Лятна работа или стаж – Какво е най-добър за студенти?

Posted on

Лятна работа или стаж -Какво е най-добър за студенти?

Дали трябва да си намеря работа или стаж по време на вашия колеж почивка зависи от конкретната ситуация. Ако се опитвате да се реши, а след това да започне, ако измислят точно това, което търсите, за да се измъкнем от този опит. Можете да го направите от себе си иска на някои въпроси:

Какви са вашите непосредствени нужди? Какви са вашите дългосрочни цели? Искате ли да се натрупа опит в дадена област? Търсите ли да се правят пари? Искате ли да започнете да печелите професионални връзки? Искате ли да получавате колеж кредит ? Възможно ли е да проучва дали или не искате да въведете определена линия на работа? Възможно ли е да търсите работа, можете да се върнете към по време на бъдещи прекъсвания на училище?

След като определите това, което търсите, помисли за предимствата и недостатъците, които летни работни места и платен или неплатен стаж трябва да оферта-и изберете опцията, която подравнява максимума на целите ви.

Сравнявайки лятна работа срещу Стажовете

лятна работа

 • Гарантирано да правят пари
 • Вероятно, за да по-малко пари, отколкото при стаж
 • Не може да се предложи колеж кредит
 • Стандартна процедура за кандидатстване
 • Като цяло лесно да се получи
 • Добър мрежи и връзки за бъдещи позиции
 • Възможност за връщане по време на бъдещи прекъсвания
 • Не може да се свърже с вашия област на обучение

летни стажове

 • Вероятно, за да направят повече пари, отколкото сезонна работа през лятото
 • Възможност за вземане на никакви пари на всички
 • Може да получите колеж кредит
 • Може ли да бъде по-трудно да се получи
 • Добър мрежи и връзки за бъдещи позиции
 • Малко вероятно е да се върне за втори стаж в една и съща фирма
 • Растеж и проучване в областта, които учите
 • Студентите, които работят в платени стажове са склонни да направят повече пари, отколкото тези, които работят в стандартни летни работни места. Според Националната асоциация на колежите и работодателите (NACE), средната работна заплата за почасово бъде платен стаж през 2019 г. е $ 19,05 за час. Това е по-висока от $ 16,38 средно на час за тийнейджърите летни работни места през 2019 г., както е докладвано от ZipRecruiter.
 • Все пак, ако си стаж е неплатен, тогава няма да сте печелене на пари на всички. Но вие също може да има право да получи курс кредити за стаж-, които, ако се прехвърля, ще ви спести известно обучение на пари. Това обикновено не е опция в стандартна работа.
 • Първи просто някакъв работа през лятото може да бъде сравнително лесно, което означава, че ти мине през стандартна процедура за кандидатстване и интервю. Стажовете могат да бъдат по-конкурентни и трудни, и обикновено трябва да започнат да се прилагат за тях много по-рано, отколкото бихте стандартна работа през лятото. И докато учениците често са добре дошли да се върнат на същата длъжност по време на всяка ваканция от училище, същото не се отнася непременно за стажантски места.
 • И двете лятна работа и стаж може да ви помогне да изградите вашата мрежа и да направи професионални връзки, които могат да бъдат от полза за бъдещата си кариера растеж. Въпреки това, че е по-вероятно да се случи в стаж, се приведат в съответствие с вашата област на обучение.
 • Ако отидете на стандартната маршрута работа, тогава може да се озове в нещо като работа на дребно, който няма нищо общо с това, което ходи на училище за. Но ако сте просто искат да правят пари правиш нещо сравнително лесно с гъвкаво работно време, а след това, че не е задължително въпрос.

Платени и неплатени стажове

Потенциал обезщетение може да бъде най-голямата разлика между лятна работа и стаж.

Съвет: Glassdoor.com публикува годишен списък на компаниите с най-доходоносната стажове. Facebook първо място в списъка на 2019 $ 8000 на месец, с Amazon на второ място в $ 7725 месечно.

Ако вземете стандартна работа през лятото чрез работодател, тогава обикновено има никакво съмнение за това дали ще се плаща. За стаж, става малко малко по-особено: Работодателите трябва да плащате за стаж, ако се счита за единствено служител-и не всички стажанти са.

Е, как да знам дали неплатен стаж е законно? Съгласно Закона за защита на трудовите стандарти, Министерството на труда на САЩ се очертават следните седем насоки за неплатени стажове :

 1. Стажът, макар и да включва действителната експлоатация на съоръженията на работодателя, е подобен на обучение, което ще бъде дадено в образователна среда.
 2. Опитът на стажа е в полза на стажанта.
 3. Стажантът не измества на постоянни трудови договори, но работи под внимателното наблюдение на наличния персонал.
 4. Работодателят, който осигурява обучението не извлича непосредствена полза от дейността на стажанта, и от време на време, неговите операции могат да бъдат действително затруднени.
 5. Стажантът не е задължително право на работа в края на стажа.
 6. Работодателят и стажантът се разбере, че стажантът няма право да заплати за времето, прекарано в стажа.

Това е разумно да се помисли за всички възможни ползи от стаж преди да реши дали се отказва от приходи в неплатен позиция заслужава. Понякога това, което неплатен стаж липсва в финансово възнаграждение може да направи в връзки, препратки, препоръки и разбира кредити.

От друга страна, студентите, които работят платени стажове по-вероятно да получат предложения за работа след дипломирането си, отколкото тези, които работят неплатени стажове, според NACE . Сочи проучване на асоциацията, че 66,4% от 2019 завършили студенти, които имат платен стаж получи предложение за работа, а 43.7% от неплатени стажанти получи един.

Подготовка за Summer Work

Вие трябва да започнат да търсят за лятна работа или стаж най-рано през зимната пауза. Ако не разполага с обновена LinkedIn профил, тогава трябва да скочи върху това веднага. Много работодатели ще се погледнете си LinkedIn, за да получите представа за това кой сте и какво изпитват имате, както и виждам никакви препоръки от бивши работодатели. Също така, не забравяйте да почистите всичките си публични социални медийни профили.

Най-добрият начин, за да започнете търсене на стаж е да контакт никого и всеки, който познавате, който работи в областта или областите, които са от интерес. Също така, разберете дали училището, което посещава има някакви стажантски програми с фирми в областта си.

Започнете да търсите преди няколко месеца на учебната година е над, за да получите най-много възможности и наличните позиции на радара. Важно е да се предаде на бъдещия си работодател  желание, ентусиазъм и отдаденост , за да стажуват, особено в силно конкурентни области.

Ако търсите за сезонна работа през лятото , тогава може да бъде в състояние да се размине гледам малко по-късно. В идеалния случай, ще се бори за нещо, което изглежда добре на автобиографията си или е във вашия район на обучение. Единият вариант е да се помисли да се регистрирате с онлайн сайтове като Tutor.com , Yup.com , Care.com  или няколко други за преподавател по предметите, които учите.

Независимо дали е платен стаж , неплатен стаж, работа на непълно работно време или пълно работно време, което показва, инициатива и мотивация да продължат да учат и да подобрите уменията по време на лятната почивка ще ви помогне да разширите вашите автобиографии и да разшири знанията си.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *