Когато трябва да използвате две страници автобиография

Posted on

 Когато трябва да използвате две страници автобиография


Един от най-честите предположения за автобиографии, е, че те не трябва да бъде по-дълъг от една страница. Важно е да се запази информацията, която предоставяте е кратко, ясно и до най-важното. В продължение на много кандидати обаче, че не може да се постигне в една страница, и това е уместно да се възобнови от две страници.

За някои кандидати за работа, автобиографията на една страница ще са достатъчни. Те включват кандидати влизането на ниво, хора, които правят промяна в кариерата си, и по-големи професионалисти, които са работили в една и съща фирма за повечето от своите кариери.

Защо трябва да обмисли създаването на две страници автобиография

Ако сте средно ниво професионален, има няколко добри причини за създаване на автобиография от две страници. Може би най-важната от тях е, че много компании вече използват автоматизирана система за проследяване на кандидат (ATS) за извършване на първоначалния подбор на автобиографии, които получават (особено чрез цифрови процеси на нанасяне).

Такива системи са програмирани да привилегия автобиографии, че употребата и  повтарят  конкретни фрази-ключовата дума ботове оценяват и към разположението и  честотата  на промишлено-специфични ключови думи в автобиографията си. Те също търсят дължината на опит човек трябва да използват специални умения за работа.

Съвет: Разширяване на автобиографията си на две страници, ще ви даде възможност да се повтаря тези основни ключови думи в целия си професионален опит раздел.

Въпреки, че това може да изглежда неудобно и излишни стилистично, той е един от най-добрите начини, за да се гарантира, че вашето резюме е един от най сканирани автобиографии, които действително да стигнат до сцената, където тя ще бъде разгледана от човешкото око на програма за управление на наемане.

Кога да използвате с две (или повече) Page Resume

Ето няколко ситуации, в които това е приемливо да се използва автобиография с няколко страници:

Когато има повече от 10 години опит

Ако имате 10 или повече години опит във вашата индустрия с множество работодатели, или с анамнеза за промоция и професионални постижения, вие определено трябва да използвате автобиография от две страници. Това ще ви даде помещението, което трябва да се опише постиженията и приноса, който ще ви отличава от конкуренцията.

Когато кандидатствате за работа на високо равнище, за

Повечето компании, които наемат за C-високо ниво или висш управленски позиции очакват да получат дву- или дори три страници автобиографии, които предоставят подробна история на ръководни позиции и постижения на кандидата, изпълнителен.

Когато имате обширни кариера постижения, сертифицирания или технически умения

Ако сте в някои отрасли, като IT, инженеринг, академичните среди, или научни изследвания, работодателите ще искат да се преразгледа списъци на вашите професионални сертификати, технологични умения, ключови проекти и публикации. Тези индустрии все още привилегировани професионални пълномощията толкова, колкото те правят квалификации, и така е необходимо второ или трето страница, за да осигури изчерпателно описание на нечии обучение фон и работят история.

Когато кандидатствате за работа федерален

Въпреки че процесът на кандидатстване за федералните (правителството), работни места е значително опростена по време на администрацията на Обама, федерални автобиографии все още се изисква да предоставят продължителни подробности за историята на работата на кандидата. Няколко федерални автобиографии са по-къси от две страници, а повечето изискват три или четири.

Съвети за писане на две страници автобиография

  • Поставете най-важните си квалификация на първа страница:  И двете кандидатки системи за проследяване и мениджъри човешки наемане искат да видят най-важните умения на кандидата дадено почетно място в самото начало на резюмето. Най-добрият начин да направите това е да се използват обобщение на автобиография, за да осигури кратко резюме на опита и професионалните умения, които правите силен кандидат за длъжността, за която кандидатствате за.
  • Включване на ключови фрази:  Използвайте ключови думи в резюме автобиография, и след това изплакнете и повторете целия си раздел “Професионален опит”. Кандидатстващите системи за проследяване изчисли броя на годините, които сте практикували определено умение, така че промишлено-специфични ключови думи трябва да се повтаря във всяка длъжностна характеристика.
  • Демонстрирайте количествено измерими постижения:  Едно от основните предимства на използването на автобиографията си от две страници е, че тя дава пространство, за да се подчертае кариерата си постижения. Направете това в раздел “Професионален опит”, като описва работните ви задължения в кратък параграф, и след предоставяне на примери за важни приноси в списък с водещи символи на три или четири точка.
  • Дължина на втора страница: Въпреки, че не е нужно да се запълни цялата втора страница на автобиографията си, трябва да имате достатъчно текст, който да запълни най-малко една трета от страницата (за предпочитане повече). Ако текстът е на привършване, опитайте се да добавите по-подходяща информация, ключови думи и водещи символи постижения (в идеалния случай, количествено с цифри, проценти или цифри в долари). Играйте с размери на шрифта и маржове. Ако тези стратегии не работят, обаче, вероятно ще трябва да се придържате към автобиографията на една страница.

Съвет : Включете маса умения на “основни компетенции” или “ключови умения” в обобщението от автобиография, за да маркирате вашите професионални и / или технически умения.

Ключови храна за вкъщи

Възобновяване на една страница е мит Докато автобиографии една страница са подходящи за кандидати влизането на ниво, повечето специалисти на средно ниво са най-сервират с помощта на автобиографии на две страници.

РАЗБИРАТЕ ищци системи за проследяване на най-големите компании вече използват автоматизирани системи за проследяване на кандидат да се направи първоначалното им скрининг на кандидат автобиографии. Възобновяване на две страници ви позволява пространството и възможността да се повторят промишлено-специфични ключови думи, тези системи приоритет.

Даде своя силните КВАЛИФИКАЦИЯ достойно място Въпреки че е умна стратегия, в продължение на много търсачи на работни места, за да използвате автобиография от две страници,-силните си квалификации трябва да бъдат представени в горната част на страницата един, в идеалния случай в обобщение на автобиография.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *