Как Общуване Помощ Увеличете кариерата си

Posted on

Как Общуване Помощ Увеличете кариерата си

Повечето професии изискват тези, които работят в нея има определени способности, които им позволяват да си вършат работата. Например, фотографи трябва да разберат как различните настройки на фотоапарата и осветление влияние върху снимките, които предприемат, учителите трябва да могат да се използват определени техники, за да учат математика и четене, както и компютърни програмисти трябва да знаят как да използват езици за програмиране. Тези способности са известни като твърди или технически умения и да ги научат едно обикновено се записва в някаква образователна програма, където той или тя получава обучение в класна стая и често практическо обучение, както добре.

За да работят във всяка професия трябва също така това, което се нарича меки умения.

Какви са меки умения?

Меки умения са личните черти на характера или качествата на всеки от нас има. Те съставляват това, което сме, обикновено обхваща нашите нагласи, навици и начина, по който си взаимодействат с други хора. Те са много по-малко осезаемо, отколкото твърди или технически умения, и за разлика от тях, не се учат меки умения чрез записване в програма за обучение. Можете, обаче, да придобие тях чрез образователни, работни и житейски опит, но това ще отнеме съгласувани усилия от ваша страна. Да кажем, например, вие сте ужасно в управлението на времето си, но намери себе си записан в клас, който изисква от вас да попълните множество проекти.

Ако искате да се справят добре, ще трябва да подобрите своите умения за управление на времето, за да отговарят на вашите срокове. Можете да научите как да управлявате по-добре времето си, като предварителна консултация с преподаватели и съученици или четете полезни статии. Ето някои видове меки умения.

 • Вербална комуникация: Хората с добри вербални комуникативни умения имат възможност за предаване на информация на други хора, като говори.
 • Междуличностни умения: като добри междуличностни умения означава, че човек трябва не само да могат да общуват с други хора, но е готов да слуша хората, без да ги съди, да споделят идеи и терен, когато колеги се нуждаят от помощ.
 • Писане : Добри умения за писане ви позволяват да се отнасят информация чрез писаното слово.
 • Решаване на проблеми и критично мислене: Разрешаване на проблеми е възможността за идентифициране на проблема и след това излезе с възможни решения. Умения за критично мислене ви позволяват да се оцени всяко възможно решение, като се използва логика и разсъждения, за да се определи кой е най-вероятно да бъдат успешни.
 • Активно слушане: Добър слушателите да положи усилия, за да се разбере какво казват другите, прекъсвайки само когато това е уместно да се задават въпроси, които ще помогнат уточни информацията, която се споделя.
 • Активно обучение: Активни учащите искат и могат да придобият знания и след това да го прилага по отношение на работата си.
 • Организационна: Тези, които имат силни организационни умения знае как да вземе систематичен подход към всяка задача.
 • Управление на времето: Тези, които са добри в управлението на времето си знаете как да планирате задачите си, за да завърши проекта в съответствие с крайните срокове. Те са добри в приоритет на своята работа.
 • Екип Player: Тези, които са отборни играчи са кооперация и могат да бъдат водещи или участници, това се налага поради създалата се ситуация. Те са готови да споделят отговорността с други членове на екипа, независимо дали това означава, че на кредит за успехи или отговорност за повреди.
 • Професионализъм: Тази характеристика е трудно да се определи, но това е много ясно, когато някой го липсва. Това е може би една черта, че всеки работодател желае, независимо от това, което правиш или в която работите. Професионализъм обхваща много неща, включително и показва на време и да бъда учтив, като цяло са приятни и полезни, подходящите дрехи и поемане на отговорност за собствените си действия.
 • Четене с разбиране: Лица със силно четене с разбиране умения имат малко трудно да разберат съдържанието на писмени материали.
 • Гъвкавост и адаптивност: Хората, които са гъвкави и приспособими реагират добре на промените в работните си места и работни среди. Те имат положително конструктивна нагласа за всичко, което се получава хвърлени на пътя им.

Защо ви е нужен Общуване?

Всяко едно занимание можеш да се сетиш изисква да имат специфични черти на характера, независимо дали сте лекар, който трябва да бъде отличен комуникатор, за да предадат информация за пациентите си, чистач, които трябва да имат добри умения за общуване, така че той може да получи заедно със своите колеги или актьор, който трябва да бъде постоянна, независимо от изправена отхвърляне отново и отново. Важно е да се отбележи, е, че меки умения могат да се прехвърлят между различни професии. Макар че може да се наложи да се върна в училище, за да научат нови технически умения, ако промените кариера, винаги можете да вземете меки умения с вас, тъй като те се оценяват в различни области.

В допълнение към това, което се изисква от вашата професия, работодателите да очакват от вас да има някои черти на характера. Само погледнете всяко обявяване на работни места и ще видите списък пране на квалификациите, който включва не само технически умения, които трябва да си свършат работата, но качества като “отлични комуникативни умения”, “силна организационна умения”, “отборен играч” и ” силно слушане способност “, изброени там. Дори и да има техническите умения, необходими за работа, ако не може да докаже, че имате определени черти най-вероятно няма да се свърши.

Уверете се, че вашето резюме списъци постижения, които показват желаните меки умения и че вие ​​също се намерят начини да ги обсъждат по време на интервю за работа.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *