Как да стана доктор – Образование и лицензионни изисквания

Posted on

Как да стана доктор - Образование и лицензионни изисквания

Лекарите , наричани още лекари, диагностика и лечение на болести и наранявания на хората. Въз основа на различията в тяхното обучение и философии, те имат или наименованието MD (Доктор по медицина) или DO (доктор на Osteopathic медицина), след като имената им, например, Джейн Браун, MD или Джим Смит, DO.

Докато лекари, така и DOs използват традиционните методи за лечение на пациентите си-например, наркотици и хирургия-доктори на остеопатично медицина (синузити) подчертая холистична медицина, превантивни грижи и опорно-двигателния апарат на организма. Лекари също могат да бъдат посочени като allopaths. Ще научите какво трябва да направя, за да стане лекар, включително образование и лицензионни изисквания , което от двете вид обучение сте избрали.

Първо, да разберете дали имате характеристиките, които ще ви помогнат да успеем в това кариера . Тъй като вашето обучение ще се състои най-вече на науката курсови работи, имате нужда от силна  програма  за тази тема. В допълнение към това, специфични  умения  , които са личните качества, които ви позволяват да си върши работата добре, са задължителни. Вие, разбира се, трябва да бъде състрадателен и чувствителен към чувствата на другите. Силни  критично мислене  и решаване на проблеми умения , както и отлично  слушане  и  говорене умения , ще ви позволи да комуникира с пациенти и колеги. Вие също трябва да бъде добре организиран и към детайлите.

Задължително образование

Ако искате да стане лекар, да бъдат готови да се ангажират с прекарване на най-малко 11 години на твоя пост-високо образование. След отида в колеж в продължение на четири години, за да се получи бакалавърска степен, ще трябва да присъства медицинско училище за повече от четири години. Ще печелите или с DO или MD степен. Това ще бъде последвана от три до осем години завършил медицинското образование (GME) под формата на стаж или пребиваване програма.

Трябва да присъстват на медицинско училище, което е акредитирано от Комитета за връзка на медицинско образование (LCME) или  Комисията американски Osteopathic Асоциация на Osteopathic колеж акредитация  (КОКА). Уебсайтове и в двете организации, акредитирани изброяват програми.

Какво можете да очаквате да учи в медицинския училище? Вашият курсови работи най-вероятно ще включва следното, но може да се различава в зависимост от това дали сте присъстват на алопатично или остеопатично програма:

 • Биомедицинските Building Blocks
 • Интегрирана патофизиология
 • Human Gross и развитието Анатомия
 • физиология
 • медицинска генетика
 • фармакология
 • Хистология и ембриология
 • Хранене на човека
 • имунология
 • инфекциозни заболявания
 • офтамология
 • Принципи на медицина
 • Директори на хирургия

В допълнение към вашата курсова работа, вие също ще получите богат клиничен обучение чрез клинични ротации. Очаквайте да работят в различни клинични специалности, включително педиатрия, акушерство и гинекология, семейна медицина, хирургия, спешна медицина и вътрешни болести, получаване на практическо обучение с пациенти.

Първи в Медицинското училище

Прием в медицинско училище е много конкурентен. Според Американската асоциация на колежите на Osteopathic медицина  (AACOM), кандидатът с най-голям шанс да не влязат в училище на остеопатично медицина “е всестранно развит, има широк фон … и е показал високи академични постижения.” В допълнение, той или тя “иска да се включи в общността си и прекарват времето опознаване своите пациенти, е състрадателен, и има солидни комуникационни умения и лечебни докосване” (Американска асоциация на колежите на Osteopathic медицина.  Качества на успешен Osteopathic студент по медицина ) .

В статията се посочва също, че много от кандидатите за остеопатични медицински програми са нетрадиционни студенти, които са по-стари (25% от приетите студенти са на 26 или повече години). Те идват от различни кариера произход.

Алопатични (MD) програми също са изключително конкурентни и селективни. Подобно на програми правят, те търсят студенти, които са се представили добре академично. Те предпочитат кандидати с отлични комуникативни умения и при които е доказано лидерски качества.

Кандидатите обикновено трябва да са изпълнили предпоставка колеж курсови работи в областта на науките, включително биология и обща и органична химия, математика, английски език, както и статистика. Въпреки, че специфичните изисквания варират в зависимост от училище, на Американската медицинска асоциация (AMA) се посочва, че е необходима точка средна оценка 3,5 и 4 по скала от 4 точка за достъп (American Medical Association. Подготовка за Medical School). В допълнение, трябва да се представят добре на Медицински колеж прием тест (MCAT).

Какво трябва да правите, след приключването Вашето медицинско образование

След завършване на медицинското образование, ще трябва да се превърне в лицензиран да практикува медицина в състоянието, в което искате да работите. Всички 50 щата в САЩ, както и окръг Колумбия, имат държавните медицински лицензиране дъски, които са отговорни за лицензирането на лекари.

Въпреки че всяка борда има свои изисквания, като всички те се нуждаят от които са завършили акредитиран медицинско училище и завършил медицинското образование. Лекари трябва да премине и трите части на САЩ Медицински лицензирането изпит (USMLE) и DOs трябва да преминат всички три нива на Всеобхватното Osteopathic Медицински лицензиране изпит (комплекс-USA). Свържете се с държавната лекарска комисия в състояние да се запознаят с неговите изисквания. На Федерацията на държавните здравни комитети  също публикува държавни специфични изисквания за първоначална медицинска Licensure.

В допълнение към получаване на лиценз състояние, много лекари избират да стане призната специалност по медицинска специалност. Всяка една от дъските членки на Американския съвет по медицински специалности  предоставя  сертификат  , който трябва да се подновява на всеки няколко години. Първоначална сертификация изисква завършване на медицинското училище и завършил медицинското образование и издържан писмен или устен изпит в тази област на специализация.

Как да получите Вашата първа работа като лекар

Подготовка за да стане лекар, отнема много усилия, да не говорим за пари: четири години колеж, четири години на медицинско училище, както и от три до осем години на следдипломно обучение по медицина. В края на краищата това, има един изпит, за да премине.

Получаването на лиценз може да бъде дълъг процес, за лицензиране съвет трябва да провери дали сте изпълнили всичките си квалификации-и много скъп един с такси, вариращи от няколко до няколко стотин долара. По времето, когато сме готови да си търсят работа, вие ще бъдете добре подготвени за работа. Ето и някои от качествата на работодателите искат в кандидатите за работа. Работодателите им, изброени в Съобщения за работа в различни източници:

 • “Се придържа към най-високите стандарти на медицинската практика, етика и професионализъм във всеки един момент.”
 • “Точно и своевременно документиране на медицинска документация.”
 • “Щади и чувствителност към културните различия.”
 • “Възможност да се мотивира и да работят ефективно с другите.”
 • “Проблем решава с креативност и изобретателност.”
 • “Трябва да е отборен играч и страст към това, което правиш.”

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *