Как да създадете Infographic Resume

Posted on

В среда с висока конкуренция, някои търсещите работа се обръщат към инструменти като инфографика продължава да се открояват от тълпата. Трябва ли да има инфографика автобиография? Най-добрият отговор е: то зависи.

Най-общо казано, трябва да създадете само един инфографика автобиография, ако имате средства (или вашите умения и знания, или способността да наемете дизайнер) да потеглям изключителен краен продукт. Всичко под-номинална ще навреди само на търсене на работа, най-вече защото в по-голямата част от случаите, инфографика автобиографии не са задължителни. Ето повече информация за това кога да се използва инфографика автобиография и как да създадете такъв.

Какво е Infographic Resume?

Как да създадете Infographic Resume


Една инфографика автобиография се различава от традиционните стилове автобиография с това, че използва графични елементи от дизайна. Като има предвид традиционната автобиография просто ще използвате основния текст, за да изведем информация от горе-надолу, на инфографика автобиография използва оформление, цвят, икони и стил на шрифта, за да организирате съдържание.

Кога да използвате One

Най-общо казано, ако няма други изисквания, които наемат мениджъри предпочитат традиционните автобиографии над инфографика автобиографии. Освен ако не сте професионален дизайн, тя може да бъде наистина трудно да потеглям голям инфографика автобиография и изпращането в не-толкова-голям от тях е вероятно да направи повече вреда, отколкото добро. Друг основен недостатък на инфографика автобиография е, че те могат да бъдат пропуснати в процеса на кандидатстване за работа, като система за проследяване на компанията за кандидатстване, която автоматично сканира автобиографии за ключови думи, може да не е в състояние да разпознава текст в инфографика автобиография.

Така че, когато трябва да използвате инфографика автобиография? Освен ако изрично не е поискано, помислете за това, като допълнение към публикувате на вашия профил в LinkedIn, или да се прикрепят, ако изпратите имейл директно, с набиране или за управление на наемане (но винаги не забравяйте да включите вашия традиционна, оригинална версия).

Как да си създадете


Още веднъж, много инфографика автобиографии са трудно да се справят. В допълнение към възможността за изпълняване на дизайн на високо ниво, ще трябва също така разбирането на общи графики и визуализации, използвани за изразяване на данни. В крайна сметка, на определението за infograph е “визуален образ, например чрез графика или диаграма използва за представяне на информация или данни.”

Така че, нека да го съборят. Как да се създаде инфографика автобиография зависи от вашия опит не само с дизайн, но с infographs. То се обърква ще се отрази зле на вас, не само защото крайният продукт ще изглежда зле, но не се използва правилно графика (например, с помощта на стълбовидна или кръгова графика неправилно) също внушава липсата на познания отвъд дизайна. Ако това ви звучи като сложен територия, това е, защото това е.

Ако сте съвсем нов за проектиране и това е първият път, когато сте чували думата “infograph”, може да искате да разгледа наемането на дизайнер на свободна практика (опитайте например сайт за Upwork.com или дори Fiverr, макар и не забравяйте, че получите това, което плащате), за да ви преведе през процеса. Тя може да бъде изключително трудно (ако не и невъзможно), за да се създаде добра инфографика автобиография с нулев опит.

Ако сте запознати с опит или с графичен дизайн, най-добре е да се започне с шаблон. Дори и да не разполагат с достъп до дизайн софтуер, като Adobe Photoshop или Illustrator, сайтове като Canva , Easel.ly и Visualize.me , може да бъде много опции. Canva е лесна за използване, безплатна и има тон на автобиография шаблони и въпреки, че не всички от тях са “истински” infographs, те наемат елементи на дизайна, цвят и оформление, което ще джаз до автобиографията си. (Въпреки това, една дума на предупреждение: ако по някаква причина, работата, за която кандидатствате, за да иска по-специално на “инфографика” автобиография, ще трябва да се използват карти, за да представляват автобиографията си на “данни”, и затова ще трябва да се направи нещо повече от използването на хип шрифт и поставите текст върху цветен фон.)

Инфографика Resume Съвети и трикове за всички играчи *

Независимо от опита си, има няколко насоки, винаги трябва да се следват.

На първо място, Минимизиране на употребата на цветовете

Най-добре е да се придържаме към три до четири цвята, или различна нюанси или отделни цветове, които работят добре заедно. Синьото и зеленото са добра отправна точка. В идеалния случай, на фона трябва да е твърд светъл цвят, с по-тъмен текст.

На второ място, запомни това е професионален документ

Избягвайте силни, умен или анимационни-Иш графики, които ще понижат съдържанието на автобиографията си. Внимавайте с използването на шрифта. Направи четливост си приоритет номер едно, и да се избегне с помощта на някакви странни или силно стилизирани шрифтове. Една добра проверка за употреба може да бъде: “Не виждам този шрифт обикновено се използва по целия интернет?” Или, още по-добре, ще шрифт да се използва на уебсайта на компанията? Ако отговорът е не един огромен, това вероятно е отговор на въпроса си, също.

На трето място, да си осигурите Разпределение Прави Съгласувано Sense

Вие трябва да се стреми да следва някаква логическа или хронологичен, поток от информация. Например, вашето име и имейл не трябва да бъде в долната част на документа. Ако сте чисто нов, това е мястото, където шаблон ще дойде по-удобно.

И накрая, най-важното

“Дръжте го прости . ” Това не може да се подчертае достатъчно. Дори ако си дизайн работят майсторско използване на графики и използва красиви цветове, ако това е трудно да се чете или ако ключовите компоненти на автобиографията си оспорват да разчитам, на инфографика резюмето ще работи срещу вас. Дръжте се прилично, да го прости, и не забравяйте, че все пак ще трябва да се включи от първа необходимост, като например вашето име, информация за контакти, академичните среди и трудов опит.

От гледна точка на дизайн, има толкова много повече неписаните “правила”, за да разгледа. Най-добре е да изследва пробите infographs и инфографика автобиографии, за да добиете представа как правят другите. Бъдете обективни с работата си, и да получите второ мнение от доверен приятел.

Особено , ако не се изисква документ, най-важният въпрос е да се помисли: Ще тази помощ, или боли, моята молба за работа? Вие не получите бонус точки само за осигуряване на инфографика автобиография. За да го направите документа всякакви услуги, той трябва да бъде изключение.

Инфографиката Resume Tool Kit

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *