидати могат да четат лесно. Вашето резюме няма къде да се използват трудно за четене бързопис, почерк стил, или калиграфия шрифтове.

Защо се възобнови Font Choice значение?

Има няколко причини, поради които е важно да се запази на шрифта на автобиографията си прост. На първо място, много от тях се четат от системите за кандидат за проследяване, а не от хора. Тези системи работят най-добре на текст четене, а не красиво форматиране.

Забележка : Това не е просто машините, които се възползват от лесен за четене текст – човешките очи също е по-лесно.

Да не се правят твърде малки размери

Направете го лесно за наемане на мениджъри и потенциални анкетьори, за да прочетете цялата си автобиография. Изберете размер на шрифта, който е между 10 и 12. Това ще гарантира, че никой не трябва да кривогледство, за да прочетете цялата информация за този важен документ. Мениджърите по подбор и набиране на персонал обикновено прекарват секунди поглеждаше към всяка автобиография, преди да преминат към “да” или “не” купчината. Направете вашето резюме е трудно да се чете, и може да спечелите срещу това да се отразява една възможност, която щеше да бъде добра за вас.

Най-добрият вид Resume шрифта за

Основни bookprint шрифтове като Arial, Verdana, Calibri и Times New Roman работят добре. Въпреки това, ако кандидатствате за позиция в областта на графичния дизайн и реклама (където автобиография оформление и дизайн може да бъде част от вашата оценка), работодателите могат да бъдат отворени за алтернативни шрифтове.

Можете да направите заглавки на секции, малко по-голям или удебелен шрифт. И не забравяйте за празно пространство, също. Дръжте страничните граници стандартна ширина.

Направете си име изпъква. Вашето име (което трябва да бъде поставен в горната част на автобиографията си) може да бъде малко по-голям.

Да бъда постоянен

Да не се прекалената употреба капитализация, смели, курсив, подчертава, или други, подчертаващи функции. Отново основен работи най-добре. Да бъде последователен в форматиране.

Например, ако сте смели заглавие една секция, смели всички тях. Уверете се, че всички ваши куршум точки са по-навътре в същия размер, както и че подравняване и разстояние в цялата е в съответствие.

Как да изберете шрифт

Изберете шрифт от списъка в горната част на документа, преди да започнете да пишете автобиографията си.

ИЛИ:

  • Въведете вашето резюме.
  • Маркирайте резюмето.
  • Или изберете шрифт от изскачащия прозорец или изберете шрифт от списъка в горната част на документа.
  • Изберете размера на шрифта, който искате да използвате по същия начин.

Потвърждаване на шрифта Choice

Мениджърите по подбор могат да прочетат автобиографията си на екран, но също така е доста вероятно, че те ще разпечатате копие от автобиографията си. Така че, след като сте избрали размер на шрифта и шрифта, винаги е разумно да разпечатате копие от автобиографията си.

Съвет : Обърнете внимание на вашата отпечатана автобиографията да се види дали това е лесно да сканирате чрез. Ако трябва да кривогледство да четат, или да намерят шрифта изглежда тесен, изберете някой друг или да изберете по-голям размер.

В крайна сметка: Искаш ли някой, който вижда автобиографията си, за да можете лесно да го прочетете.

Ако можете да прочетете документа себе си, както и че не използвате новост шрифт (напр комикси ДАНС, шрифт, почерк, и т.н.), вероятно сте направили добър избор.

Още Resume Стил Съвети

  • Да бъда постоянен. Вашата автобиография, мотивационно писмо, както и други документи за кандидатстване трябва да изглеждат, че са част от една и съща опаковка. Изберете същия шрифт навсякъде, и да направи последователни решения за размера на шрифта, ширина марж и форматиране.
  • Не се харесва. С малки изключения (като графичен дизайн и рекламни работни места, както бе споменато по-горе) е най-добре да се запази автобиографията си прост. Творчески автобиографии могат да отлагат наемането мениджър … или се заби в системата за проследяване на заявителя и никога не го човешко лице HR правят. Помнете: целта е да се впечатли читателя с вашите умения и опит, а не Ви е възстановено стил избор.
  • С цел поддържане на една страница? Не пощипване размера на шрифта, за да се срещне целта си. Писане на автобиография не е като писане на есе в училище. Вие не можете да скърцат в рамките на тел чрез своя шрифт по-голям или по-малък. Плюс това, дължина автобиография е по-малко важно от съдържание автобиография. Винаги може да се развие версия на една страница да се раздават в научни форуми и панаири за работни места, и да запази по-дълго версия за други цели, за търсене на работа.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *