Международната автобиография пример и Съвети за писане

Posted on

Международната автобиография пример и Съвети за писане

Ако търсите работа извън Съединените щати, трябва да знаете, че много работодатели ще ви питат за автобиография (или “Автобиография”), може би с придружаващ профил, а не за “автобиография”. Това може да бъде объркващо, тъй като в автобиографиите на САЩ се използват почти изключително за работни места в академичните среди , научни области на научните изследвания, както и медицинските професии .

САЩ автобиографии са удостоверенията основа, използвайки функционалните категории до списък нечии образование, публикации, почести и награди, изследователски опит, обучение и професионални срещи. Международната автобиография, обаче, са структурирани по-скоро като автобиографии , с няколко важни разлики.

Международната автобиография Изисквания

В зависимост от страната, за която кандидатствате, може да се наложи да предоставите лична информация, която би било незаконно (поради възрастовата дискриминация и други закони EEOC заетост ) за работодателите да искат в Съединените щати.

Видовете информация, която може да се наложи да се осигури включват дата и място на раждане, националност, пол, вашето семейно положение / брой деца и тяхната възраст, езиковите си умения, религия, здравословно състояние, и / или номера на паспорта. Много международни работодатели изискват кандидатите да включва снимки на техните автобиографии.

Съвети за писане на автобиография International

Подготовка на международен автобиография ще отнеме повече изследвания и усилия, отколкото изготвянето на САЩ автобиография или CV. За щастие, има ресурси, които могат да ви помогнат. Това са важни стъпки, за да следват.

Да ви изследвания : Преди да започнете да пишете международен CV, разберете какви са конкретните изисквания за страната сте се насочили. Един добър източник е VisualCV , в който са изброени елементите, които не се изискват само за региони (Северна Америка, Австралия и Обединеното кралство, Европа, Близкия изток и Африка, Азия и Южна Америка), но също така и за някои от отделните страни в рамките на тези региони.

За конкретна информация за държавата, най-добре може да бъде просто “Google” фраза като “изисквания Португалия CV”.

Определя Оптимално Дължина : Различните страни имат различни очаквания за продължителността на автобиографии. В Германия и Гърция, автобиографии пет страници са общи; във Великобритания, две е в норма.

Решете при вас формат : Повечето международни автобиографии, като САЩ възобновява, са структурирани като се използва обратен хронологичен формат , като се започне с най-новата си работа. Въпреки това, той също може да бъде ефективно да се използва по- функционален формат , когато искате да подчертаете вашите умения и опит (защото ви липсва опит истинска работа или защото сте прави значителна промяна в областта на кариерата).

Помислете за тон: В западните страни, автобиографии, обикновено са лични маркетингови документи, където се очаква да “изсвирване с клаксон собствения си рог”, ще покаже най-професионални и лични силните и постиженията, които ви позволяват да се издигне над конкуренцията. В някои източни страни като Китай, обаче, кандидатите за работа се очаква да напише по-скромно.

Превод на автобиографията си: Въпреки че не всички международни работни места изискват да говорят езика на страната, в която ще се работи и пребивава, много задачи. Най-добрият начин да докажете своята езикова компетентност е да се преведе автобиографията си на езика, говорен от работодателя. Ако се съмнявате компетентността Ви, имате роден или напреднали говорител коригирам преведената си CV за грешки.

Пролет за професионален Убийства : Ако изпращате автобиографията си на работодател, който изисква снимка, трябва да е професионален взети.

Примерен International CV

Това е пример за международно CV. S ее по-долу за повече примери.

Бари Заявител
Rua Майн, Порто, Португалия
barry.applicant@email.com
000.123.4567 (Cell)
Пол: М
Дата на раждане: 13 август 1990, Порто, Португалия
Националност: португалски
Женен

ПРОФИЛ

Моят космополитен фон и аналитични интереси в други култури, заедно с владеенето на няколко европейски езика ми позволяват да управлявате мултинационални работна ръка, които изискват съчетаването на различни национални подходи към изкуството за успешно представяне. А доказан лидер с богат опит в операции, производство и техники за управление на човешките, аз бързо се адаптира към новите предизвикателства и лесно мотивират консенсус производство проект, одобрение, координация, финансиране, постановка и стартиране.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършила история, LUSIADA Лисабонския университет, Лисабон, Португалия
Key курсови : португалски история, средновековна история, възрожденска история, португалски откриватели, испански История, италиански история, история на папството

Обучение по обща Музикознание, ГРЕГОРИАНСКИЯ ИНСТИТУТ ОТ ЛИСАБОН, Лисабон, Португалия
предметни области : история на музиката, грегориански песнопения, Музика Състав, музикални ноти, Музикален театър, Симфоничен композитори, за оркестър

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

Каса да Música Концерт-Хол, Порто, Португалия
ръководител на обществеността и на сградни инсталации  (септември 2017-до момента)

  • Координират и управляват 500 предно на къщата, в задната част на къщата, административни, поддръжка и маркетинг на персонала.
  • Образувани нов дигитален маркетинг кампания, която увеличава средните размери на аудиторията с 40%.
  • Контролирани планиране за € обновяването 1.5M на историческа сграда помещения.

Каса да Música Концерт-Хол, Порто, Португалия
производство и Оперативна директор  (април 2015 август 2017 г.)

  • Координираните съвременна музика изпълнения от нашумели групи от Великобритания, Япония, Африка и Южна Америка.
  • Договорени рентабилни договори за нов етап осветление и аудио техника.
  • Свързал успешно с големите медии и социални медии влиятелни да се повиши информираността на обществото за концерт зала събития.

Почести / НАГРАДИ

RIBA Европейска награда, 2018
Европейска награда съюз за съвременна архитектура, 2017
Награда асоциация Музиканти “, 2017

ЕЗИЦИ

Португалски, английски, испански, френски и италиански език

КОМПЮТЪРНИ УМЕНИЯ

Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook) и Adobe Creative Suite

Културни интереси и физически ОТДИХ

История, музика, социология, психология, театър, музика, симфонична, тенис, плуване и

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *