Най-добрите и най-лошите Resume модерни думички

Posted on

Автобиографии, не трябва непременно да бъде само една страница отдавна вече, но това недвижими имоти е ценно, без значение какво. Работодателите и наемане на мениджърите виждат точно през автобиография претъпкан с безсмислени думи. От една страна, отдаване под наем мениджър вероятно няма да ги чете. Проучванията показват, че по подбор на персонал и HR хора прекарват по-малко от шест секунди преглеждат автобиографии , преди да ги преместите на “да” купчина или ги хвърля в кошчето.

За да го направи, за да да, трябва да изберете автобиография модерни думички, които разчитат. Най-добрите модерни думички описват вашите способности, на подходящи за тях квалификация за работа и показват, че ти си по-добър избор за позицията в сравнение с другите кандидати. Лошите автобиография модерни думички, от друга страна, времето и драматично отпадъци на всеки намаляват нови перспективи за работа.

Списъкът по-долу може да ви даде добър старт, като ви показва какви думи да стоят настрана от.

Избягвайте Те най-често ползваните модерни думички

Всяка година на професионалната работа в мрежа сайт LinkedIn пуска списък на най-често ползваните модерни думички по неговата мрежа . Най-новото Списъкът включва:

 1. специализират
 2. опитен
 3. квалифициран
 4. ръководство
 5. страстен
 6. Експерт
 7. Мотивиран
 8. творчески
 9. стратегически
 10. Фокусирани

Какво означават всички тези думи са по-чести? Е, по ирония на съдбата, те са далеч от специализирана или фокусирани, и те не са много изобретателни.

LinkedIn попита най-продаваните биограф Кристофър Сандфорд за вземането му в списъка на миналата година: той посочи, че с помощта на тези общи думи е по-лесно и по-малко обезсърчително, отколкото да се творчески, и тези, търсещи работа, дори може да се чувстват, че използването на подобни думи другите в своята област да предава чувство на сдружаване и принадлежност. За съжаление обаче, ако всеки прави нещо, то вече не е специален.

Това не означава непременно, че с помощта на някоя от тези думи е целувката на смъртта за автобиографията си. Това е просто едно напомняне на въпроса си дума за избор. Възможно ли е избора на тази дума, защото тя най-добре описва какво си направил, или защото си мисля, че звучи впечатляващо? В крайна сметка, вашите постижения и таланти са това, което ще впечатли наемане мениджър, а не 50 цента думи.

По-добрият подход? Съсредоточете се върху разказа, не го превръзка. Какво можете да направите за организацията? Какво можете да направите по-добре от всеки друг? Как предишния си опит да отразява това? Отговор на тези въпроси в директен език, а след това можете да преминете към намирането на модерни думички, че да ви помогне да го продават.

Изберете правилните да възобновя ключови думи

Някои от най-добрите модерни думички не са модерни, и не е нужно да се търси далеч, за да ги намерите. Тъй като те са автобиография ключови думи, можете да вземете ги още от работата в списъка, избирайки тези, които съответстват на Вашето квалификация за дейностите и изискванията, които се открояват в рекламата.

Потърсете ключови думи , свързани с умения, качества, както и идентификационни данни, поискани от отдаване под наем мениджър. След това излиза извън рамките на работното място в списъка за търсене на сродни думи работодателят може неволно изпуснати. (Един лесен начин да направите това е да погледнете другите обяви за работа за едно и също заглавие.) След това съвпада с този списък с уменията си.

И накрая, прегледайте тези списъци на меки и твърди умения , които могат да се прилагат за работа / индустрия. В края на краищата, вие ще вятър с доста изчерпателен списък с ключови думи, които са свързани с работата и си е подходящ за нея. Включително тези думи в автобиографията си увеличава шансовете, че автобиографията си, ще го направи чрез система за проследяване на кандидата  (ATS) и да се чете от човешко същество.

Търси думи, действия, които можете да продавате своите умения

След като сте направили списъците си с ключови думи от списъка, условията в индустрията, и уменията, че е време да ги използвам в едно изречение. Екшън думи могат да ви помогнат да направите това в активна, завладяващ начин, описвайки постиженията си сбито и ефективно.

Примерни думи за действие включват:

 • Постигнати
 • в бюджета
 • компилиран
 • Решил
 • година налага
 • Улеснена
 • Ръководейки
 • нает
 • Подобрен
 • Съдейки
 • стартира
 • Merchandised
 • договаряне
 • Организиран
 • Представено
 • Проверявани
 • Решен
 • Наблюдавана
 • обучен
 • Обновен
 • Утвърден
 • Спечелени

И накрая, ако търсите за силови думи, които излизат извън умения, модерни думички, както и думи за действие, този списък с мощност думи може да ви помогне да постави последните щрихи на автобиографията си.

Само не забравяйте, че докато модерни думички, ще ви помогнат да преминем през първия филтър преглед и да се покаже наемане мениджър, че го имате какво е необходимо, начина, по който ви разкажа историята на кариерата си и кандидатурата си е това, което ще направи всичко различно.

Фокус автобиографията си, способности и интервюира около това как можете да помогнете за решаването на проблемите на фирмата, по-нататък целите си, и да се премести към следващото ниво, и ще имате най-голям шанс да приземи интервюто и работата.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *