Най-добрите техники за успешно интервю за работа

Posted on

Най-добрите техники за успешно интервю за работа

Когато сте на интервю за работа, малките неща могат да направят голяма разлика. Дори малка грешка може да ви струва предложение за работа. Отделете време да се подготвите, за да можете да направите възможно най-доброто впечатление на всяко интервю за работа, на което отивате.

Тези техники за интервю обхващат всички основи, които трябва да знаете, за да усъвършенствате техниката си за интервю и да преминете интервю за работа. От проверка на компанията до изпращане на интервю с благодарност, направете срещата си с мениджъра по наемането успешна от началото до края.

Подобрете техниката си за интервю

Интервюто за работа ви дава шанс да блеснете. Това, което казвате и правите, или ще ви премести в следващия кръг на разглеждане на работа, или ще ви извади от спора.

Облечете се за успех на интервюто

Първото впечатление, което правите на потенциален работодател, може да има голяма разлика в резултата от интервюто за работа. Първата преценка, която интервюиращият прави, ще се основава на това как изглеждате и какво носите. Ето защо винаги е важно да се обличате подходящо за интервю за работа. Това, което е подходящо, варира в зависимост от работодателя, така че ще трябва да изберете облекло, което е подходящо за мястото, където искате да бъдете наети.

Подобрете уменията си за интервю

По време на интервю за работа способността ви да общувате с интервюиращия и да артикулирате мислите си са също толкова важни фактори за получаване на работата, колкото и квалификациите, изброени в автобиографията ви. Отделете малко време преди интервюто, за да сте сигурни, че вашият набор от умения за интервю е толкова готов, колкото и вашата автобиография.

Минимизирайте стреса от интервюто

Интервютата могат да бъдат стресиращи, дори ако сте професионалист, който е ходил на много от тях. Има техники, които можете да използвате за минимизиране на стреса преди и по време на интервютата за работа, както и стратегии, които можете да използвате, за да намалите тревожността, която може да съпътства вашето търсене на работа. Това ще направи много по-лесно да управлявате интервюто, когато не се чувствате стресирани.

Направете най-доброто първо впечатление

Първите впечатления наистина имат значение и нямате много време да направите добро впечатление по време на интервю за работа. От момента, в който поздравите рецепционистката до момента, в който напуснете сградата, вие се оценявате като потенциален нов нает. Важно е да оставите всеки, когото срещнете, с най-доброто впечатление, което можете.

Продайте се на интервюиращия

Когато сте на интервю за работа, от вас зависи да продадете своите квалификации и пълномощия на мениджъра по наемането. Също така ще трябва да покажете на интервюиращия, че сте подходящ както за позицията, така и за организацията. С известна подготовка ще можете да се представите като кандидат, който всяка организация би искала да наеме. Ако направите всичко възможно да привлечете мениджъра по наемането на ваша страна, ще ви помогне да бъдете наети.

Какво да правите, когато сте интроверт

Интервютата могат да бъдат наистина предизвикателство, когато сте интроверт, но има техники, които да помогнат на интровертите да блестят по време на интервюта за работа, включително как да се подготвят и да се справят с интервюто и как да продадете своите интровертни качества.

Отделете време да кажете благодаря след интервюто

Отделянето на време да кажете благодаря след интервю за работа не само е добър етикет за интервю. Това също така засилва интереса ви към позицията и показва на интервюиращия, че имате отлични умения за проследяване. Използвайте и благодарственото си писмо, за да разрешите всички проблеми и притеснения, които се появиха по време на интервюто.

Практикувайте интервюиране

Отделянето на време за преглед на типичните въпроси за интервю, които вероятно ще ви бъдат зададени по време на интервю за работа, ще ви помогне да получите рамка за вашите отговори. Това също така ще успокои изтощените ви нерви, защото няма да търсите отговор, докато сте на горещото място за интервю.

Практикувайте интервюиране с приятел или член на семейството предварително и ще бъде много по-лесно, когато всъщност сте на интервю за работа.

Използвайте вашите мрежови контакти

Кой познавате в компанията, с която интервюирате, наистина има значение. Вашите връзки могат да ви насочат към работа, да предоставят вътрешна информация за компанията и да ви кажат какво да очаквате по време на интервюто.

Разгледайте компанията

Колко знаете за компанията, която току-що се свърза с вас, за да насрочи интервю? Трябва да е много и цялата необходима информация е достъпна онлайн. Вземете информация отвътре за фирмената култура и използвайте връзките си, за да получите предимство при интервюто.

Бъдете готови за телефонно интервю

Докато активно търсите работа, важно е да сте подготвени за телефонно интервю в кратък срок. Никога не знаете кога наемател или контакт в мрежата може да се обади и да попита дали имате време да говорите за възможност за работа.

Проведете групово интервю

Интервюирането с един човек е достатъчно трудно, но е още по-трудно, когато трябва да интервюирате с група (или група) интервюиращи.

Интервю по време на вечеря

Отвеждането ви на закуска, обяд или вечеря дава на интервюиращия възможност да провери вашите комуникационни и междуличностни умения, както и маниерите ви на масата в по-непринудена среда, отколкото в офис. Открива как да се справите с интервю по време на вечеря, включително какво да поръчате, етикет за интервю за хранене, кой плаща и още съвети за интервю на кафе или храна.

Избягвайте тези грешки при интервюта

Какво не трябва да правите, когато интервюирате? Вижте най-често срещаните грешки при интервю за работа, гафове и грешки, които кандидатът за работа може да направи. Някои от тях са второстепенни; други могат да увеличат или нарушат шансовете ви да бъдете наети. След това отделете време да се подготвите преди интервюто си, за да не се налага да стресирате как е минало, след като приключи.

Още техники за интервю за работа, които да ви помогнат да бъдете наети

Прегледайте още съвети за телефонни интервюта, втори интервюта, интервюта за обяд и вечеря, поведенчески интервюта, интервюиране публично, практикуване на интервюта и допълнителни съвети за успех на интервюто.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *