Как да се отговори на въпроси за интервю Поведенческите

Posted on

Как да се отговори на въпроси за интервю Поведенческите

Повечето мениджъри по наемане включват поне няколко поведенчески въпроси във всяка работа интервю те провеждат. Какво можете да очаквате, когато бъдете помолени тези видове въпроси? В поведенчески интервю за работа, интервюиращият пита въпроси за миналите си работа и опит. Например, той или тя може да се каже: “Кажи ми за случай, че сте имали на многофункционалността, по време на работа” или “Дай ми един пример за конфликт сте имали със служител. Как успя да го решим? “

Работодателите, които използват този подход търсят конкретни доказателства, че се окаже кандидатът има уменията и способностите, необходими за работата. Идеята зад поведението въпрос интервю е, че поведението му в миналото е индикатор за бъдещо поведение. Поради това, примери от миналото ви дават работодателя представа как ще се справят с подобна ситуация, ако ви се налага да бъдат наети.

Какво може да бъде поискано

Интервюиращите могат да представляват различни поведенчески въпроси. Примери за въпроси на интервю включват: “Може ли да ми дадете пример за това как сте мотивирани с изоставащ подчинен да се увеличи производителността?” и “Опишете време, когато въведе нова програма, която е била успешна.”

Работодателите търсят подробно обяснение на един опит от миналото си. Те искат да знаят какво се опита и начина, по който се справиха с нея. Вашите отговори ще даде интервюиращия индикация за това как се справят проекти и проблеми на работното място.

Как да подготвим

Това е невъзможно за кандидатите да предвидят всички възможни въпроси, които ще бъдат помолени преди интервю. Много от тях ще бъдат специфични за длъжността, за която сте се обмисля. Въпреки това, чрез внимателно прегледахме списъка работа и преглед на списък с често срещани поведенчески интервю въпроси, можете да се подготвите за най-вероятните въпроси.

Преди да навлезем в интервю, отделете време, за да се идентифицират качествата на идеалния кандидат за тази позиция. Погледнете през изброяването на труда за списък на квалификациите и да сканира за всички ключови думи, които ви дават намек за това какво работодателят иска в кандидат за работа. Тогава отговарят на вашите квалификации за работа, така че да сте подготвени с примери, свързани с опит и квалификация работодателят се стреми.

В допълнение към търси някакви ориентири в обявата за работа, ако времето позволява, да организират информационни интервюта с професионални контакти в областта, за да получите вход за предпочитаните умения, бази знания, както и личните качества на успешни служители в този тип работа.

След като се получи усещане за въпросите, които могат да бъдат зададени, следващата стъпка ще бъде да се излезе с примери от минали преживявания, които са помогнали да развиете уменията и качествата, необходими за работа. Създаване на списък от седем до десет ключови активи, които правите силен кандидат за Вас длъжност. За всеки актив, мисля за един виц или история за това как сте използвали тази сила, за да добавят стойност в някои ситуации. Можете да използвате анекдоти от ролите си като служител, студент, доброволец или стажант.

Как да се отговори на въпроси за интервю Поведенческите

При упражняване отговори за поведенчески въпроси за интервю, помислете за следното, което се нарича техниката на STAR отговор интервю. Това е техника за четири стъпки за отговаряне на въпроси за миналото поведение на работното място:

  • (S) положение. Опишете ситуацията или за подготвяне на почвата. Обяснете на мястото, на който сте работили за или задачата, която са получили.
  • (Т) Задача. Опишете проблема или проблема, който се сблъсква с.
  • (А) действие.  Опишете действието, което взе да се намеси в ситуацията или решаване на проблема. Това трябва да се въведе ключова актив бихте искали да илюстрира.
  • (R) Резултати. Опишете резултатите, генерирани си действия. Обяснете как са ви помогнали да реши проблема или да се подобри компанията по някакъв начин.

Представете си работодател ви пита за поведението въпрос интервю: “Кажи ми за случай, който сте използвали вашите организационни умения, за да се подобри ситуацията на работното място.” Един възможен отговор, използвайки техниката на STAR ще бъде, както следва:

Когато поех по време на работа като асистент в маркетинг решения, аз скоро научих, че няма лесно достъпна система за извличане на информация за минали кампании. Всеки от петте консултантите имаше свои собствени компютърни файлове. Аз предложих на директора, че ние се създаде обща система за онлайн подаване с последните материали за кампанията, които ще бъдат достъпни за всички служители. Разговарях с всеки един от служителите, за да получите вход за това как да се категоризират на файловете и предложи една система, която се реализира. Системата е успех; тя все още е на мястото си четири години по-късно. Моят ръководител спомена това постижение като една от причините за моето издигат най-новата моя преглед на изпълнението.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *