Как да разработим и Напишете план за действие на кариерата

Posted on

Как да разработим и Напишете план за действие на кариерата

Планът за действие кариера е пътна карта, която ще ви отведе от точка А (избора на професия) до точка Б (да си намерят работа и напредък в кариерата си ). Нарича се също и индивидуално (или индивидуално) План на кариерата или индивидуално (или индивидуално) План за развитие на кариерата , тя ще ви помогне да постигнете вашите цели в кариерата .

Преди да започнеш

Да започнем разработването на план за действие в кариерата, на първо място, избор на професия. Това начинание обикновено изисква значително количество усилия. За да се опрости задачата, или поне го направи по-подреден, следват процеса планиране на кариерата . Тя се състои от няколко стъпки. Четвъртата и последна е да се създаде план за кариера действие. Етапи един чрез три, за да се състои от:

  1. Самооценка: По време на този етап, да се използва няколко инструмента за самооценка, за да научите повече за вашия ценности, интереси, способности и тип личност. Вашата цел е да се определи списък с подходящи кариери , които съответстват на тези черти. В идеалния случай, трябва да има между 10 и 15 професии във вашия списък.
  2. Кариера Проучване:  Сега, че знаете какво професии са подходящи в зависимост от вашата самооценка, да започне да изследва тези, които ви интересуват. Да не се прави обширен разследване на всеки един кариера на списък само си хора, които са реални възможности заслужават този вид внимание, но най-малко четат решение кратко, че да не се елиминират всички възможности на базата на предварително мнение за тях. Окупацията, който се появява на повърхността като нещо, което не би като може да свърши като този, който ви интересува най-много, след като научат повече за него. Бръкнат по-дълбоко в кариерите, че ще обмисли провеждането. Започнете да ограничите вашия списък с около три до пет професии.
  3. Направете срещата:  Въоръжени с информация за няколко кариери, започват да се вземе окончателно решение. Помислете за предимствата и недостатъците на всеки един от вашите възможности. Помислете работни задължения, образователни изисквания , доходи и перспективи за работа . Не само трябва да се радвате на работата си, но също така трябва да поддържа начина си на живот финансово и трябва да имат достойни перспективи за работа. Наложително е да бъдете в състояние да изпълни образователни изисквания. Изберете кариерата, че въз основа на тези данни, е най-добре за вас.

Създаване на целите си

Сега, след като сте избрали кариера, че е време да си поставям цели, които ще съставляват основата на плана си кариера действие. Включи краткосрочни цели, които можете да достигнете в рамките на година и дългосрочни такива, които ще вземат от една до пет години, за да се постигне.

Планът за действие на кариерата е по-различно от обикновен списък на целите си. Тя също така включва всички стъпки, които ще трябва да предприеме, за да се стигне до тях. За да започнете:

  • На първо място, мозъчна атака да излезе със списък на всичките си цели. Не забравяйте, че това е вашия списък, и никой не се съди това, което слагате върху него.
  • ги категоризирате в две категории: краткосрочни цели и дългосрочни цели. Кандидатстване в колеж или програма за обучение, например, ще вземе под една година и, следователно, е краткосрочна цел, а да си степен или завършване на програмата, по правило е дългосрочен процес.
  • Посочват се всички бариери, които биха могли да застрашат способността ви да постигнете целите си и след това да разбера дали и как можете да ги преодолее. Ако не можете да намерите на ефективни решения, може да се наложи да преформулира целите си. Ако, например, имате когнитивни увреждания, които могат да попречат на способността Ви да печелят степен, да намерите колеж, който дава на студентите ресурси, за да им помогне да успеят.

Споделете Вашето План за действие на кариерата

Най-накрая, че е време да напишете своя кариерен план за действие . Хронологията ви за постигане на вашите цели трябва да започне с вашите краткосрочни и край с основния си цел, която в този момент трябва да бъдат намалени първата си работа. Някои хора намират за полезно да започне своя план в края. Това е състояние на целта, която ще вземе най-много време на първо място, и да си проправите път назад. Не е трудно и бързо правило, толкова дълго, колкото ви план е лесно за вас да се разбере и да следват.

Списък всеки един от вашите цели и да се посочи колко време, приблизително, това ще отнеме, за да го постигне. След това, под всяка една, напишете списък с водещи символи на всяка крачка достигане на тази цел ще изисква. Включване, както и, бариерите, които биха могли да попречат, заедно с работещи решения за преодоляването им.

Вашият план за действие кариера трябва да бъде гъвкава. Не се страхувайте да направите промени в него, както и да отидете. Може да се наложи да добавите някои краткосрочни цели по пътя. След като стигнете до крайната си дългосрочна цел, може да искате да добавите още един, заедно с още краткосрочни цели да ви помогне да стигнете до там.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *