Как да се справим с Отхвърляне на работа и да продължат напред

Posted on

 Как да се справим с Отхвърляне на работа и да продължат напред

Никой не обича да бъде отхвърлен за работа. Независимо дали сте имали сърце, определени за първите наети, или дори не са били сигурни, че искаш концерта, тя все още ужилване, за да разберете, че сте били отказали.

Това може да е особено трудно да се справят с отхвърлянето на търсене на работа, когато това се случва отново и отново – но това не е необичайно преживяване за търсещите работа. Не забравяйте, че в много случаи, има може би стотици кандидати за единичен отвор работа. Дори и да сте изключително квалифицирани, очевидно е, че ще бъдат отхвърлени по-често, отколкото вие ще получите работата.

Съвет: Процесът на намиране на добра работа за вас е много прилича запознанства: както се казва, че трябва да целунеш много жаби, преди да намери своя принц или принцеса.

За да успее в своя дългосрочна цел за намиране тази възможност мечта и получаване нает, ще трябва да се научат да се справят с това да се обърна надолу. В противен случай, това е лесно да споделите с моментно отстъпление превърнат в голям кариера блокиране на пътя.

Как да се движат по След отхвърляне на работа

Преминавайки след не получава предложение за работа може да се раздели на три части:

  • Преодоляване отхвърлянето
  • Анализ кандидатурата си
  • Движейки се напред с търсене на работа

Първи Над отхвърлянето

Първата стъпка в преодоляването на отхвърляне от потенциален работодател предполага споделяне на безсилие, разочарование и гняв, който придружава всяка загуба. Говори с приятел или член на семейството и да споделят чувствата си в поверителен обстановка.

Съвет: Обезвъздушаването може да бъде много полезен инструмент за отдаване под наем на отрицателното и да се движат по.

Само не забравяйте, че те взема поддръжниците си добре. идеалният човек за да споделя с някой, който няма да се превърне шеф бъдещ или колега. Въпреки, че вашите чувства са разбираеми, вие не искате те да правят лошо впечатление на човек, който по-късно може да оцени кандидатурата си за друга работа. Членовете на семейството са добър избор, както и стари приятели, които са били с вас през добри и лоши времена.

И каквото и да правиш, устоите на желанието да се каже нещо негативно за отдаване под наем мениджър. Човек никога не знае дали може да искате да се прилага за организацията и за в бъдеще. Понякога е трудно да се знае точно защо кандидат бе отхвърлен, и това би могло да бъде, че сте прекалено квалифициран. Ако това е така, работодателят може да се върне по-късно с по-добра оферта за работа.

Отново, това е важно да се признае, че повечето търсения са доста конкурентни, както и много талантливи кандидати често са отхвърлени поради здраво пазар на труда. Много вероятно е, че работодателят не е всъщност ви отхвърля, а по-скоро видях друг кандидат като (може би дори малко) по-добра форма. Тъй като наемане на решения обикновено са субективни, че е напълно възможно, че друг работодател може да ви избрах.

Също така, имайте предвид, че може би наемането мениджър е прав, и тази работа не е най-добре за вас, а вие не би работил или е щастлив в ролята. В този случай, компанията ви е направил услуга, като не ви наемат.

Анализ кандидатурата си

Отделете време, за да се отрази на вашия подход към процеса на отдаване под наем, за да се види дали има нещо, което бихте могли да подобрим в бъдеще. Преглед на автобиографията си, мотивационно писмо, случилото се по време на интервюто, и си последващи действия след интервюто.

Като се има предвид това, което сте научили за изискванията за работата и хората, които участват, се запитайте, ако би могъл да направи нещо различно, за да се представите в по-добра светлина и този, който ви направи да изглежда като по-подходящи за тази работа.

Въпреки че не е типичен, понякога работодател ще споделите отзиви за вашата кандидатура. Ако това не е така, а вие разработи разбирателство с всеки, по организацията, опитайте се приближава тях с искане за конструктивна критика.

Дръжте вашето търсене на работа Да се ​​движим напред

Кандидатите често губим набраната инерция с тяхното търсене, докато чака да чуе, ако те се приземи на работа, особено ако те мислят, че прикован на интервюто за работа. Да не попадат в този капан. Никога не е добра идея да спрете да търсите, докато не са били предложени и приети предложение за работа.

До имате нещо в писмена форма, продължете с вашето търсене. Намирането на други възможности, и получаване на положителен отговор от анкетьори, ще омекоти удара, ако се отхвърли. Можете да намерите по-добра оферта, независимо от това дали сте се приземи тази конкретна работа.

Така че, продължавайте да се прилага, изграждане на мрежи, както и да работите върху дългосрочен план кариера. Най-добър-лош сценарий, ще бъде още по-привлекателна кандидат за тази работа се обмисля. Най-лошият сценарий, няма да се налага да се започне от нулата с чисто ново търсене.

Ключови храна за вкъщи

Търсене на работа Отхвърляне се случва на всеки. Това е това, което правиш Следваща което има значение: Използвайте тази възможност да усъвършенстват своите умения за интервюиране и анализират вашия подход.

Чувствайте се свободни да Vent – Но Изберете система за поддръжка на дясно: Не казвай нищо негативно за отдаване под наем мениджър или някой, който може да се докладва на работодателя.

Не губете Импулс: Дори когато нещата изглеждат обещаващо с един работодател, не спират на търсене на работа, докато имате оферта в ръка.

Имайте предвид, че наемането мениджър може да сте прави услуга: Работата може да бъде наистина лошо удобно за вас … или бихте могли да получите обаждане по-късно за по-добра позиция в една и съща фирма.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *