Как да се върне на работа след прекъсване на трудовата

Posted on

Как да се върне на работа след прекъсване на трудовата

Дали си кариера почивка е планирана или непланирана, връщане на работното място след продължителен период от време далеч може да бъде предизвикателство. Някои работодатели и наемане на мениджъри ще се разбиране за години далеч от сивото на девет до пет, но други могат да се чувстват безпокойство за вас наемане. И с течение на времето от работната сила, вашите умения, заедно с вашите автобиография и умения за събеседване -май се нуждаят от актуализация. То може да бъде трудно да се чувстват уверени и квалифицирани, също.

Претоварени? Нервна? Не се: Ето как да имате успешен търсене на работа и преход обратно на работа след отпуск.

Съвети за Първи Обратно в работната сила след прекъсване на трудовата

Оценете вашата работа иска и нужди

Недейте просто да се потопите в търсене на обява за работа сайтове . Вместо това е необходимо време, за да помисли за това, което искате: Какъв тип работа ще бъде изпълнението и задоволяване? А, искате ли да се върнете към своята роля като този, който е имал, преди да излезете на работната сила, или искате да опитате нещо по-различно? Помислете за това, което искате да се измъкне от работа, и защо (освен финансови причини), която Ви интересува да работи отново. Съхранявайте вашите нужди предвид също: независимо дали става дума за заплати изисквания, гъвкаво работно време, или нещо друго. Направете списък на “трябва да имащите” за следващата си работа.

Плюс това, помисли си кариера почивка или отпуск . Научихте ли нови умения, доброволец, започнете страна блъскане , или да вземат класове? Дори и да не се работи активно, може да имате забележителни постижения да спомена по време на интервюта или да добавите към вашето резюме.

Re-Научете вашата индустрия и мрежа

Ако е минало доста време, откакто сте работили, най-вероятно ще трябва да си refamiliarize с вашата индустрия и възможностите за работа в него. Някои от възможните стъпки да предприеме:

  • Проучете вашата индустрия: Прекарайте известно време на Glassdoor.com , проучване компании и вашата индустрия. Може да се отнася с голямо внимание, за да разберете диапазон заплата за роли, които са от интерес за вас. Ето повече информация за това как да изследователски компании предварително интервю .
  • Мрежа : достигне до бивши колеги да ги информираме, че връщате към работната сила. Не само можете да получите потенциални клиенти за работа, но тези контакти също могат да бъдат в състояние да ви държим в течение на най-новите индустрия перспективи-големите играчи, новият жаргон и т.н. Помолете вашите връзки за съвети и съвети за получаване обратно в работната сила.
  • Присъстват на конференции и информационни интервюта: Създаване на някои ежедневни информационни интервюта също може да помогне да се чувствате в крак с времето на вашата индустрия. Това ще помогне да запазите вашите препратки свеж по време на интервю за работа. Конференции също може да ви помогне да получите до скорост , както и като възможност за разширяване на мрежата си. Дори участието си в Група LinkedIn, свързани с вашата индустрия може да ви помогне да се върна в жлеба.

Освежете уменията си

По време на изследванията за промишлени цели, може да откриете, че има цял нов свят на жаргон. Нови програми могат съществено значение. Или, може би инструменти са едни и същи, но това е просто било известно време, тъй като можете да ги използва. Освежите уменията си преди да изляза на интервюта или да изпрати мотивационни писма-това ще ви помогне да се чувствате по-уверени като кандидат. Ето няколко идеи:

  • Доброволец работа: Дори и да не е свързана с вашата област, доброволчество на регулярна основа може да ви накара отново свикнал да е структурирана среда, която работодателите искали да видят. Бонус, ако вашият доброволчество изгражда или поддържа умения , че потенциалните работодатели искат да видят в кандидатите.
  • Класове: Ако има нови продукти или програми на разположение, които не са запознати с вашия, той може да има смисъл да се вземе един клас. Това може да е лице в лице, разбира се, или онлайн урок. След като сте усвоили новите умения, можете да го включите в раздела умения на автобиографията си .
  • Бюлетини, подкасти, и т.н .: До известна степен, може да не се нуждаят от нови умения. Някои полета не се променят бързо. Тя може да бъде само това, което трябва да си напомняте за това как индустрията работи, независимо дали това означава, че прелиствайки старите си учебници, проведени конференции, или започват да четат ежедневно индустрия новини, да слушате подкасти, да се абонирате за информационни бюлетини и др

Практика търсене на работа умения

Колко време е минало, откакто за последен път сте кандидатствали за работа? Ако това е трудно да се помни, вероятно трябва да обновите своята автобиография . (А може би си LinkedIn профил , също!) Както актуализирате автобиографията си, помислете, избрали функционална версия , а не хронологично един -това може да помогне за премахване на подчертае разликата в историята си заетост.

Вие ще искате да практикуват интервюиране твърде, че преглеждането на вашите отговори на често задавани въпроси за интервю и монтаж на облекло интервю . Плюс това, видите тези съвети за да отговори на въпроси за интервю в това да бъдеш без работа заедно с това как да се обясни междина заетост на автобиографията си .

Обяснете Вашата кариера Break-Но Keep It Кратко

Ако сте имали дълга почивка, най-вероятно ще трябва да го обсъдим в рамките на мотивационното си писмо, както и по време на интервюта . Това, което и да е причината за Вашето продължителен отпуск от работната сила Без значение, дръжте вашето обяснение кратко. А просто изречение ще направя. Опитайте се, “Аз съм прекарал известно време се грижат за болен роднина”, или “Беше важно за мен да си бъде у дома с детето си, докато детска градина”, “Била съм на доброволчеството в бездомност благотворителност по време на приема класове счетоводни”, или “прекарах последните няколко години пътува по целия свят, работи върху моите езикови умения.”

Каквато и да е причината за това, че далеч, опитайте се да го дестилират до нещо кратко-и връщането на разговора с работата си направил преди времето си далеч. Работата ви ще остане без значение, дори и да минава известно време, тъй като сте придобили това преживяване.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *