Как да се покаже вашата личност в мотивационно писмо

Posted on

Как да се покаже вашата личност в мотивационно писмо

Мениджърите по подбор четат десетки, ако не и стотици, на заявления за всяка работа, публикувани от него. Ако искате да получите работата, трябва да се открояват. Важно е да се покаже, отдаване под наем мениджър не само, че сте квалифицирани, но също така, че вие ​​сте най-добрият кандидат за позицията.

Един от начините да се забелязват вашата кандидатура е да се напише една уникална, ангажиране мотивационно писмо, което показва не само на вашите квалификации, но и вашата личност. Не се ограничавайте с някои от най-клиширана, бланкетни език се намира в много писма. Ако направите вашата личност се открояват в писмото си, отдаване под наем мениджър е по-вероятно ще даде своя молба втори поглед.

Разбира се, има и такова нещо като прекалената индивидуалност във Вашето писмо. Искаш да остане професионалист, и се съсредоточи върху това, което прави идеален кандидат. Намери точния баланс между показване на вашата личност и като професионалист в мотивационното си писмо, и вие ще бъдете по пътя си на интервю за работа.

Напиши Уникален мотивационно писмо

Най-добрият начин да се покаже кой си към фирмата е да се избегне писането един генеричен мотивационно писмо за всяка работа обява. Вместо това, пригодите писмо до конкретната работа и компанията.

Можете да напишете мотивационно писмо, насочена в по няколко начина. Включване на ключови думи от работата обявата в писмото си. Можете също да направите справка самото дружество-например, говорим за конкретен успеха на компанията е имала, или да обясни защо се интересувате от работа за компанията.

Може би най-важното, изпратете Вашето писмо до конкретен човек, ако е възможно. Ако се наложи, да се направят някои изкопаване да намерите името на наемане мениджър, и адресирате писмото си до тях. Избягвайте фразата “На кого може да се отнася” – това показва, че наемането на мениджър не сте отделили време да пиша уникален мотивационно писмо за конкретната работа.

Избягвайте клишета

Един от най-добрите начини за избягване звучене като всички останали в мотивационното си писмо е да пропуснете някои от най-използваните фрази в мотивационни писма. Например, не казвам, че сте “трудолюбив” или че “отидем по-далеч.” Опитайте се да намерите уникални начини да обясни кой си. Един от начините да направите това е да се съсредоточи върху конкретни примери – да им покажем кой си, а не да ги кажа.

Опитайте с Creative първото изречение

Толкова много мотивационни писма започват с изречението: “Аз кандидатствам за X позиция.” Въпреки, че това е чудесен начин да започнете, отдаване под наем мениджър вероятно е виждал това изречение стотици пъти. Опитайте да започнете с по-ангажиращо първо изречение (или първите изречения), който показва кой си.

Може да се изразя защо сте страстен за работа или компанията. Например, бихте могли да започнете: “Аз винаги съм бил разказвач. Като дете, аз ще пиша безброй истории за принцове и принцеси. Сега, аз се обърна страстта си към разказването на истории в кариера в маркетинга. “Или:” Когато за първи път изследва вашата компания за проект в бизнес класа преди повече от пет години, аз стана вдъхновен от мисията си да предоставя евтини технологични решения . “Голяма” кука “ще запази наемане мениджър четене и ще него или нея малко за това, защо са подходящи за работата и компанията покажа.

Осъществяване на връзка

Ако знаете някой в ​​компанията, или ако някой в ​​компанията, в която е посочено на работа, говорим за това в началото на мотивационното си писмо (в идеалния случай в първите няколко изречения). Това ви humanizes, и те кара да изглежда по-скоро като вече сте част от фирмената култура. Той също така показва, че някой в ​​компанията вече смята, че са квалифицирани за тази работа.

Помислете за Уникални Примери

Не забравяйте, че мотивационно писмо не трябва просто да преизчисли автобиографията си. Докато автобиографията си изброява вашите квалификации, мотивационното си писмо е по-дълбок, като предоставя примери пъти, които демонстрират конкретни умения и способности, необходими за работата.

Един от начините да се покаже вашата личност е да се включат някои уникални, дори изненадващи, примери, които демонстрират уменията си. Например, ако кандидатствате за работа, която изисква организационни умения, може да говорим за това как точно да управляват и обработват десетки месечни пратки от профила си във Etsy. Тези видове примери са особено полезни, ако не разполагате с много по-подходящ професионален опит.

Разбира се, включва само примери, които са от значение – те трябва да се свържете обратно към умение или черта на характера, необходими за работата.

Покажи Ще се вписват в фирмена култура

Мениджърите по подбор искат да знаят не само, че сте квалифицирани, но също така, че ще се впише в културата на компанията. Преди да напишете вашето писмо, изследвания на организацията. Вижте уебсайта на компанията, и да говоря с никого ли, че който работи там. След това можете да се спомене начини, по които може да се вписват в културата.

Например, ако знаете, че те правят много отбор след работа спортове, може да спомена накратко в края на писмото, че ще се радва да сложиш Павета умения за добра употреба.

Някои работни места обяви също така ви дават поглед в културата на компанията. Например, ако самата обява е много глупаво или смешно, не се колебайте да добавите малко хумор на Вашето писмо, ако това се чувства физически.

Съобразете Tone да се поберат на индустрията

По същия начин, можете да пригодите писмо да се поберат на личността на индустрията. Ако кандидатствате за корпоративна работа, например, може да искате да напишете по-традиционен мотивационно писмо. Все още можете да включите някои лични примери, а може би закачливите първо изречение, но трябва да се избегне твърде много чувство за хумор или zaniness.

Ако кандидатствате за работа в една индустрия, която е малко по-неформална – да речем, тек стартиране компания – можете да получите малко по-креативни. Тонът може да бъде повече безгрижни, а вие може да включва някои креативни примери.

Ако кандидатствате за работа в визуално, творческо поле, помислете за показване на вашата личност чрез формата на Вашето писмо. Може да включва отделни точки, или дори визуално (като инфографиката). Можете да включите някои от тези нетрадиционни елементи в автобиографията си също.

Дръжте го Professional 

Без значение колко на вашата личност сте решили да пуснат в мотивационното си писмо, продължавайте писмото професионалист. Тя трябва да бъде добре написан и без грешки. Той също така трябва да остана фокусиран върху основната тема: защо сте страхотна годни за работа.

Не Отиди Negative

Някои хора се опитват да добавят индивидуалност, като използват фрази като “Знам, че мразиш четене мотивационни писма, но …” или “Знам, че съм един от многото кандидати, но …” Избягвайте фрази, които звучат отрицателна. Също така избягвайте фрази, които предполагат, че знаете как се чувства наемане мениджър. Вие всъщност не знам дали той или тя мрази четене мотивационни писма, а вие не знаете как много кандидати, прилагани за тази работа. Фокусирайте се върху положителните, и не правят предположения за отдаване под наем мениджър, на работа, или на фирмата.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *