Когато (и кога не) придружително писмо

Posted on

Когато (и кога не) придружително писмо

Наистина ли нужда от мотивационно писмо, ако една компания не иска такъв? Съставяне много мотивационни писма по време на търсене на работа може да бъде предизвикателство и отнема много време. Поради това, не е изненадващо, че кандидатите често се колебайте да се включат мотивационно писмо, когато не се изисква изрично от работодател.

Ако се чудите дали трябва да включват мотивационно писмо, краткият отговор е да. Вие почти винаги трябва да представят мотивационно писмо, дори и да не е задължително, но има и няколко изключения.

Първо, нека да разгледаме защо мотивационни писма имат стойност.

Защо Напишете мотивационно писмо?

Ако сте сериозно за кацане на работа, добре написани  мотивационно писмо  ви дава възможност да се продаде на работодателя във формат разказ, и да обясни защо сте подходящ кандидат.

Забележка : Мотивационно писмо, също така ви дава възможност да подчертае силните си квалификации.
Един ефективен, персонализирани мотивационно писмо ще стане ясно, че вие сте силно се интересуват от работата. Това е, защото това показва, отдаване под наем мениджър, който искате за достатъчно, за да отделите време, за да отидете на допълнително разстояние работата.

Когато мотивационно писмо е важно

Мотивационно писмо, също така ви дава възможност да включва данни, които автобиографията си не съдържат. Например, ако кандидатствате от разстояние, мотивационното си писмо ще ви даде възможност да представи обосновка за преместване и да спомена, че вие ​​ще бъдете в района скоро за евентуално интервю.

Пропуски в заетостта с разумни обяснения също могат да бъдат разгледани в писмото. Мотивационно писмо, също така е идеално място за предоставяне на конкретни примери, които доказват, че имате уменията и опита, описани на автобиографията си.

Освен това, работодателите често очакват да получат мотивационни писма, въпреки че те не предвиждат необходимостта от мотивационно писмо в своите обяви за работа.

Важно: Кандидатите, които не отделят време за съставяне на писмо често се възприемат като по-малко мотивирани за работа.
В много случаи работодателите дори няма да гледат на молба за работа, която не съдържа мотивационно писмо или писмо на интереси.

Мотивационно писмо Съвети за писане

  • Напиши целенасочена мотивационно писмо. Не забравяйте да напишете целенасочена писмо. Това е мотивационно писмо написано с работата в списъка в ума. Съсредоточете се върху уменията и способностите, които притежавате, че сте силен годни за конкретната работа, правят.
  • Бъдете кратки.  Уверете се, че вашите писма са кратки (не повече от една страница топинг на пет точки) и, че всяко заявление да направите внушава нещо значимо за вашите квалификации за кандидатурата.
  • Не се ограничавайте с резюмето. Избягвайте просто повтаряне на автобиографията си. Дайте примери не са посочени в автобиографията си, и да се разшири върху нещата, споменати само за кратко в автобиографията си. Мотивационното писмо трябва да има конкретна цел по отношение на вашата кандидатура.
  • Edit, редактиране, редактиране. Грешки в мотивационното си писмо може да навреди на шансовете си за получаване на интервю. Грешки ви направят да изглеждате помия, или по-лошо, не образовани. Не забравяйте да прочетете внимателно писмото си, преди да го изпратите. Помислете пита приятел или колега, за да го прочете, както и да проверява за правописни грешки, граматически грешки, както и объркващо език.

Когато не бъде включен мотивационно писмо

Не писмо е много по-добре, отколкото лошо написани едно. Добре съставен мотивационно писмо служи като образец на вашата способност писане, но, за съжаление, обратното също е вярно. Ако не разполагат с време, за да напишете добре изработени мотивационно писмо, че терени уменията си и да ви позиции за работа, се откаже от усилията.

Също така, ако заявлението за работа инструктира, че не трябва да включват мотивационно писмо, а след това е определено най-добре да следват указанията, за да не дразнят вашия потенциален работодател.

Също така, ако компанията иска от вас да подадете молбата си чрез онлайн платформа, и няма място за вас да представят мотивационно писмо, не се притеснявайте за това.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *