Най-голям обем задачи на данни

Posted on

Най-голям обем задачи на данни

Организации в повечето сектори на икономиката са започнали да се събират, организират, съхраняват и интерпретира огромни количества данни, свързани с тяхната дейност. В едно неотдавнашно проучване на NewVantage Partners, 91,6% от ръководителите оспориха каза, че те са се увеличили инвестициите си в Big Data. 91,7% от тези анкетираните казват, че се чувстват техните инвестиции са необходими, за да се превърне своите операции в по-пъргави и конкурентни фирми.

Това е страхотна новина за кандидатите за работа, които търсят работа в рамките на един от най-големите области на работни места данни.

Къде Big Data работни места са

Поради бързото разрастване на големи приложения за данни, търсенето на работници се е увеличил драстично през последните години. LinkedIn отчита значителен недостиг на научни данни работници в национален и в по-големите градове в тяхната 2018 Личен състав на фирмата Доклад: “Национално, имаме недостиг на 151,717 хора с научни данни умения, с особено остър недостиг в Ню Йорк (34,032 души), сан Francisco Bay Area (31,798 души) и Лос Анджелис (12,251 души). ”
Топ 7 Big Data Джобс

1. Данните учен

Според PayScale, там са в изобилие възможности за талантливия за информационни технологии (ИТ) учени от данни, които могат да минното дело и устни комплексни данни за големи корпорации. Партньорството с крос-функционални ИТ екипите, те съставят и да се създаде различни модели на статистически данни, за да информира тяхното развитие на системите, свързани с препоръки и планове за действие.

Предпочитани квалификации – учени ИТ данни трябва да имат задълбочени познания в различни техники за извличане на данни, като например групиране, регресионен анализ, дървета на решения, както и за подкрепа на векторни машини. Една съвременна степен (като магистърска или докторска степен) по компютърни науки обикновено се изисква за този вид позиция, в допълнение към предишните години трудов стаж в сродна сфера.

Заплата : Цитиран от Glassdoor като # 1 в своята 50-добър Работа в Америка 2019 списък, учените данни могат да изискват средно заплата от $ 108 000. Цялостна работа удовлетворение резултат 4.3 / 5 е ключов фактор в този топ рейтинг.

2. Инженер данни

Инженерите на данни, както PayScale посочва, използват техните компютърни науки и инженерни сили, за да агрегат, анализират и манипулират огромни масиви от данни. Общи задачи включват създаване и превода на компютърни алгоритми в прототип код, разработване на технически процеси за подобряване на достъпността на данните, както и проектиране на доклади, табла за управление и инструменти за крайни потребители.

Предпочитани Квалификации – Работодателите обикновено изискват тази работа кандидати за инженерни данни позиции са завършили успешно колеж степен по компютърни науки, инженерство, или сродна сфера. Те също предпочитат кандидати, които имат от три до пет години опит в областта. Желаните технически степента на владеене включват Linux системи знания, умения за дизайн на SQL база данни и владеят задълбочено кодиране езици като Java, Python, Кафка, Hive, или буря. Меки умения включват отлични писмени и устни комуникационни възможности, както и способността да се работи както самостоятелно, така и за отбора.

Заплата : Glassdoor на 50 Най-добър Работа в Америка 2019 класирана инженери данни в 8-ми позиция със средна заплата от $ 106 000 и удовлетворението от работата оценка 3.9 / 5.

3. Данните анализатор

PayScale описва как анализатори на данни се събират и ценна информация за различни теми от проектирането и изпълнението на мащабни проучвания. Това е тяхната работа да се наемат участниците в проучването, събира и интерпретира подадени данни, както и реле своите констатации в традиционните графики и отчети, както и в дигитален формат.

Предпочитани квалификации – Лица, търсещи анализатор на данни работни места трябва да бъдат осведомени компютърни програми като Microsoft Excel, Microsoft Access, SharePoint и SQL бази данни. Анализатори на данни също се нуждаят от добри комуникационни и презентационни умения, с възможността за ефективно превежда често-сложно информация на заинтересованите страни на фирмата.

Заплата : Анализаторите на данни, класирана 31-ви на 50-добър Работа в Америка 2019, вкъщи средна заплата от $ 60 000, и да имат удовлетворение резултат на работа на 3.9 / 5.

Инженер 4. Защита

инженери по сигурността играят жизненоважна роля в ИТ планиране при бедствия, антипатия, и смекчаване на последиците. Те намали корпоративния излагане на риск от създаване на компютърни защитни стени, откриване и реагиране на прониквания и forensically прецизиране проблеми със сигурността системи. Те също така създават и прилагат планове за изпитване на нов или актуализиран софтуер и хардуер и установяване многопластови протоколи отбраната за компютърни мрежи. (Източник: PayScale).

Предпочитани квалификации – бакалавърска степен по инженерство, компютърни науки, или сродна сфера е необходима за тази позиция, заедно с няколко години подходящ професионален опит и в идеалния случай, удостоверенията за сигурност промишленост. В допълнение към техническата тяхното разбиране за компютърни езици и операционни системи, инженери по сигурността също трябва да притежават солидна решаване на проблеми и математически способности и капацитет да работят самостоятелно.

Заплата : инженери по сигурността класира 17-ти на 50-добър Работа в Америка 2019, със средна заплата от $ 102 000 и удовлетворение резултат на работа на 3.8 / 5.

5. Мениджърът на базата данни

мениджъри на бази данни, обучени и високо квалифицирани в областта на управлението на проекти и мултитаскинг, извършват диагностика и ремонт на сложни бази данни. Те също така да прегледате бизнес искания за данни и използването на данни, оценка на източниците на данни за подобряване на емисиите за данни и ще помогне за проектиране и внедряване на хардуер за съхранение. (Източник: PayScale)

Предпочитани квалификации – Обяви за работа за мениджъри на бази данни обикновено списък с бакалавърска степен по информационни технологии и минимум пет години в ръководството на база данни позиция като предпочитани квалификации. Работа кандидати за ръководни позиции, база данни също трябва да бъде добре подкован в различен софтуер за бази данни като MySQL и Oracle.

Заплата : мениджъри на бази данни спечелиха над $ 73 545 съгласно Glassdoor.

6. Архитект на данни

архитекти използват данни за знанията си за данни, ориентирани компютърни езици, за да организира и поддържа данни в релационни бази данни и корпоративни хранилища, разработване на стратегии архитектура данни за всеки обект площ от модела на предприятието данни. (Източник: PayScale)

Предпочитани квалификации – умения за работа Обща и атрибути, ключови думи, които търсят работодателите в архитекти данни включват напреднали технически умения за работа (особено в езици като SQL и XML), отлична аналитична проницателност, творческа визуализация, както и решаване на проблеми, и силен детайл ориентация. Повечето архитекти данни са спечелили най-малко бакалавърска степен (а често и напреднал степен) в областта на науката, свързана с компютър.

Заплата : архитекти данни спечелени някои от най-високите заплати в сектора на големите данни, средно по $ 113 078 според PayScale.

7. Техническа Recruiter

Технически работодатели са специализирани в извор и скрининг талантливи големи данни, информационни технологии, и други технически специалисти, като кандидати за басейни. Те работят в тясно сътрудничество с корпорации да се оцени тяхното наемане нужди, и след това търсене на пазара за най-силните кандидати за конкретни работни места. Те също подкрепят професионалните кандидатите те наемат целия кандидатстване за работа, интервю, отдаване под наем, както и към всяко от тях процеси. (Източник: PayScale).

Предпочитани квалификации – Технически работодатели трябва да имат задълбочени познания в техническите квалификации, които търсят работодателите в бъдещите си служители. Добър “умения на хората” също са от съществено значение, тъй като успешни технически подбор на персонал трябва да изградят положителен разбирателство с кандидати за работа по време на проучването и интервюиране на етапи.

Заплата : Glassdoor класира технически подбор на персонал като # 28 в списъка си на 50 Best работни места в Америка, със задоволство резултат на работа на 4.1 / 5 и средна заплата от $ 48 000.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *