Как да пишем раздел Resume Умения

Posted on

Как да пишем раздел Resume Умения

Какво е най-добрият начин да се напише секция, умения за автобиографията си, и да се подчертае вашата квалификация за тази работа? Секцията умения на вашето резюме включва вашите способности, които са свързани с работните места, за която кандидатствате. В този раздел, трябва да се изброят умения, които са в областта на позиция или кариера, която ви интересува, като например компютърни умения, умения софтуер и / или езикови умения.

Персонализиране на автобиографията си умения Раздел

Персонализиране на секцията умения на автобиографията си, за да съвпадат, толкова, колкото можете, на изискванията, посочени в командироването на работа. Колкото по-близо един мач уменията си са изискванията за работа, толкова по-добре вашите шансове за да бъдат избрани за интервю.

Например, ако кандидатствате за административна позиция, включите в раздел умения Microsoft Office умения, QuickBooks умения (ако ги имате), както и други софтуерни програми, които можете да използвате. Ако сте компютърен програмист, направете списък на езиците за програмиране, софтуер, платформи и други умения, информационни технологии, които имате.

Съвет: Като точка на умения го прави лесен за наемане мениджър, за да определите дали имате специфично умение, необходимо за дадена позиция. Също така е един лесен начин да се възобнови ключови думи към автобиографията си.

Много работодатели използват автоматизирани кандидати за проследяване системи (ATS) за сканиране на кандидат възобновява; тези системи са програмирани да търсят специфични ключови думи.

Колкото повече ключови думи автобиографията си да “съвпадат”, толкова по-вероятно е, че вашето резюме ще бъде избран за преглед от човешките очи.

умения

  • Овладяването на програми на Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
  • Опитът с QuickBooks и с поддържането на офис бюджет
  • Възможност за работа с няколко операционни системи, включително Windows, Mac OSX и Linux

Множество раздели Resume Умения

Ако има няколко вида умения, които са важни за работата, за която кандидатствате, можете да включите повече от един списък умения в автобиографията си.

Например, ако кандидатствате за работа в областта на образованието, може да включва списък “компютърни умения”, както и списък “езикови умения”.

Списъци за да прегледате

Не съм сигурен какво умения да се включат? Ето списък на автобиография и мотивационно писмо на ключови думи можете да използвате, за да опишат уменията си, както и списъци на автобиографии умения за най-различни професии и видове работни места.

Умения: Hard срещу Soft

Лабиринт комплекти включват както твърди умения и меки умения. Твърди умения могат да бъдат обучавани способности или умения, които могат да бъдат определени количествено. Меки умения са субективни междуличностни умения (като например “комуникации”, “лидерски”, “тиймбилдинг” или “мотивационни” умения), които са много по-трудно да се определи.

И двата вида умения могат да бъдат включени на автобиография и в мотивационни писма. Ето повече информация за разликата между твърди умения и меки умения, както и списък на меки умения.

Job Конкретна срещу трансферируема

Професионални умения са тези способности, които позволяват на кандидат за работа, за да се отличи в определена работа. Някои умения са постигнати, като посещават училищните програми или обучение. Други могат да бъдат придобити чрез обучение опит по време на работа.

Професионални умения варират в зависимост от позицията. Например, хелп деск работник трябва компютърни умения, учителите се нуждаят от умения за планиране на уроци, и дърводелци нуждаят умения работа с електрически инструменти.

Професионални умения, така може да бъде противопоставено преносими умения като комуникация, организация, представяне, работа в екип, планиране и управление на времето, които са необходими в по-широк спектър от работни места.

Преносими умения са тези, които използвате в почти всяка работа. И двата вида умения могат да бъдат включени в автобиографията си.

Не всеки умения трябва да бъдат включени в автобиографията си 

Докато обявата уменията си е хубаво нещо, не всеки умения притежавате трябва да бъде – или трябва да бъде – включена.

Важно: Не се изброят умения, които в действителност не са. Изпускане остарели умения (тази програма ви научили да използват в зората на компютърните технологии, например).

Плюс това, не е необходимо да се включи умения, които не са свързани с работа в ръка. Освен ако не сте подали молба за забавление на детски партита, не трябва да бъде включена възможността ви да направите балон животни.

Резюме умения раздел Пример

JasonApplicant
Blossom Стрийт 6739
Kingsport, TN 37617
(000) 123-4567
email@email.com

Социални медии СПЕЦИАЛИСТ

Експерт в засилвайки организационна признаване в и през канали в социалните медии.

Силно творчески и оптимистичен социални медии специалист с 6 години опит, изграждане на социално медийно присъствие за недвижими имоти професионалисти и собственици на малък бизнес. Добре запознат с социални медии маркетинг и анализ, съдържанието писане, редактиране на видео, както и цифрова фотография.

Ключови умения включват:

Социални медии : Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, Google+, YouTube

Редактирането на съдържанието : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), WordPress

Графичен дизайн : Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro)

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

Homefront АГЕНЦИЯ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, Kingsport, TN
социалните медии SPECIALIST (08/2014 – до момента)
качена на борда, за да подкрепят отбора на 18 агенти по недвижими имоти в създаването на динамичен присъствие в социалната медия през Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, и Snapchat канали. Забележителни постижения:

  • Повишена Facebook последователи от 74% през усърдни и отзивчиви анализи на социални медии.
  • Подпомогнати от членовете на екипа на недвижими имоти, за да участват в съвместни недвижими имоти публикуване на обяви стратегия за Craigslist.
  • Създаден и построен първият канал в YouTube фирмата, публикуване слайдшоу разходка технологична среда на списък с жилищата.

ВЪНШНИ ПРИСВОЯВАНИЯ, Kingsport, TN
социалните медии SPECIALIST (06/2012 – до момента)

Генериран мрежа от текущите бизнес клиенти малки които се нуждаят от малък мащаб, социалните медии и услуги за управление на уеб сайт. Основана профили в социални медии, предназначени уеб сайтове, както и автор мнения и блогове. Забележителни Постижения:

  • Вградени трайни отношения с фирми, включително Джейн Матюс, недвижимост, Line-Сухо пране, Home Garden Храни и Спринг Хил ферми.
  • Обучени клиенти в WordPress и други цифрови инструменти, които им дават възможност да управляват свои собствени уеб свойства.

ОБРАЗОВАНИЕ И пълномощията

УНИВЕРСИТЕТ Тенеси , Ноксвил, Тенеси
Бакалавър по Управление на медийни 2012 г.
Списък на Дийн; Училище по журналистика и електронни медии за стипендии; Junior Година в чужбина във Франция

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *