Междуличностните умения за работа – Как Този набор от умения, може да помогне на кариерата

Posted on

Междуличностните умения за работа - Как Този набор от умения, може да помогне на кариерата
Междуличностните умения, набор от меки умения, ни позволява да си взаимодействат с други лица. Те понякога се наричат ​​”уменията на хората.” Вербална комуникация и умения за слушане са в основата на междуличностни умения, но те излизат извън нашата способност да се използват думи, за да споделят информация.

Този набор от умения включва също е в състояние да преговаря, убеждава и да нареди на хората, както и да координира действията си с тях и да чете езика на тялото им, известен също като невербални знаци. Способността да съчувстваме и съпричастни с другите, и да знаят кога нещо ще обидя някой са и междуличностни умения.

Как да разработим Отлични умения за общуване

Може да си мислите, са необходими само междуличностни умения, ако вашата работа включва помагат на други хора, да ги убедят да се направи или да си купите нещо, или управлението им. Стига да си взаимодействат с хора в някакъв капацитет, който може да означава просто да работи рамо до рамо с тях, междуличностни умения са от съществено значение и ще допринесе за успеха си в някоя кариера. Те ви позволяват да се разбираме с нашите колеги и шефове, служи си клиенти и клиенти (или пациенти) добре, функция като член на екип, да вземе посока от началниците си, и те допринасят за вашите лидерски качества.

Не всеки се ражда с подходящи умения за общуване, но има начини за подобряването им. Върни се в ситуации, които включват взаимодействие с други хора. Практиката ще бъде от полза. Учениците трябва да се присъединят към извънкласни организации и завършилите могат да станат активни в обществени групи. Практика слушане и говорене на другите членове, и при спазване на техните отговори. Доброволци за работа по проекти. Стажът или почасова работа, които ще ви научи как да си взаимодействат с клиенти и колеги. Колкото повече практикувате, толкова по-комфортно ще стане, и вашите междуличностни умения ще, с течение на времето, се подобряват.

Кариери, изискващи добри умения за общуване

Докато отлични междуличностни умения са от полза в повечето професии, някои абсолютно необходим този набор от умения. Нека да разгледаме някои от тях:

 • Главен изпълнителен директор: главни изпълнителни директори, обикновено наричани изпълнителни директори, преки лица към бъдещи успехи. В тази мисия се определят цели, да разработят и приложат стратегии, координиране висши служители и докладване на бордовете на директорите.
 • Директора на гимназията по: Училищните директори следят всички дейности в началното, средното и висшето училище. Те координират цялата факултета и трябва да си взаимодействат с ученици и техните родители.
 • Клиничен психолог:  Психолозите диагностика и лечение на психични, поведенчески и емоционални разстройства на пациентите. Те имат нужда да общуват с пациентите си и да координира лечението им с членовете на семейството и на медицинските специалисти.
 • Брака и семейството терапевт: брака и семейството терапевти лекуват умствени, емоционални, и отношенията проблеми. Те работят с двойки и семейства, както и за физически лица.
 • Духовенство:  Членове на духовенството, в допълнение към провеждане на религиозни служби и водещи религиозни образователни програми, осигуряват духовно ръководство, за да им паство.
 • Маркетинг мениджър: Маркетинг мениджъри насочват екипи, които разработват маркетингови стратегии на компаниите.
 • Човешки ресурси Специалист: След идентифициране на нуждите на своите работодатели, специалисти по човешки ресурси помогнат намери кандидати за работа, които биха могли да ги изпълни. Те трябва да могат да събират информация чрез своите интервюта с кандидатите.
 • Специален агент:  Специални агенти определят дали хора или фирми са нарушили местните, държавни или федерални закони. Те се събират доказателства и интервю заподозрени, жертви и свидетели.
 • Готвач и ръководител Cook:  готвачи и готвачи глава, в допълнение към приготвяне на храна, контролират управлението на заведения за хранене. Тази работа включва надзор и други кулинарни работници.
 • Зъболекар: Зъболекари първо диагностика и след лечение на проблеми с зъбите на своите пациенти и устата тъкан. Те трябва да установи разбирателство с тях и техните служители, включително стоматологични хигиенисти и асистенти.
 • Детегледачка:  детегледачки се грижат за децата. Те обикновено работят за отделни семейства и трябва да контролира живота на децата под стража им, а също и да си взаимодействат с техните родители, други роднини, учители и родители, приятели.
 • Психиатрична Aide:  Психиатрични помощници помагат на пациентите в местата за психично-здравни грижи. Те държат пациентите безопасно и удобно чрез наблюдение на поведението им, да ги показваме ястия, както и подпомагане на задачи от ежедневния живот.
 • Учителя: Учителите инструктират детска градина, начално и учениците от средните училища, като им помага да научат и прилагат концепции по различни теми.
 • Инженер на околната среда:  инженерите на околната среда решават проблеми, свързани с околната среда, включително замърсяването, изхвърляне на отпадъци, както и изчерпването на природните ресурси. Те си сътрудничат с други инженери и учени.
 • Пробационен служител:  пробационни служители рехабилитация лица, които са осъждани за престъпления, но са получили условна присъда вместо затвор или лишаване от свобода на времето. Те следят своите клиенти и да се опитаме да ги държи да попадне в беда.
 • Диетолог или диетолог: Диетолозите и специалистите по хранене планират диетични програми и наблюдават приготвянето на храната. Те съветват отделни лица и групи за здравословно хранене.
 • Атлетик Треньор:  Треньори обучават лица и екипи, за да се състезават в спортове. Те работят с професионални и любителски спортисти.
 • Арт директор:  Художествено следят визуален стил на публикациите; телевизионни, филмови и живи продукции; реклама; и продукт опаковки. Те координират усилията на индивидите, чиято работа прави на крайните продукти.
 • Хореограф:  След създаването на танци, хореографи инструктират танцьорите, които ще ги изпълняват.
 • Медицинска сестра (регистрация и лицензиране Практически):  Медицинските сестри се грижат за пациенти в болничните заведения. Регистрирани медицински сестри (RNS) образова пациентите и техните семейства за медицински състояния. Те също така контролира лицензирани практически медицински сестри (LPNs).
 • Финансов съветник:  Финансови консултанти помагат на клиентите план за техните пенсиониране, образователни разходи на децата, и други финансови цели.
 • Център за спешна медицинска Техник (EMT) или фелдшер:  EMTs и парамедици администрират спешна медицинска помощ на пациенти, които са пострадали или са внезапно се разболее. Те получават информация от и да го предаде на пациентите, техните семейства и свидетели.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *