Най-добрите техники на поведението интервюиране и стратегии

Posted on

Най-добрите техники на поведението интервюиране и стратегии

Когато сте търсене на работа , това е важно да бъдат подготвени да се справят с това, което е известно като “поведенчески интервюиране.” Работодателите използват този вид интервю, за да получите представа за това как се справят специфични ситуации на работното място. Интервюиращият ще искате примери за това какво се е случило в особено предизвикателни обстоятелство, което сте направили, и начина, по който постига положителен резултат.

Най-добрите техники за манипулиране на поведението интервю е подготовката за въпросите на интервюто може да бъдат помолени, откривайки толкова, колкото може повече информация за компанията и на работа, така че да имате представа за това какви умения работодателят се стреми, и са готови да се включат специфични точки в отговорите ви дават на интервюиращия.

Стратегии

Преди да се отправите към интервю за работа , отделете време да се подготвят предварително. Може, може, или не може, да бъде сезирана поведенчески въпроси за интервю, но това е най-добре да бъде готова в случай, че сте.

  • Прегледайте какво е поведенчески интервю и какви компании търсят по време на  поведенчески интервю .
  • Използвайте техниката на STAR интервю за подготовка примери за акция по време на интервю.
  • Прегледайте примерни  поведенчески въпроси за интервю .

Проучете на работни места и компания

Отделянето на време за проучване както на компанията и работата, за която интервюиране, ще Ви помогне да се подготвите за интервю за работа. По този начин ще бъдат подготвени, така да отговори на въпроси за интервю и да задават въпроси на интервюиращия себе си. Вие също така ще бъде в състояние да разберете дали фирмената култура на компанията и са подходящи за вас. Той винаги е най-добре да  проучите компанията , така че сте добре информирани предварително.

техники

На първо място, да даде себе си за няколко минути, за да се съберат мислите си. Това е добре да се отнеме малко повече време, за да центрирате отговор, ако не сте сигурни за това, как да се отговори на този въпрос. Ако не сте сигурни как да се отговори на въпроса, попитайте за изясняване. Това ще ви купят допълнително време, за да мисля за това как да отговори. След това не забравяйте да включите тези четири точки в отговор на въпроса си – ситуация, задачи, действия, резултати.

  • (S)  конкретна ситуация
  • (T)  Задачите, които са необходими за да се направи
  • (А)  Действието, което се
  • (R)  Резултатите, т.е., какво се е случило

Това е техника отговор STAR интервю , и това е отличен начин да се подготви. Смятате Имайте предвид, че  не съществуват правилни и грешни отговори  на поведенческите въпроси за интервю. Целта на интервюиращия е да се разбере как да се държи в дадена ситуация. Как ще отговорите ще определи дали има съвпадение между уменията си и позицията на компанията се стреми да запълни.

Най-добрата стратегия поведенчески интервю включва вслушваме внимателно, като ясно и подробно, когато се реагира и най-важното, да бъдем честни. Ако отговорите ви не са това, което интервюиращият търси, тази позиция не може да бъде най-добрата работа за вас, така или иначе.

Следвайте Up след интервюто

Имаше ли нещо, което искам ти беше казал по време на интервюто, но не получи шанс да се? Вашият следващ благодарствена бележка дава шанс да го споменавам. Това е и една възможност да повторим проявения интерес към работата и компанията.

Още съвети и трикове

В допълнение към знаейки какво да очакваме в поведенчески интервю, има 10 умения за събеседване , които са важни за практиката, преди да влезе в заседателната зала или Skype сесията с наемането на комисията: подготовка, точност, мислене, преди да се каже, да говори спокойно и сплотено, показване на една осигурена (но не и арогантен) самочувствие, активно слушане, оптимизъм, изразявайки проявения интерес към работодателя, е в състояние да говори извън вашия първоначален ” презентиран “, и – може би най-важното – изразяват благодарността си за времето на наемането на комисията както устно, така в края на интервюто и в писмен вид непосредствено проследяване благодарствено писмо.

Все още нервен, особено ако това е първото ви интервю? Не се тревожете – дори и доказани професионалисти чувстват няколко пеперуди преди интервюто. Направихте първата стъпка в самоуспокоение на тревожност, като време за преглед на стъпките, описани по-горе. Други големи техники, за да останат стабилна нервите включват избягване на негативен вътрешен диалог, превръзка внимателно, пристигайки в началото на интервюто, така че може да отнеме няколко успокояващи диша предварително, и се избягва консумацията на твърде много кофеин в деня на вашата среща.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *