Мотивационно писмо Съвети: Как да спечелим мотивационното си писмо открояват

Posted on

Мотивационно писмо Съвети: Как да спечелим мотивационното си писмо открояват


Един от най-трудните неща за писане на мотивационно писмо за работа е, че можете да прекарате много време и усилия, за написването на перфектен писмо, но не знам дали някой ще го прочете. Писане на добро мотивационно писмо е работа. Трябва да се уверите, че е добре написан, показва на работодателя защо сте квалифицирани, и не разполага с каквито и да било грешки, които биха могли да ярките ви струват интервю.

Какво е най-добрият начин да получите мотивационното си писмо забелязал, когато работодателят е един тон от тях, за да разгледате? Има някои бързи и лесни стъпки, които можете да предприемете, за да напишете мотивационно писмо, което ще впечатли наемане мениджър.

Обърнете внимание на тези съвети и да видим кои от тях ще работят най-добре за вас. Дори и няколко малки промени може да направи голяма разлика.

Бързи съвети за да получите своя мотивационно писмо забелязал

1. Изберете правилния тип писмо. Преди да започнете да пишете мотивационно писмо, бъдете сигурни, че сте избрали правилния тип писмо. Стилът ще бъде различна в зависимост от това дали пишете писмо да отида с автобиография, питане за свободни работни места или да споменем препратката.

2. Намерете лице за контакт. Ако можете да намерите на лице за контакт за мотивационното си писмо, вие ще бъдете в състояние да го персонализирате, и ще трябва някой да предприеме последващи действия с да се уверите, вашето писмо получава погледна.

3. Включване на препратката. Заслужава си да отделяте няколко минути, за да видите, ако знаете някой, който може да ви насочи към работата. Проверете LinkedIn мрежа и вашите Facebook приятели, за да открие някой, който работи в компанията, който може да ви насочи.

4. Изберете основния шрифт.  Изберете шрифт, който е лесно да се чете. Times New Roman, Arial, и Calibri работят добре.

5. Бъдете кратки и прости. Мотивационни писма не е нужно да се бавя. В действителност, всички продължителен писмо ще направите, е да очите на читателя изцъклят. Няколко точки изобилие, и вашето писмо никога не трябва да бъде по-дълъг от една страница. Ако писмото е твърде дълго не се използват по-малък шрифт, редактирате и вместо нарязани думи.

6. Оставете достатъчно празно пространство на страницата. Друг начин да се подобри четливостта е да се включат пространства между поздрава, алинеи, и си подпис. Това е много по-лесно да се чете добре на разстояние писмо, отколкото да се плъзгам такъв, който е трудно да се чете, защото има твърде много информация натъпкани в твърде малко пространство.

7. съответстват на Вашето мотивационно писмо на автобиографията си. Изберете същия шрифт и за двете автобиография и мотивационно писмо и вашето приложение ще изглежда полиран и професионално.

8. Направете мач между своите умения и квалификация за работа. Един от най-важните начини да получите мотивационното си писмо забелязал е да се направи ясно съответствие между изискванията на длъжността, изброени в помощта исках реклама и идентификационните данни. Не очаквайте на работодателя, за да го разбера.

9. Маркирайте само най-важната информация от автобиографията си. Не използвайте мотивационното си писмо до разисквам и повторете това, което е в автобиографията си. Това е възможност да се фокусира върху специфичните умения и атрибути имате, че ще бъде от полза на работодателя. Преглед на разликата между автобиография и мотивационно писмо за повече информация.

10. Персонализиране на вашето писмо и да се покаже на работодателя, което имате да предложите на компанията. Не си струва изпращане на писмо, в което не е персонализиран. Това е представянето си, за да получите интервю, така че отделете време, за да персонализираме вашето писмо, говорим за сезиране, ако имате такъв, и да споделят най-силните си квалификации. Ето няколко съвета за писане на персонализиран мотивационно писмо.

11. Използване на T-Shape за вас мотивационно писмо. А Т-образен мотивационно писмо изброява вашия опит и изискванията на работодателя, обикновено под формата на таблица, след като уводен параграф, и по-горе затварянето.

12. Използвайте куршуми. Използване на списък с водещи символи е друг вариант за получаване на информация забелязал в писмото си. Параграфи са склонни към замъгляване, но куршуми привлекли погледа на читателя към съдържанието на страницата. Уверете се, че всеки куршум точка е кратко и започва с думата действие. Прегледайте съветите за включване на куршума в мотивационно писмо и пример за мотивационно писмо с куршуми.

13. Има някои неща, които не трябва да включват в мотивационното си писмо . Това не е необходимо да се включи на лична информация. Никога не включва заплатата изисквания, освен ако работодателят изрично изисква, което правите. Не говорим колко сте оставили последната си работа, особено ако са уволнени. Дръжте писмо фокусира върху длъжността, за която кандидатствате и да го фактически.

14. Затворете Вашето писмо с начина, по който ще следи (ако имате лице за контакт) и включват информация за контакт, така че е лесно за работодателя да се свържете. След това добавете затваряне и вашето име, и вие сте почти готови. Ето селекция от затваряния, които работят добре за мотивационни писма.

15. Проверете за печатни грешки граматически грешки. Не кликвайте изпрати или да качите, преди да са се отделили време внимателно да проверят Вашето писмо. Grammarly е страхотен инструмент за гарантиране, че вашите мотивационни писма са перфектни. Прочетете го на глас и може да се вдигне още няколко грешки. Също така, проверете тези съвети за коригираща вашите мотивационни писма себе си.

16. Включване на имейл подпис, когато изпращате съобщение мотивационни писма. Когато пишете мотивационно писмо, не забравяйте да включите подпис с вашето име, телефонен номер, имейл адрес, и LinkedIn профил URL, ако имате такъв. Това ще направи по-лесно за работодателя за връзка с вас.

17. то Email за себе си, за да бъдете сигурни, форматирането е съвършен. Има още едно нещо, което да направите, преди да изпратите Вашето писмо. Изпратете копие до себе си за последна проверка. Уверете се, че форматирането е както го искаш и да го проверят още веднъж.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *