Как да се справя Търсене на работа по време на пандемия

Posted on

Как да се справя Търсене на работа по време на пандемия

Ако сте загубили работата си поради COVID-19 или са били в средата на работа лов, когато коронавирус хит, не се паникьосвайте, и не се отказвайте търсене на работа.

Въпреки, че тя може да бъде предизвикателство, има начини можете успешно да търсят работа по време на пандемия. Някои индустрии съкращават, но други са наемане.

Забележка : Някои организации ще се нуждаят от повече работници, отколкото в миналото, и те може да се наложи да ги вземем на борда бързо.

Търсене Всъщност за “спешно наемане” и местоположението си, за да видите незабавни отвори. Това ще ви даде усещане за това, което работните места са в търсенето на вашето местоположение.

По-долу са някои съвети за търсене на работа по време на пандемия.

Проверете Вашите предимства

Преди да започнете да търсите работа, бъдете сигурни, че сте събиране на някакви ползи, загуба на работни места, на които сте с право. Консултирайте се с вашия отдел човешки ресурси или мениджър за подробности относно това, което е на разположение.

Важно : Може да имате право на обезщетения за безработица. Ако сте загубили работата си заради COVID-19, се разширява за осигуряване за безработица може да бъде на разположение.

Федералното правителство, правителствата на отделните щати, а някои работодатели осигуряват допълнително обезщетение за безработица за засегнатите служители. Стандартни ползи държавните безработица вече са налице.

В повечето държави, можете да кандидатствате за обезщетения онлайн. Консултирайте се с вашия щат офис безработица сайт за указания за условията и ползите.

Пригответе се за Търсене на работа

Актуализиране на автобиографията си и профила на LinkedIn. Ако не сте имали да търсят работа в последно време, отделете малко време, за да актуализирате автобиографията си и LinkedIn. Бъдете сигурни, за да ощипвам автобиографията си за работата, която искате всеки път, когато се прилага.

Напишете мотивационно писмо. Също така, отделете време, за да напише мотивационно писмо всеки път, когато кандидатстват за работа. Тя ще помогне на вашата кандидатура да бъдете забелязани. Не пишете човек може да навреди на шансовете си за получаване на наети. CareerBuilder съобщава, че 10% от анкетираните работодатели не каза включително мотивационно писмо е моментален сделка прекъсвач.

Да са наясно с пазара на труда

Не всяка професия и индустрията ще бъдат засегнати по същия начин. The Washington Post съобщава, че първите съкращения, свързани с коронавирус хит на пазара на труда през миналата седмица.

Фирми в пътуване, хранителни услуги, гостоприемство и организиране на събития са особено засегнати, както и тези със седалище в области, които са имали първите случаи, като например в щата Вашингтон. От друга страна, сферата на здравеопазването на наема, както и магазини за хранителни стоки и услуги по почистване.

Важни : Работниците не трябва да приемат, че тяхната индустрия не се наемат.

Въпреки това, индустрии като онлайн пазаруване и доставка скочиха и основни услуги като здравеопазване и складиране наемат бързо да отговори на търсенето. Някои работни места процъфтява, а работодателите са активно набиране на кандидати за работа.

Amazon наема за 100,000 нови позиции на пълно и непълно работно време в САЩ в изпълнението му центрове и доставка на мрежата, за да отговори на търсенето от хора, които разчитат на своята услуга.

Walmart наема 150000 нови сътрудници да работят в магазини, клубове, центрове за дистрибуция, и удовлетворение центрове. Тези роли ще бъдат временни, но могат да се превърнат в постоянни роли във времето.

Компанията също така прилагането на нов процес: бързо наемането на ключови роли, като касиери и със сток. типичен цикъл на прилагане две седмици ще бъде намалена до процес на 24 часа.

Търсене на работа онлайн

По време на традиционното търсене на работа, тя може да бъде важно за търсене на работа и мрежа в лице, както и онлайн. В сегашния климат, обаче, вие ще искате да се съсредоточи върху търсене и кандидатстване за работа онлайн на работни площадки топ, социални медии, както и директно на интернет страниците на дружествата.

Намерете и да следите за нови обяви за работа бързо и лесно, като:

  • Отделянето на време за организиране на вашето търсене на работа. Това ще направи по-гладка процес.
  • Създаване на работа сигнали, така че да са известия за нови публикации, веднага след като те са в списъка.
  • Използването на този знак, за да се ускори търсенето на работа.

Помислете за работа от дома Опции

С общата несигурност на пандемия, може да се окажете в ситуация, в която сте абсолютно не могат да работят извън дома. Може би изведнъж имате малки деца у дома, тъй като техните училища са затворени за неопределено време.

Или, може би вие сами трябва основните здравни проблеми, които биха ви накарали да силно податливи на инфекция трябва да излизате от къщи.

Новината Добрата е, че, ако имате връзка с интернет, вие имате възможност да търсите и сухопътни работа надомна работните места, които най-малко ще допълнят доходите си (и, в зависимост от вашата професионална skillset, вие дори може да се намери с работата от дома работа, която е също толкова изгоден като стария си работа).

Търсене Топ Сайтове за работа

Започнете, като въведете ключови фрази, като “работа от дома”, “свободна практика”, или “Telecommute” в един от сайтовете за началото на работни места.

Търсене Дистанционни и концерт Сайтове за работа

Също така проверете уебсайтове, които посочват концерт на работни места, както и специализирани сайтове като FlexJobs, че се фокусира върху отдалечени позиции. FlexJobs има списък с 20 пълни дистанционно компании, които наемат в момента, както и списък на Топ 100 компании с отдалечени работни места.

Бъдете готови да предложат решения

Това е време предизвикателство за работодателите, както и работници. Ако можете да покажете наемане мениджър, че имаш какво е необходимо, за да помогне на компанията да успее, ще увеличи шансовете си за получаване на наети.

Помислете за проблемите, които компаниите са изправени и да обясни как ще ги решим. Независимо дали се прилагат за чисти публични пространства или да пишете код, начина, по който да се наемат е да покаже потенциални работодатели, че имате необходимите умения. Декодиране на работа в списъка и да се подчертае най-ценното си квалификация в мотивационното си писмо, в секцията за профила на автобиографията си, и в интервюта за работа.

Ако можете да си върши работата от дома си, може да имате по-голям шанс от всякога да привлече вниманието на наемане мениджър. Много фирми и професионални фирми, особено в пространството на технологии, са като техните служители работят от дома си. шапки средства цяло много погледи са върху един куп кутии-а някои от тях принадлежат към наемането на мениджъри. Ако имате опит телекомуникационна, това би било добре да се спомене в автобиографията си.

Бъдете готови да Ace интервюто

Бъдете сигурни, че сте подготвени за видео интервюта. Практика интервюиране чрез камера. Ако никога не сте интервюирани чрез Skype или Zoom, има малко на кривата на обучение.

Запознайте се с технологията и направи практика интервю преди да говорите с отдаване под наем мениджър. Обърнете специално внимание на осветлението и фона, както и как си интервю екипировка появява пред камерата.

Прекарват времето си в мрежа

Не забравяйте, че в мрежа не изисква среща лично. В ерата на LinkedIn, Facebook групи, както и други социални мрежи, не е нужно да бъде в състояние да се ръкува с някого, за да направите добро впечатление.

Важно : Сега е особено добро време да практикува едно от най-важните принципи на изграждане на мрежи: ако искате хората да ви помогне да по-късно, да бъдат готови да им помогне в момента.

Напиши LinkedIn препоръки за бивши колеги. Вижте приятели за свободните работни позиции в компанията. Оферта за коригирам автобиография на приятеля си и мотивационно писмо. Тя ще ви даде чувство на удовлетворение и това ще помогне за укрепване на мрежата си за бъдещето.

Подобрете уменията си

Може да се наложи допълнително време, и ако го направите, това е една възможност за подобряване уменията си. Има много възможности за работа на вашия skillset онлайн, включително LinkedIn живот, Корсера, както и много други сайтове, където можете да научите нови умения.

Бъдете търпеливи и Kind

Коронавирусът е засегнал много аспекти на ежедневния живот, в допълнение към работното място. Ако не чувате отново на работа възможно най-бързо, колкото искате, бъдете търпеливи и любезен да наемат мениджъри и вашите мрежови връзки. Всеки има проблеми, за да се справят с и прави най-доброто, което могат по време на труден момент.

Процесът на подбор на персонала може да бъде по-дълго и се различава от това, което сте свикнали да, но ще отида там. Когато го направите, отделете време, за да благодаря на всички, които помогнаха с търсенето на работа.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *