Можеш ли да си изкарват прехраната за свободна практика?

Posted on

Можеш ли да си изкарват прехраната за свободна практика?

Повече от един на всеки трима американски работници freelanced миналата година, според петия годишен ” свободна практика в Америка проучването” от Upwork и Freelancers съюз. Но това не означава, че всеки на свободна практика – 56700000 в САЩ, според тази статистика – работил за себе си на пълен работен ден.

Ако искате да направите свободна практика си “истински” работни места, вероятно сте се има предвид някои мисли дали може да я накара да работи финансово. Можете ли да направите достатъчно пари, свободна практика – или вие сте по-добре, пребиваващи на служител?

За да се реши дали да направи скок, си задайте следните въпроси на първо място.

Има ли пазар за вашите услуги?

Всички ние имаме приятели, които са започнали страна hustles само за да открие, че хобито си не е непременно означава да си кариера. Често това е така, защото там просто не е пазар за своята страст; или защото пазарът е пренаситен до точката, където е невъзможно да си изкарват прехраната.

Ако ти започваш да се работи на свободна практика на пълно работно време, вие очевидно искате да разберете дали има търсене на вашите услуги, преди да се откажат от работата си ден. Най-добрият начин да направите това е да се получи краката мокри, докато сте все още работят на пълен работен ден (или докато имате работа на непълно работно време или други източници на доходи, за да ви поддържат).

Съвет : свободна практика, докато работите също е полезно за изграждането на спешен фонд – нещо, което всеки на свободна практика се нуждае.

Какво ли вашата Финансово състояние прилича?

В идеалния случай, вие ще в новия си кариера с някои икономии, за да ви прилив над докато не започнете да печелите (и докато клиентите започват ви плащат, което може да отнеме известно време). Но освен това, че е важно да имате добра идея от месечния си бюджет, преди да започнете.

Какво търсите в по отношение на разходите за стартиране, за да получите вашия бизнес на свободна практика от земята? Какви са вашите разходи за живот в момента? Има разходи можете да отрежете, за да се пести, докато изграждането на вашия бизнес?

Има ли свободна практика обръща достатъчно?

Да предположим, че се стига и на свободна практика от работа на пълно работно време в една и съща област. Настройката ви за скорост трябва да е лесно, нали? Ако сте на час, това е просто си почасова ставка. Ако сте на заплата, просто вземете Вашата седмично или веднъж на две седмици заплата и да го разделят от отработените часове.

Е, не съвсем. Ако идвате от среда, в която заплаща работодателя си за неща като здравно осигуряване, обезщетения при пенсиониране, болно време, и така нататък, вие също трябва да се изчисли приблизителна стойност на тези вноски. Някои работодатели предлагат общо изявления за компенсация на годишна база, които включват стойността на тези ползи. Ако това е невъзможно, може да сте в състояние да разбера приблизителен брой от заплатите си коляно.

Вие също трябва да се вземе предвид данъчното самостоятелна заетост, която обхваща социално осигуряване и Medicare вноски, които в противен случай биха били изплатени от работодател.

Въпреки това, дори след като сте измислили всичко това, вие все още ще е задължително да се знае колко можете да спечелите от свободна практика. Защо? Защото ти курс не се основава на историята си заплата или оценка на уменията си на работодателя. То се основава на това, което ще носи на пазара. В зависимост от това, което правиш, които биха могли да бъдат значително по-голям (или за съжаление, по-малко), отколкото това, което правеха преди.

Съвет : За да получите представа за това, което трябва да се зарежда, сложи социалните медии, за да работи за вас.

Потърсете мрежови групи насочени към вашата индустрия и фокус. Повечето ще включва някои откровени дискусии за цени, а някои дори ще осигури скорост на лист с вериги.

Организирани ли сте (или не желае да се организира)?

Един от най-големите грешки на нови преводачи на свободна практика правят е, че няма система. Когато работите за себе си, вие сте отговорен за следенето на работата, която сте направили, фактуриране за вашите усилия и плащане на данъци върху приходите си. Ако не сте готови да се справят с тези по-малки от бляскав аспекти на свободна практика, може да бъде по-добре се придържате към вашата работа на пълен работен ден.

Ако сте човек, който е неудобно с математиката, не позволявайте на идеята за таксуване / събиране / разплащателната ви плаши далеч. Има много безплатни лични финансови пакети, там да ви помогне да останете на върха на нещата. Плюс това, можете да откриете, че това е невероятно удовлетворяващо, за да следите на парите, които сте направили преследва мечтите си.

Просто се уверете, че ви държи данъци в ума. На свободна практика и други договорни работници трябва да плащат данъците си тримесечна, вместо веднъж годишно, и те също са отговорни за данък самостоятелна заетост. Планирайте за бюджетиране на 25% до 30% от приходите си от данъци.

Можете ли да управлявате времето си?

За някои хора, на свободна практика на пълно работно време не е реалистичен вариант. Те се нуждаят от рутината на график за офис, за да бъдат продуктивни. Ако можеше спокойно да се настанят до обяд и не са най-добрите в крайни срокове, които са на свободна практика, може да не е на пътя на кариерата за вас. Важно е да се разбере това, което трябва да бъдат успешни.

Няма по-жалко, в които се нуждаят дисциплината на отношенията работодател-служител. Някои хора предпочитат графиците си планирани. Други се насладим на своите колеги всеки ден, или да намерят ценни наставници в техните шефове, или просто искат да се измъкне от къщата и в пораснали дрехи. Това са всички отлични причини да работят за някой друг.

Ако, обаче, предпочитат да работят самостоятелно, дори когато имате работа на пълен работен ден и сте самостоятелно стартер, който не се нуждае от много надзор, свободна практика, може да бъде идеалният избор за вас.

Може ли да бъде гъвкава?

Свободна практика винаги се променя. Цените вървят нагоре и надолу, се появяват и изчезват клиенти, тенденциите в промишлеността да поеме и след това избледняват. Промяната е вълнуващ аспект на свободна практика. Ти никога няма да скучаете. Но той също така може да бъде страшно, дори и ако сте човек, който обикновено се търкаля с удари.

Най-успешните лица на свободна практика не са само трудолюбиви и творчески. Те също са гъвкав и еластичен. Ако можете да се адаптират, можете да оцелее и дори процъфтяват в тази предизвикателна кариера.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *