Как да се избере най-добрия формат Resume

Posted on

 Как да се избере най-добрия формат Resume


Вие сте направили своето проучване и избран най-добрият вид автобиография за свободното работно място и си опит, умения и постижения. Но това е само първата стъпка в създаването на професионална автобиография, която ще привлече вниманието на наемане на мениджъра.

Съвети за избор на най-добър стил за автобиографията си

За да направите вашето резюме покачване над конкуренцията, имате по-голям избор да направят. Например, това, което е най-добрият шрифт за използване в автобиографията си? Колко голям (или малък) трябва да бъде вашият шрифт? Трябва ли да използвате курсив, за да тръгна си подзаглавията, длъжности, както и други функции? Е творческа автобиография е добра идея – и ако е така, как творчески трябва да получите?

Познавате своята аудитория

Когато пишете автобиографията си, първото нещо, което трябва да имате предвид е вашата аудитория. Ако изпращате своята кандидатура онлайн, това означава създаване на автобиография, че е лесно да се прочете и за двете наемане на мениджъри и кандидати системи за проследяване (ATS).

Най-общо казано, това е лоша идея да стане твърде фантазия. Нестандартни шрифтове, прекомерно форматиране и други декоративни елементи няма да го направят чрез ATS, и може да доведе до изкривена или нечетлив CV от гледна точка на човек, на HR на другия край.

Освен това, това е добра идея да се знае за културата на организацията, което да ухажва. Традиционните отрасли като финанси вероятно ще се мръщят на творческа автобиография, като рекламни или дизайнерски фирми, може да бъде взето с чувство за естетика. (Отново: това е само си струва риска, ако предаването автобиографията си лично или директно към контакт на имейл Всичко, което минава през онлайн процедура на кандидатстване трябва да бъде стандартизиран, колкото е възможно.).

Не го усложнявай

Има няколко причини, поради които е важно да се запази форматирането на автобиографията си прост. На първо място, отново, много автобиографии първо се четат от кандидати системи за проследяване, а не от хората. Тези системи работят най-добре, когато четете прост текст, а не красиво форматиране. Ако системата за проследяване на кандидат не може да чете автобиографията си, отдаване под наем мениджър може просто да го хвърли.
Важно е също за отдаване под наем мениджър да може да се чете лесно автобиографията си. Основни, четими шрифтове като Arial, Verdana, Calibri и Times New Roman ще ви гарантират вашето резюме ще бъдат прочетени.

Когато изберете шрифт за автобиографията си, размера на шрифта трябва да бъде между 10 и 12, за да се даде възможност за четливост. Тя може да се почувства изкушаващо да се шрифта на автобиографията си много малък, така че може да включва повече информация за всяко едно работно място, и все още има автобиографията си форма на една страница. Въпреки това, не се противопоставят това желание – една малка шрифта е трудно да се чете, което в крайна сметка ще победи цел автобиографията си.

Вашето резюме трябва също така да бъде отпечатан в черно и бяло, а не цвят. Други цветове обикновено се разсеят за наемане мениджър.

Имате известна гъвкавост при вашите заглавки на секции. Можете да направите това е малко по-голям и / или удебелен шрифт.

Вие също трябва да се направи името си (в горната част на автобиографията си) стоя. Можете да направите вашето име малко по-голям, а може би удебеляване, подчертаване или курсив.

Да бъда постоянен

Да бъде последователен в форматиране. Например, ако сте смели заглавие една секция, смели всички тях. Ако се подчертае, име на фирма, бъдете сигурни, другите са подчертани, както добре.

Също така, не прекалявайте с капитализация, смели, курсив, подчертаване или други наблягат функции. Отново основен работи най-добре.

Кога да се творчески

Обикновено трябва да използвате за четене, печат на шрифта, като например Times New Roman, Arial, или Calibri. Въпреки това, ако кандидатствате за позиция в областта на графичния дизайн и реклама (където автобиография оформление и дизайн може да бъде част от вашата оценка), работодателите могат да бъдат отворени за алтернативни шрифтове, цветове и дори нетрадиционни автобиографии.

Въпреки това, без значение какво, се уверете, че шрифтът решите да се прочете за наемане мениджър. И мисля, че много внимателно, преди да използвате алтернативен шрифт. Уверете се, че няма да навреди на шансовете си за свършване на работата. Ако знаете, че всеки, който работи в компанията, помислете с молба мислите си, преди да подадете нетрадиционен възобновяване или автобиография с творчески шрифт или цвят.

Как да изберете шрифт

Прочетете по-долу за два начина за избор на шрифт и размер на шрифта за автобиографията си.

Опция 1:

  • Изберете размер на шрифта и шрифт от списъка в горната част на документа, преди да започнете да пишете автобиография.

Вариант 2:

  • Въведете вашето резюме.
  • Маркирайте резюмето.
  • Или изберете шрифт от изскачащия прозорец нагоре (десен бутон и след това изберете “Font”) или да изберете шрифт от списъка в горната част на документа.
  • Изберете размера на шрифта, който искате да използвате по същия начин.

Потвърждаване на шрифта Choice

След като сте избрали размер на шрифта и шрифта, винаги е разумно да се отпечатат и погледнете копие от автобиографията си. Докато четете, си задайте въпроса: лесно да сканирате чрез Това автобиография? Ако трябва да кривогледство да четат, или да откриете, че шрифтът изглежда тесен, изберете друг шрифт или да изберете по-голям размер на шрифта.

Ако страницата изглежда много зает и объркващо – например, ако има твърде много думи е удебелен, наклонен, подчертан и – правят стила на автобиографията си по-лесно.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *