Как да пишем длъжностни характеристики за автобиографията си

Posted on

 Как да пишем длъжностни характеристики за автобиографията си


Когато мислите за длъжностни характеристики, най-вероятно мислят за обяви за работа, публикувани от работодатели. Но най-важните длъжностните характеристики могат да бъдат тези, създадени от вас, когато сте описващ последните позиции на автобиографията си.

Длъжностните характеристики показват потенциални работодатели, което сте постигнали в позициите, които сте държани. Те също така предоставя резюме на вашия опит и умения.

Ами на описание за всяка работа, която са заемали ще ви помогне да се автобиографията си забелязал и избран за интервюта. Какво е най-добрият начин да се напише грабващи вниманието длъжностни характеристики?

Преди да започнете да добавяте длъжностни характеристики на автобиографията си, може да искате да се направи списък на постиженията на всеки един от вашите работни места. Това ще ви подготви за написването на автобиографията си.

Съсредоточете се върху умения и постижения

След като сте написали длъжностна, търсят начини да направят вашето обяснение по-кратки. Направете усилие за създаване на ефективни отчети на въздействието. Светещи умения и постижения, които предоставят само достатъчно подробности, за да подкрепят своите помещения. Опитайте се да редактират местоимения и статии. Започнете фрази или изречения с глаголи. Изберете силни думи думи-автобиография действие като “инициира” и “надзор” са силни и да се покаже, че сте направили влияние върху вашия екип.

Ако ще подаване на автобиографии на организации, които ги сканират в търсене на компютърните бази данни, включват най-много на индустрията и специфични за длъжността “ключови думи” колкото е възможно. При търсене на бази данни за потенциални кандидати, работодателите търсят автобиографии с най-голям брой на “хитове” на ключови думи.

Ключови думи най-често са съществителни, например “обслужване на клиенти” или “компютърни умения”. За да използвате ключови думи, най-ефективно, да бъде специфична, използвайте възможно най-много, и ги поръсете цялата автобиографията си.

Бъдете Селективна за това, което Включи

Вашето резюме не е цялата история на работа, както и че не е необходимо да се включи всеки акциза за всяка роля. Определете най-подходящата информация от поставянето си в позиция потенциал на работната ви: Ще тази информация да помогне убеди работодателя, че сте си заслужава кандидат за интервю?

Не е нужно да се включи всеки отговорност някога сте имали. Група заедно подобни задачи. Например, вместо в списъка “, отговори телефони” и “отговори на клиентите имейли” в две отделни точки, можете да комбинирате и да каже: “Решени проблеми със своите клиенти по цял телефон, електронна поща и чат разговори.”

Приоритет на длъжностна характеристика Информация

На следващо място, мисля за приоритизиране на информацията, която предоставяте в описанието на всеки. Настоящите данни, които са от най-голям интерес за потенциални работодатели на първо място. Помислете например за кандидат търсят работа в интериорния дизайн.

В резюме може да се отрази на дребно опит, в който 75% от времето на кандидата са били изразходвани за пода на продажбите и 25% са били изразходвани проектиране прозорци и подови дисплеи. Приоритет, определен от значение за работодателя, изисква проектиране на прозоречни и подови дисплеи следва да бъдат изброени преди продажби.

ПРИМЕРЕН

Търговски сътрудник

Sales Associate , Retail САЩ, New York, NY октомври 20XX – до момента

  • Проектиран всички големи прозорци с помощта на цвят като основния фокус.
  • Създаден ангажиращи дисплеи пункта за покупка за бавно движещи се малки детайли; увеличаване на продажбите на тези елементи с 30 процента.
  • Организирани етаж екрани, за да се постигне максимално пространство и се обърне внимание на най-новите стоки.
  • Използвана силни междуличностни и комуникационни умения, за да обслужват клиенти; получи служител на наградата месец два пъти.

В крайна сметка: Маркирайте най-подходящите си квалификация за работата, като ги за първи път в длъжностната характеристика.

Изразете вашите постижения

Изразете толкова информация, колкото можете (номера, признаци долар, процентите могат да помагат за превръщането на вашия случай). Един куршум точка, която гласи: “Израснах трафик 35 на сто спрямо същия период на година”, е по-впечатляващ, и информативен-, отколкото този, който чете просто “по-голям трафик.”

Почти всяко описание, за който и да е работа, може да се подобри чрез използване на номера. А сервитьорка би могъл да започва с описанието “Отне клиентски поръчки и доставя храна.” Но количествено описание казва: “за обслужване на клиенти в луксозния ресторант на 100-местния”, осигурява по-голяма проницателност.

ПРИМЕРЕН

сервитьорка

Сервитьорка, Ресторант Maxill е, New York, NY
януари 20ХХ – до момента

  • При условие, трапезария услуга за покровители на луксозния 100-местния глоба заведение за хранене.
  • Сервира ястия, изчистени маси, наблюдавани пет маси, и при условие, изключително обслужване на клиентите на до 30 клиенти.
  • Обучени нов сервитьорите на POS система, услуги за гости, както и политиките на ресторант и процедури.

В крайна сметка: Работодателите като числа. Това е много по-лесно да погледнете знаци и символи, отколкото да се четат думи.

Подчертайте Постижения Над Отговорности

Важно е служителите да знаят, че имат необходимия опит, за да свърши работата изисква в позицията. И все пак, много кандидати ще имат този съответен опит. За да се открояват, подчертават как можете добавена стойност. Съсредоточете се върху постиженията, отколкото отговорности.

Както се вижда по-горе, могат да бъдат номера на вашия приятел, когато става въпрос за подчертаване постиженията си в автобиографията си. Както е добре, предоставят контекст. Например, може да се каже: “Увеличаване на приходите от 5%, след няколко години на намаляване на продажбите.” Или, вместо да каже “Отговорено телефонни разговори и се справиха със загрижеността на клиентите”, можете да кажете: “Решени клиентите опасения, отговаряйки на около 10 обаждания на час. Стана минаване на човек в екипа за справяне с най-тежките телефонните обаждания и най-голямото предизвикателство оплаквания. “

Въпреки че е важно да се запази описания кратко, добавяйки детайли и контекст може да помогне на работодателите показват защо искате да бъде добър мач за длъжността.

ПРИМЕРЕН

Обслужване на клиенти

Обслужване на клиенти сътрудник, ABD Company, март 20XX – август 20XX

  • Решени притеснения на клиентите ефективно и експедитивно, отговаряйки на около 300 обаждания на седмица.
  • Постигната 100 процента от целите за ефективност на повикване за точност, скорост, обем, резолюция от проблеми и удовлетвореността на клиентите.
  • Номиниран за служител на най-месец четири пъти за отлична нагласа и примерни умения за обслужване на клиенти.

В крайна сметка: Работодателите искат да знаят какво се осъществи. Направете го лесно за тях, за да видите какво сте направили с помощта на цифри и проценти.

Направете своя работа звучи по-добре

Има лесни начини за Джаз описания продължи заданието, за да извършите работни места звучат супер впечатляващи. Няколко прости ощипвам тук и може да има направят автобиографията си много по-добре.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *