Молби за напускане по лични причини

Posted on

 Молби за напускане по лични причини

Когато си тръгваш си работа поради лични причини, може да е трудно да се знае какво да каже на шефа си. В някои случаи, ще трябва да обясни причините за напускането си. В други случаи, може да искате да запазите вашето обяснение неясно. Вие не може да искате да споделите детайлите, особено ако те не са свързани с вашата работа.

Важно: Без значение защо го подаде оставка, това е важно, че вие напишат официално писмо за оставка на вашия работодател и че ще ви даде подходящ срок, когато това е възможно.

Вашата цел в момента е да напусне работата си на висок тон, така че можете да поддържате шефа си като връзка в мрежа.

По-долу ще намерите някои полезни съвети за написването на писмото с оставката, когато подаде оставка по лични причини, както и две оставка писмо проби. Използвайте тези шаблони, за да ви помогне да напишете своя собствена молба за напускане.

Съвети за писане на писмо за оставка по лични причини

По-долу са някои съвети, които да имате предвид, докато написването на писмото с оставката по лични причини:

  • Говорете с шефа Първо: Ако е възможно, кажете на шефа си за плана си да подаде оставка лично, преди да представи своя официален бизнес писмо. По този начин, вие ще избегнете blindsiding вашия мениджър. Можете също така да изпратите това писмо до човешките ресурси.
  • Включва датата на последната ви ден: В писмото си, посочва конкретна дата имате намерение да напусне работа. Опитайте се да даде предизвестие най-малко две седмици. Ако обстоятелствата са такива, че не може да даде толкова много внимание, даде толкова олово време, колкото можете.
  • Дръж си Причини Накратко: Не е нужно да навлизам в подробности, че да си причина за напускане. Можете просто да каже: “Аз съм подаде оставка по лични причини”, или “Аз съм подаде оставка заради семеен проблем, който изисква всички от времето си.” Ако искате да отидете в по-големи подробности (например, за да се каже, че излизате с е домошар майка, както и заради семейството заболяване), можете да се обясни. Да не се получи в плевелите, които предлагат твърде много подробности, или прекалено много информация. Вие искате да запазите писмото кратко и до точката.
  • Останете Положителни: Може да се наложи да поискате от вашия работодател за препоръка за в бъдеще. Може дори да кандидатстват за работа в една и съща фирма някой ден. Ето защо, да остане положителен, когато се говори за впечатленията си от компанията. Бъдете ясни, че се оттегля по лични причини, а не поради недоволство от работата или организацията.
  • Оферта от вашата помощ: Ако е възможно, предлагаме вашата помощ по време на преходния период. Може да се предложи да се обучават нов служител или да помогне по някакъв друг начин. Ако можете да бъдете гъвкави по отношение на датата си отпуск, включва предложение да останат по-дълго, ако това е полезно да си мениджър.
  • Попитайте въпроси: Ако имате някакви въпроси относно ползи или ваканция време изплащания, можете да ги зададете в писмото си.
  • Следвайте Бизнес Писмо Формат: Уверете се, че да следват правилното бизнес писмо формат в писмото си. Включете заглавка с името на работодателя и адрес, датата и името и адреса си.
  • Редактиране и Проверят: Трябва също старателно проверят писмото преди да го изпратите. Отново, може да се наложи да поиска препоръка от работодателя си, така че искам всичките си дела, за да се полира.
  • Изпращане на е-мейл: Ако изпращате Вашето писмо по електронната поща, да ви бъде изпратен тестово съобщение за да се гарантира, че съобщението идва като форматиран. Включете информация за контакт в подписа си, вместо в горната част на писмото. Списък вашето име и целта на писмото ви (оставка) в сюжетната линия.

Оставка Писмо Примерен по лични причини

Това е молба за напускане, например по лични причини една.

Джесика Iskandar
123 Main Street
Никопол 12345
555-555-5555
jessica.iskandar@email.com

01 август 2018 г.

Брус Лий
търговски директор
на Атлантическия Co.
123 Бизнес Rd.
Бизнес Сити, Ню Йорк 54321

Уважаеми г-н Лий:

Пиша Ви информирам, че мисля да ставам Атлантик Ко в един месец. Въпреки, че съм толкова удоволствие да работя с вас и да работи за компанията, лични причини налагат, че аз оставям моята позиция и да се фокусира върху подобряване на положението ми у дома.

Последният ми ден ще бъде 1 юли. Въпреки че да си тръгне, аз дълбоко оценявам възможностите, които сте ми даде по време на престоя ми като мениджър онлайн продажби. Много съм благодарен за цялата си помощ по пътя.

Аз ще направя всичко, което е необходимо, за да се осигури плавен преход, след като преминем. Имам няколко членове на екипа в ума, които вярвам, че ще бъде силни кандидати за промоция в моята позиция, или аз ще се радвам да помогне с процеса на намиране на външен замяна. Моля, не се колебайте да се свържем с вас за това, което мога да направя, за да помогне.

Още веднъж, благодаря ви много за възможността да бъда част от Атлантическия Co. Надявам се, че можем да поддържаме връзка и бизнес колеги, и аз очаквам с нетърпение да работим с вас в бъдеще отново да възможност да се представи. Много благодаря за проявеното разбиране.

На Ваше разположение,

Джесика Iskandar (подпис на хартиен носител писмо)

Джесика Iskandar (написан име)

Оставка Писмо на пробата за лични проблеми

Вашето име
Вашият адрес
Вашият Град, Пощенски код
Вашият Телефон
Вашият Email

Дата

Името бе
Заглавие
Организация
Адрес
Град, Пощенски код

Уважаеми Mr./Ms. Фамилия:

Съжалявам да Ви информираме, че мисля да ставам Болт Inc. след две седмици. Поради непредвидени лични проблеми, аз вече не съм в състояние да изпълнява отговорностите на моята роля, и смятам, че е в най-добрия интерес на дружеството, което освободи позиция.

Надявам се, че моето напускане няма да ви или Болт Inc. причиненото неудобство причини. Моля, не се колебайте да се свържем с вас, ако мислите, че има друг начин да се помогне с намирането на замяна, или ако има нещо, което мога да направя, за да се направи преход по-гладко.

Благодаря ви много за разбирането. Въпреки личните проблеми Аз съм се занимават с, аз удоволствие да работя с вас, и аз оценявам времето си в компанията. Надявам се, че ще бъдем в състояние да поддържат връзка и с нетърпение очаквам да видя как Болт Inc. расте в бъдеще.

Най-добър,

Вашият подпис  (на хартиен носител писмо)

На въведените от вас име

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *