Най-добрите работни места във висшето образование администрация

Posted on

Най-добрите работни места във висшето образование администрация

Смятате ли да работи в университета? Работа в областта на висшето образование администрация могат да предложат много, а има и много различни видове позиции на разположение. Повечето университети предлагат живописен парк атмосфера с атрактивна архитектура и много зелени площи. Колежите и университетите също са културни и развлекателни центрове с театъра и изкуството, както и фитнес центрове и спортни екипи.

Много колежи предлагат колежа базирани на детските заведения за подкрепа на работниците със семействата. Колежи, обикновено предлагат щедри социални пакети, включително здравеопазване, пенсионни планове, обучение отказ или помощ, либерален ваканция и болно време, както и покритие увреждания.

Висше образование администрация работната заплата диапазони

Ако искате да работите в по-висока администрация образование, ниво на заплати обикновено започват от около $ 50 000, а администраторите C-ниво може да направи до $ 200 000 и повече в някои позиции

ДОИ

работни места входно ниво в областта на висшето образование администрация обикновено изискват бакалавърска степен, а ръководни длъжности често изискват магистърска степен или доктор

обзор на заетостта

В Бюрото за трудова статистика отчита , че заетостта на образованието след средното администратори се очаква да нарасне с 10% 2016-2026, по-бърз от средния за всички професии.

Работа във висшето образование администрация

Ето някои кариера категории, които предлагат възможности да имаме продуктивна кариера в областта на висшето образование, с преглед на работните места, а средната работна заплата за всеки отдел.

1. Академик Консултиране
Академик съветва персонала съветва учениците за избор, разбира се, академични специалности, стратегии за решаване на научни проблеми, водене на записки, като тест, както и отношенията с преподавателите.

Отдел Отговорности:

 • Управление и съдейства при планирането, изпълнението, оценката и подобряването на програмите и услугите на отдела.
 • Координира групови консултации сесии за продължаващи студенти и нови ориентации студентски.
 • Анализ на информацията за задържане и развитие на програми за повишаване на задържане.
 • Съветва спортисти академичните изисквания за напредъка и да съдейства на чуждестранни студенти.

Работа:  Академичен съветник, академичен треньора, координатор за подпомагане на студентите, помощник-директор, зам.-директор, директор на треньора студент успех, и предварително закон съветник.

Заплата: Заплатите в академичната съветва офиса варират от $ 45 702 за една академична съветник на $ 96 679 за главен академичен съветва служител, в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Заплата проучване, проведено от Колеж и университет Професионалната асоциация за човешки ресурси (CUPA- ВП) и е докладвано от HigherEdJobs.

2. Прием / Записване за управление на
служителите в регистратурата дирижира набирането на студенти в колежа.

Отдел Отговорности:

 • Провеждане на екскурзии, организиране и признания на персонала събития.
 • Интервю кандидати, прочетете и приложения, както и съставят статистика.
 • Разработване на стратегии за подбор на персонал, за да се приземи на правилните ученици, обучават и контролират персонала, както и разработване на цифрови и хартиени материали, пропагандиращи институция.

Работа:  заглавия работа варират от признания съветник / представител и заместник-директор на влизането на ниво, да се сдружават директор, директор и вицепрезидент на по-Сени

Заплата:  Средните заплати в прием варират от $ 40 334 за прием съветници до $ 209 415 за главните служители на записване, в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Изследване на заплатите.

3. Развитие / Напредък
офис развитие дирижира усилията за набиране на средства на колежа.

Отдел Отговорности:

 • Развивайте взаимоотношения с възпитаници, родители, корпоративните спонсори и други филантропи. Оценка на интересите на цели набиране на средства и предоставяне на информация за свързани колеж програми и инициативи.
 • Събиране и анализ на кариера и финансова информация за потенциални донори да дадат приоритет на обхвата на усилията.
 • Нахранете истории на възпитаници на комуникациите персонал, за да се включат с техните постижения колеж публикации.
 • Разработване на стратегии за набиране на средства и участие в горната администрация за приоритетите на донорите за институционални цели.

Работа:  Директор на напредък, офицер лидерство подарък, директор на годишна даване, ръководител на кампанията, асоцииран директор на напредък, координатор донорски отношения, директор на развитие в кариерата услуги, перспектива изследовател, планиран като офицер, а асистент развитие.

Заплата:  Заплатите в развитие варират от $ 51 672 за информация офицер спортен, $ 55 692 за редактор и $ 124 799 за главен маркетингов администратор, в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

4. Бизнес и финансови услуги
Офиси в рамките на бизнес и финансови услуги контролира бизнес функциите на колегията, задаване на правила по отношение на финансовите транзакции, поддържа финансови документи, както и осигуряване на съответствие с финансовите правила.

Отдел Отговорности:

 • Идентифицирайте предпочитани доставчици на стоки и услуги и да преговаря договори.
 • Подгответе се за одити и да отговори на констатациите.
 • Генериране на доклади и поддържат системи, така че отдели в колежа могат да следят състоянието на финансовите ресурси.
 • Проектиране и изпълнение на процес за отдели да формулират бюджетни искания.
 • Управление на финанси и инвестиции на дарения и други източници на доходи.

Работа:  касиер, счетоводител, контролер, което представлява техник, закупуване директор, заместник-директор, зам.-директор, бюджет анализатор, дължими сметки специалист, касиер, ТРЗ асистент, което представлява асистент и вземания ръководител.

Заплата:  Заплатите в разделението бизнес и финанси варират от $ 51 108 за счетоводител за $ 70 003 за управление на покупки за $ 193 860 за главен бизнес директор, в съответствие с 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

5. Информация за кариерата на услугите

Офисът на кариера в колежите ръководи развитието на кариерата на студенти и възпитаници.

Отдел Отговорности:

 • Разработване на стаж, набиране и възможности за работа за студенти. Организирайте кариера информационни табла и програми за обучение на студенти за възможностите. Набиране възпитаници и родители да участват в научни форуми за студенти и възпитаници в преход кариера.
 • Разработване и предоставяне на семинари за развитие на автобиография, интервюиране, работа в мрежа, както и стратегии за търсене на работа.
 • Преценете интереси, умения и ценности и за определяне на съответни възможности за професионално развитие.
 • Провеждане на пробни интервюта, преглед на автобиография и мотивационно писмо, както и студенти и възпитаници на треньора за техники за търсене на работа.

Работа:  кариерен консултант, помощник-директор, зам.-директор, набиране координатор, възпитаници съветник, помощник-директор за връзки с работодателите, и директор на кариерното развитие.

Заплата:  Заплатите в кариерни услуги колеж варират от $ 48 358 за кариерен консултант за $ 100 497 за главните офицери за кариерно развитие, в съответствие с 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

6. Кандидат Маркетинг / Комуникации
Отделите в колеж комуникации създават и координират съобщения за колежа и нейните достижения на медиите, възпитаници, родители, правителствени организации, фондации, както и на широката общественост.

Отдел Отговорности:

 • Разработване на съдържание за уебсайт на колежа, списание, каталог, както и други публикации.
 • Координира публични събития и да намерят разположение за истории с медии.
 • Създаване на теми за публикации и писатели, и интервю и в профила ключови колежа сътрудници и възпитаници.
 • Да създадат стратегии за насърчаване на колегията.

Работа:  Директор на комуникации, връзки с медиите директор, редактор, писател, администратори, директор на маркетинга, мениджър на връзките с обществеността, дизайнер, мениджър на публикации, и асоцииран директор на дигиталните комуникации.

Заплата:  Заплатите в колеж маркетинг / комуникации варират от $ 47 728 за офицери входно ниво подарък за $ 180 000 за главните офицери за развитие в кариерата, в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

7. Компютърни и информационни технологии

Офиси в рамките на отдела за компютърни и информационни технологии контролират закупуването и поддръжката на компютърно оборудване / софтуер и сервиз на цифрови нуждите на колежа общност.

Отдел Отговорности:

 • Общувайте с потребителите колежа по отношение на техните нужди от технология и дизайн системи, за да отдели работят по-ефективно.
 • Разработване на обучения и семинари, за да преподават на служителите да използват компютри и корпоративни компютърни ресурси.
 • Разрешаване на проблеми с съществуващия софтуер и хардуер.
 • Оценяване на възникващите тенденции в областта на компютърните технологии, както и да препоръча бъдещите конфигурации ресурси към колежа кадри.

Работа:  програмен анализатор, администратор на база данни, анализатор на сигурността на мрежата, системен администратор, мрежов архитект, уеб разработчик, приложения за разработчици, както и сервиз на асистент.

Заплата:  Заплатите в компютъра и информационните технологии варират от $ 60 947 за един програмист анализатор за $ 75 840 за администратор на база данни за 252 794 $ за главен ИТ директор, в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

8. финансова помощ
офис персонал финансова помощ съветва студентите, свързани с възможностите за финансиране на тяхното образование.

Отдел Отговорности:

 • Управление и разпределение на ресурсите за финансова помощ, въз основа на оценка на допустимостта на кандидатите.
 • Генериране на статистически данни на помощ на учениците.
 • Сътрудничество с признания за представяне на информационни сесии за бъдещите студенти.
 • Разработване на политики и процедури за обработка на заявленията за помощи.
 • Контролира и координира обработка награда и опаковки за всички форми на помощ на студентите, включително субсидии, заеми, стипендии и други награди.
 • Доклади за спазването на щатски и федерални агенции, наблюдаващи разпределение на помощта студент.

Работа:  финансов съветник помощ, помощник-директор, зам.-директор, директор, ръководител финансова помощ, съветник финансова помощ, както и помощник-финансова помощ.

Заплата:  Заплатите в офиса на финансова помощ варира от $ 42 840 за съветник на финансова помощ за $ 120 825 за главен директор по финансовата помощ, в съответствие с 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

9. Човешки ресурси

Офисът на човешки ресурси (HR) в колеж ръководи набирането на персонал, разработване на програми за обучение, помощи администрация, HR информационни системи, политики за компенсация, служител / трудовоправните отношения и спазването разнообразие / включване.

Отдел Отговорности:

 • Разположен на политики по заетостта и създаване на наръчника на служителя.
 • Оценка на потребностите на работниците и служителите и разработване на програми, които да са насочени приоритетно развитие и институционални.
 • Създаване на стратегии за привличане на кандидати и приложения на екрана.
 • опции за научни изследвания за оптимизиране на ресурсите за доходи на наети лица.
 • Посредничи при конфликти между служителите и разработване на програми за повишаване на морала на служителите.

Работа:  HR асистенти, набиране асистенти, обезщетения асистенти, мениджър ползи, за работодатели, асоцииран директор на човешките ресурси, вицепрезидент на човешките ресурси, директор на разнообразие и включване, обучение и управление на развитие, както и информационни системи на ресурсите на анализаторите от човека.

Заплата:  Заплатите в колеж човешките ресурси варират от $ 44 183 за координатор на HR да $ 200 592 за главните служители на човешките ресурси в зависимост от 2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey.

10. Секретар

На секретаря офис мнения и анализи на процеса на регистрация.

Отдел Отговорности:

 • Разработване на графици за академични предложения в сътрудничество с академични отдели.
 • Оценяване и промяна на системите за поддържане на академични документи и гарантиране на сигурността на данни за студенти.
 • Осигуряване на документация и съвети на учениците по отношение на тяхната официална напредък към изискванията за дипломиране.
 • Уверете се, че учениците са отговорили на изискванията за деление.
 • Актуализиране на академични съветници за промените в учебната програма.
 • Създаване и разпространение на доклади до вземащите решения по отношение на записването.

Работа:  помощник-секретар на, помощник-секретар, сътрудник на регистратора, помощник регистрация, регистратори, кредитен превод оценител, както и записи специалист.

Заплата:  Заплатите в деловодството варират от $ 49 347 за помощник-регистратор, $ 61 688 за асоцииран регистратор за $ 123 960 за главните регистратори и записи служители, в зависимост от  2017-18 професионалисти в висшето образование Salary Survey .

Съвети за Кацане на работа във висшето образование

Повечето работни места във висшето образование се изисква поне бакалавърска степен. Това означава, че потенциалните кандидати вече имат връзка в колежа те присъстваха така се възползва от това позициониране себе си по-рано. Ако обмисляте възможностите за кариера като завършил, има много начини може да се извлече вашия колеж връзки.

Започнете, докато сте студент.  Студенти могат да преследват стажове, асистентски стаж, ученик на заетостта, както и доброволци роли на територията на колежа, докато завършване на степен да се култивира опит в областта.

Създаване на информационни срещи. Тъй като студенти и възпитаници се оценяват на заинтересованите страни, колежа професионалисти обикновено ще поемат ролята на съветник и ментор на студенти или завършили студенти, които имат интерес да работят във висшето образование. Професионалисти подход в отделите, които ви интересуват и учтиво да поискат информационна консултации, за да се научи какво е необходимо да се работи в тази област. Попитайте за предложения за това какво можете да направите като студент или завършил да получат някакъв опит в рамките на тяхната служба.

Използвайте същата стратегия в други колежи.  При търсене на работни места, да се използва една и съща информационна техника интервюиране на други институции, за да получат аудиенция при специалисти в отделите на интереси. Тези сесии ще ви помогнат да представите своите междуличностни и комуникационни умения, които са толкова критичен във висшето образование.

Свържете на LinkedIn.  Повечето специалисти във висшето образование са членове на LinkedIn. Разработване на пълен профил в LinkedIn и достигне до възпитаници и членове на съответните професионални групи за информация и предложения.

Търсене на работа онлайн.  Най-добрите сайтове за работа за намиране на отвори във висшето образование са HigherEdJobs, на  Хроника на висшето образование , LinkedIn и действителност. Първите две сайтовете, които дават възможност за търсене по категории административни длъжности. Използвайте ключови думи, като “признания” или “развитие”, когато търсят обяви за LinkedIn или действителност.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *