Как да спомена Сезиране в мотивационното си писмо

Posted on

Как да спомена Сезиране в мотивационното си писмо

Ако познавате някой, на една компания или някой със силна връзка с компания, тя може да бъде полезно да ги спомена мотивационното си писмо, когато кандидатствате за работа. Наличието на сезиране може да ви помогне да се открояват от тълпата, когато сте търсене на работа.

Споменаването, че сте по-от някого е като получаване на справка работа по-рано. Мениджърите по подбор и набиране на персонал вероятно ще е необходимо по-отблизо кандидати, с които те споделят взаимно контакт, и за добра причина: изследвания са показали, че наемането чрез референции на служителите води до по-бързо, по-евтино, по-ефективно наемане да разчита на сайтове за работа.

Сезиране наема също са склонни да получите до скорост по-бързо, се вписват в по-добре, и престой с компанията по-дълго.

Съвет: Споменаването на своите референции и сподели връзка в мотивационното си писмо може да направи разликата в подпомагането вашето приложение се забелязват от потенциални работодатели.

Той също така дава наемане мениджър някакъв контекст за вашата работа фон и дава допълнителна информация за вас.

Какво е реферал мотивационно писмо?

Референция за мотивационно писмо споменава взаимна връзка, когато кандидатствате за работа. Може да бъде отнесен от колега, приятел, служител в компанията, която Ви интересува, клиент или доставчик, или дори живота си в колежа офиса.

Ползите за получаване на референция

Посочени са кандидати водещ източник на нови служители, както и много работодатели търсят активно реферали, когато наемат за отворени позиции. 3 Дори и ако една компания не разполага с официална програма сезиране на служителите, референции обикновено са приветствани като начин за ускоряване на процеса на наемане и сигурна силни кандидати за свободни работни места.

Наличието на сезиране име да се споменава в мотивационното си писмо помага наемане мениджър разбере сподели връзка имате с тях или техния работодател. А сезиране също така помага да се отнася опита си в отворено положение и, в зависимост от това как ли, че запитващата страна, може да даде представа за това колко добре може да се побере в в компанията.

Мотивационното писмо също така осигурява възможност за кратко откроите образование, умения и квалификации за работа. В допълнение към споменава от препратки, вие ще имате възможност да се добавят няколко конкретни примери защо сте най-добрият кандидат за позицията и да споделят други подробности не са включени в автобиографията си.

Кой да Поискай Сезиране

Има много различни начини, за да се разпределят за работа. А връзката на дадено дружество може да се осведоми дали имате интерес към проучване на нови възможности. Може да откриете, че сте свързани със служител на LinkedIn. Преди да кандидатствате за работа, погледнете за да видим кой ли, че в организацията.

Забележка: Сезирането не трябва да бъде един бизнес връзка. Можете да попитате някой ли, че в компанията или който има контакт с компанията, ако те бихте препоръчали за работа.

Не забравяйте да проверите с индивида предварително и попитайте дали те са готови да ви даде направление . Дори и да сте сигурни, че ще гарантира за вас, като потенциален сезиране на хедс-ъп гарантира, че те ще бъдат готови и способни да предложат възможно най-добрата препоръка, предвид изискванията на длъжността.

Можете да изпратите писмо или имейл с молба за препращане , което дава на лицето, по време и възможност да се мисли през какво могат да направят за вас, и как да се процедира. Питам в писмен вид и дава връзката ви е, ако те не са удобни имате предвид.

Как да спомена Сезиране

  • Споменете, който имате предвид. Когато използвате  сезиране в мотивационното си писмо , да ги споменавам в първия параграф. Включване на индивида по име и описват връзката си с тях, както добре.
  • Обяснете как ли, че този човек. Дайте кратко описание на това как ли, че лицето, и обяснява как те дойдоха да бъдат запознати с работата ви квалификации и умения.
  • Опишете защо те са ви препоръча. Ако лицето ви препоръчваме да кандидатствате за тази позиция, се възползват от възможността да се споменава защо те са ви подкрепи. Какви специфични качества на твое ги накара да мисля, че ще бъде добър избор за компанията и за работата? Какво имате да предложите на компанията?

Ето един пример от уводен параграф се споменава, че кандидатът е бил отнесен от колега:

Извадка: Моят колега Ейми Смит ми препоръча да се свърже директно с Вас за търговски представител на позицията на най-ABC, Inc. Ейми и съм работил в тясно сътрудничество в индустрията в продължение на много години, и си мислеше, че компанията ще бъдат подходящи за моя стил и опит в продажбите. Тя посочи, че като успешен, награден продавач, щях да съм отлично допълнение към екипа на ABC, Inc.

Съвети за писане на мотивационно писмо на препратките

Наименование отпадането не идва лесно за някои хора, особено ако вече сте се боря с това как да пиша за постиженията си и да се продаде на наемане мениджър. Въпреки, че това може да е предизвикателство, е бил отнесен за работа може да ви даде тласък пред конкуренцията. Най-малкото, трябва да ви помогне да се счита за интервю. В най-добрия, той може да ви даде крак във вратата, която може да доведе до предложение за работа.

Преглед на примери. Ако не сте сигурни какво да пиша, той помага да погледнете примери на мотивационни писма, въпреки че вие ще искате да пригодите писмо да отговарят на вашите специфични лични и професионални обстоятелства.

Споменете както предварително сезиране. Не забравяйте да включите кратко споменаване на своите референции и препоръки веднага в мотивационното си писмо. Тази стратегия поставя препратка в предната част на ума на читателя, което им дава контекст за информацията, която следва.

Направете най-доброто първо впечатление. Разширяване на силните си страни и защо сте най-добрият кандидат за тази работа. Мотивационното писмо предлага шанс да направите силно първо впечатление, тъй като най-вероятно първото нещо, за отдаване под наем мениджър вижда, може би дори преди автобиографията си.

Споделете вашите постижения. Споменете кратки примери за успехите си на работното място, за да докажете, че сте най-квалифициран човек за тази работа.

Внимателно проверят Вашето писмо. Както при всички бизнес кореспонденция, уверете се, че сте коригирам мотивационното си писмо за правилен правопис и граматика, и проверете дали информационните мачове във всички документи, които изпращате.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *