Кратък срок на молба за напускане Примери

Posted on

Кратък срок на молба за напускане Примери

Какво трябва да направите, когато имате нужда да напусне работа в кратък срок? Когато се оттегли от работа, той се счита за стандарт, за да даде своя работодател известие две седмици, преди да се отклони от позицията си. Всичко по-малко от това, дали е с предизвестие от една седмица, няколко дни предизвестие, или да се оставят веднага, се счита за кратък срок.

Даване на достатъчно информация ще даде своя път мениджър, за да се планира за заминаването си, започнете процеса на наемане, и се уверете, че вашите отговорности са покрити. Тя също така ще ви позволи да приключи текущи проекти или да предприеме мерки за прехвърляне на отговорностите си на колега или замяната му.

Когато трябва да се оттегли с кратко предизвестие

За съжаление, понякога това е просто невъзможно да се предоставят известие стандартните две седмици. Може би имате личен аварийни или условията на работа са недопустими и трябва да напусне веднага. Можете също така да са получили предложение за работа и новото дружество иска да започне правилния начин.

Важно : Уверете се, че обмислят плюсовете и минусите на оставка без предизвестие две седмици, преди да реши да си тръгне.
Вашият работодател ще оцени предизвестие в което можете да дадете, така правя им кажете, знам, веднага след като сте сигурни, че ще напусне.

Ако трябва да подаде оставка с кратък срок, преглед на писмата на проба за оставка по-долу. Един от тях е под формата на бизнес писмо. Другият е под формата на имейл.

Официално писмо за оставка на пробата – кратък срок

Вашето име
Вашият адрес
Вашият Град, Пощенски код
Вашият Телефон
Вашият Email

Дата

Името бе
Заглавие
Организация
Адрес
Град, Пощенски код

Уважаеми Mr./Ms. Фамилия:

Моля, приемете това писмо като официално уведомление, че аз съм се оттегли от поста си с ABCD компания в петък, 9 август 2019 г. Аз разбирам, че двуседмично предизвестие е стандарт; обаче, личните обстоятелства изискват оставя ли позиция на тази компания до края на тази седмица.

Радвам се да предостави всякаква помощ мога по време на този преход.

Благодаря ви за възможностите за професионално и личностно развитие, които сте ми, предоставени през последните пет години.

Приятно ми беше да работи за агенцията и оценяваме подкрепата ми, предоставена по време на мандата си с компанията.

На Ваше разположение,

Вашият подпис  (на хартиен носител писмо)

На въведените от вас име

Оставка Писмо Съвети за писане

Можете да кажете на мениджъра си, че сте отказване лично, по телефона или по имейл. Ако е възможно, казвам си на мениджър в лицето първо е идеално. Въпреки това, както и да го изберете, това е добра идея да се тогава напишат официално писмо на оставка, че компанията може да добавите към вашия файл служител.

Ето някои стратегии, които да имате предвид, когато пишете вашето писмо за оставка:

Напишете това във формат Бизнес Писмо:  Тъй като това е официално писмо, че ще отиде в файла си служител, трябва да следвате бизнес писмо форматиране правила. В горния ляв ъгъл на писмото, да включва информация за контакт, датата и данни за контакт на работодателя ви. Край на писмото с саморъчен подпис и въведената име под него.

Посочва датата на подаване на оставка:  В първия параграф, се посочва датата, на която ще се остави работата си. Това е най-важната част от информацията в писмото си, така че трябва да го включи възможно най-рано в писмото.

Бъдете кратки:  Не се чувствам като трябва да се осигури огромно количество детайли. Най-важното нещо е да се спомене, последният ти ден в офиса.

Обяснете защо сте за напускащи – ако е уместно:  Трябва да ви кажа на шефа си защо се оставя толкова бързо? Това зависи от вашата причина – ако се предоставя кратък срок, тъй като не сте доволни в работата или не харесвам вашия мениджър или колеги, не споделят тези подробности. Въпреки това, ако има външни обстоятелства, като например здравна криза, да споделите своите причини може да помогне на вашия работодател чувстват симпатичен. Не забравяйте, че винаги, когато е възможно, най-добре е да се избегне изгаряне на мостове на работното място. Въпреки това, отново, да си писмо кратко – не е нужно да отидете в всички малки детайли.

Благодарят:  В същия дух се сложи край на връзката си с работодателя си в добри отношения, изразите своята благодарност за възможностите, които сте имали в позицията. Дори и да не са имали най-голям опит в компанията, кратко “благодаря” често е много оценявам.

Оферта за помощ по време на прехода (по избор):  Предоставяне на помощ по време на прехода не е задължително, но е често срещано учтивост да се разшири. Въпреки това, ако вашите лични обстоятелства ще ви попречат да помагат на другите по някакъв начин, не е нужно да се включи тази.

Проверят и Edit:  Не забравяйте да прочетете внимателно чрез писмото си преди да го изпратите. Проверете за правописни или граматични грешки. Помолите член на семейството или приятел, за да прочетете повече от писмото, както добре. Не забравяйте, че искате да оставите добро впечатление на компанията – един добре написан, добре редактирана оставка писмо ще ви помогне да направите това.

Email Оставка Писмо на пробата – кратък срок

Относно: Оставка Ефективно 2ри август 2019

Уважаеми Боб,

Моля, приемете това писмо като оставката ми от ABC Company. За съжаление, поради здравословни причини, няма да бъде в състояние да осигури стандартното известие две седмици. Последният ми ден в компанията ще бъде този петък, 2 август 2019 г..

Извинявам се за кратък срок. За мен бе удоволствие да работим заедно неимоверно, и са се научили толкова много от вашето ръководство. Моля ви кажете ми какво мога да направя в следващите няколко дни, за да се улесни преходът.

Благодаря за разбирането.

На Ваше разположение,

Samuel

Оставка Email Съвети за писане

Можете също да изберете, за да изпратите съобщение оставка по електронната поща. Това е особено добра идея, ако трябва да обърнете внимание на вашия работодател, за да си оставка възможно най-скоро. Дори и да подаде оставка по електронната поща, обаче, може да помислите за изпращане на проследяване писмо по пощата за файла си служител.

Прочетете по-долу за някои съвети за това как да изпратите имейл съобщение:

Използвайте Clear ред за темата:  Заглавието на писмото трябва ясно да представя целта, за която пиша, така че работодателят ви се чете веднага. Може да включва вашето име, както добре. Например, темата си може да се чете “FirstName Фамилия – Известие за Оставка” или “FirstName Фамилия -. Оставка на MONTHDAY, 20ХХ”

Бъдете кратки. Точно като писмо оставка, която искате да запазите имейл кратко. Просто посочи, че се оттегля, включва датата, когато напускат, и добавете кратко благодаря ви и предлагане на помощ по време на прехода (ако е възможно).

Редактиране Редактиране Редактиране:  Хората са склонни да забравят да проверят имейлите по същия начин биха писмено писмо. Точно като писмо оставка, не забравяйте да прочетете и-мейл за правописни или граматични грешки. Също така, уверете се, че шрифтът е достатъчно голям и лесен за четене.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *