Как да стана стюардеса

Posted on

 Как да стана стюардеса

За дълго време, обществената мисъл на стюардеси, наричани някога стюардеси, като просто “сервитьорки в небето.” Макар да е вярно, те служат и да продават напитки за пътниците по време на полет, както и са склонни да им комфорт, има много повече на тази кариера.

Първичен работа A придружител полет е поддържането на пътниците във въздушния транспорт и безопасно екипаж. Той или тя отговаря на всички бедствия, възникнали на борда на самолета и прави, че всеки следва Федералната авиационна администрация разпоредби (FAA). 

Научете повече за полет на обучение и сертифициране санитарите са необходими, за да получите. След това вземете  придружител викторина Flight  , за да разберете, ако тази кариера е подходящ за вас.

Резюме на това, което имате да направите, преди да може да работи като стюардеса

  1. Се наемат от авиокомпания да бъде стюардеса
  2. Пълна официална програма за обучение на авиокомпанията-условие (3 до 6 седмици)
  3. Вземи Сертификат за демонстрирали умения ЗРА му

Се наемат от авиокомпания

В много професии, необходимото обучение идва преди да можете да си намеря работа, но не и за стюардеси. Ако искате да станете стюардеса, вашето обучение ще дойде след авиокомпания ви наема. Компанията ще, за период от 05:57 седмица предостави цялата подготовка, което трябва да си върши работата.

Airlines изискват кандидатите за работа да имат най-малко една гимназия или еквивалентност (GED) диплома. Много от тях, обаче, ще наемат само кандидати, които са завършили колеж, често с асоциирано или бакалавърска степен по гостоприемство, комуникация, туризъм и връзките с обществеността. 

Работодателите предпочитат кандидати за работа, които имат професионален опит в сродна работа. Ако искате да станете стюардеса, помислете за получаване на опит с работа в хотел или курорт, или ресторант.

Стюардесите трябва да отговарят на много специфични физически изисквания, както добре. Присъединяването към програма за обучение стюардеса на авиокомпания, трябва да бъде най-малко 18 години, в отлично физическо здраве, и достатъчно висок, за да достигне до багажните контейнери за отпадъци. Вашата визия трябва да бъде коригирано, за да най-малко 20/40. Вашето тегло също може да бъде проблем. Докато авиокомпаниите не казват, че няма да се наеме някой, който е с наднормено тегло, те определят, че една височина и тегло трябва да е пропорционално. 

По-долу са спецификациите от съобщения за работа за стюардеси (Indeed.com):

  • “Има възможност да престои в продължение на продължителен период с периоди ограничен почивка”
  • “Може да премине проверка за фон десет години, тест за наркотици преди наемане на работа, както и регистрите за съдимост, история отбележите”
  • “Възможност да се справят с голямо разнообразие от ситуации, докато в непрекъснат контакт с обществеността”
  • “Отговорен за осигуряване на гостоприемна среда за клиентите на авиокомпаниите по време на полет”
  • “Възможност за ефективно предлагат и продават на борда на продукти и генериране на нарастващи приходи от клиенти”
  • “Трябва да има две години опит в обслужването на клиентите, гостоприемство и / или продажби / мърчандайзинг индустрия”
  • “Трябва да се представи на професионален имидж; не могат да имат видими татуировки, на лицето, многократно или горната част на пиърсинг на ухото, или екстремен цвят на косата или стил”

Пълна програма Стюардеса обучение Авиокомпания-условие

След като авиокомпания ви наема, компанията ще осигури формално обучение по свое летателно обучение център. По време на три до шест седмици ще прекарват там, очакват да получат обучение в класна стая на самолетни наредби, работни задължения, както и операциите на компанията.

Наред с други новоназначени работници, ще се научите как да се справят с извънредни ситуации, включително процедури за евакуирането на самолет и експлоатация оборудване за спешна помощ, като на евакуационни пързалки, кислородни маски, както и средства за плуване. Както в края на вашето обучение в класна стая, ще отнеме практика полети.

Вземи Сертификат за демонстрирали умения

След като приключите с обучението работодател спонсорирани, директор на операциите на авиокомпанията ще се прилага за вашия  сертификат за демонстрирали умения от Федералната авиационна администрация (FAA). След като агенцията потвърждава вашия запис, вие ще могат да кандидатстват за работа по време на полет.

Изисква се отделно свидетелство за демонстрирали умения за всеки тип самолет. В допълнение, стюардеси трябва да получават ежегодно обучение да се запази тяхното сертифициране в крак с времето.

Вашето първо години като стюардеса

С вашето обучение пълна и сертификата си в ръка, може да мисля, че скоро ще бъде впръсквате по целия свят и да си изкарваш прехраната в същото време. Не толкова бързо. Въпреки че ще има някои възможности за работа, няма да се налага редовен график все пак, и това ще мине известно време, преди да получите да летят някои от най-желаните маршрути. 

Нови стюардеси прекарват най-малко една година, а вероятно и до седем години, за това, което е известно в сектора на въздушния транспорт като “състояние на резерв.” Какво означава това? Да бъдеш на “статут на резерват” е като да си на повикване. Вие ще трябва да поддържате една ръчна чанта, опаковани, тъй като ще трябва да докладва на работа в един момент, когато сте призовани да замени липсващи членове на екипажа или покриване на допълнителни полети. В крайна сметка, вие ще бъдете в състояние да наддават за ежемесечни, но това идва само с старшинство.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *