Как да пишем благодарствено писмо след беседа

Posted on

Как да пишем благодарствено писмо след беседа

Преди да диша една въздишка на облекчение след интервю за работа, има още едно нещо, което да направите: Напиши писмо ви благодаря. Тази проста стъпка може да ви постави пред останалите кандидати за работа и колкото по-бързо го направи, толкова по-добре. Тази последна стъпка следва да се разглежда като част от ежедневието си процес на търсене на работа, за всяко интервю, в който можете да участвате.

В края на интервюто, да се осигури информацията за контакт с всички хора, които ви интервюирани. Ако те не ви предложи своята визитка, да поиска информация за контакт в края на всяко заседание.

Причини за изпращане на благодарност Забележка След Интервю

Изпращане на благодарствено писмо до бъдещия си работодател със сигурност няма да гарантира, предложение за работа, но това ще ви даде предимство, ако конкуренцията е здраво. Въпреки, че наемането на мениджър не може да бъде обиден, ако не изпратите бележка, те ще забележите, когато го правите. Винаги се изпраща една част от стратегията си за търсене на работа.

Най-малкото, изпращане на бележка за експресни благодарност е учтиво. Точно както не бихте посети дома на някого и отпуск, без да изрази благодарност, не оставяйте интервю, без да каже благодаря на интервюиращия. Да бъдеш милостив и професионално е важно, когато общуват с потенциални работодатели.

Освен етикет, друг съществена причина да се изпрати благодарствено писмо е, че това е една възможност, може би си само една за проследяване, след като си интервю. Използвайте го, за да споделите с бъдещия работодател ноу искате работата. Тя може да се чувстват неудобно да кажа тези думи на глас по време на интервюто, но това е много по-лесно да ги въвеждате.

Без значение колко подготвени и да сте, стреса на интервюто може да доведе до кратка давност памет. Вашият благодарствена бележка е идеалната възможност да общуват точка сте забравили да обсъдим. Той също така ви позволява да повторя нещо, което искате интервюиращия да се има предвид, тъй като те правят решението на наемане.

Какво да разгледа, преди да напише благодарствено писмо

Точно както е важно внимателно да съставите автобиография и мотивационно писмо, и да се подготвят да отговорят на въпроси за интервю, че е също толкова решаващо значение да се даде много на мисълта за това как да занаят благодаря ти писмо. Съображенията, като времето, писмо получателите, и съдържанието са важни за задълбочаване на шансовете си за получаване на работа.

синхронизиране

Изпрати благодаря ви, имайте предвид, веднага след интервюто, колкото е възможно. Няколко часа по-късно е най-добре, но не чакат повече от един работен ден, за да го изпратите. Това е от решаващо значение, че работодателят го прочете, докато си интервю е все още пресен в съзнанието им.

Хартия или имейл

Както своевременност е всичко, електронната поща е най-добрият вариант за получаването на писмото Ви в ръцете на потенциалния работодател е възможно най-бързо. Също така е, най-вероятно, начина, по който сте били общуването с работодателя, довели до интервюто. Вашият среща може би дори е виртуална, която се провежда чрез видео чат или по телефона.

Благодарствено писмо Получатели

Ако повече от един човек в една организация е присъствал на интервюто, благодаря на всеки един в писмена форма. Уверете се, че за да персонализирате бележката за всеки получател, може би като се позовава на въпрос те са поискали.

Писмо Style

Вашият имейл трябва да бъде не повече от три точки. Използвайте официална титла като г-жа или г-н до адреса на получателя, освен ако интервюиращия каза да се използва първото си име. За да започнете, благодаря на интервюиращия, че отделихте време, за да се срещнат и да посочи датата, на която се срещна.

Ако е имало нещо, което исках да кажа по време на интервюто, но не го направи, това доведе до сега. Също така, да се използва тази възможност, за да се подчертае една точка, която искате интервюиращия да се помни, когато вземете решение за наемане.

Не забравяйте да кажете, че би приветствал предложение за работа. Не се притеснявайте за това звучене твърде напред. Получателят ще се възхищаваме си прямота и доверие.

Бързи съвети за писане ви Благодарим ви Email

Ето някои съвети за съставяне на благодарствено писмо:

  • Използвайте официално поздрав, който включва заглавието на получателя (г-н, г-жа, или доктор) и фамилно име, освен ако не сте инструктирани друго.
  • Включи датата на интервюто и наименованието на длъжността, за която вие сте кандидат.
  • Повторя нещо за себе си, че силно ви отговаря на изискванията за тази позиция.
  • Изразете вашия интерес към работата.
  • Използвайте официално закриване, като “уважение”, “С уважение,” или “Благодаря ви.”

Благодаря ви изпрати имейл Sample

Уважаема г-жо Диас,

Благодаря ви за среща с мен в понеделник, 4 юни, аз оценявам възможността да обсъдим моята квалификация за Paralegal позицията на Диас, Клайн и Браун. Удоволствие обучение за работата и ролята мога да играя на вашата фирма.

Моят опит в работата по наказателни дела в сегашната ми работа, както и моя Paralegal обучение, ме отличен избор за тази позиция се направи. По време на интервюто ми, аз пропусна да спомене, че аз също съм работил по няколко наемодател / наемател спорове. Разбирам, Смит, Клайн, и Браун ще се разширява в тази област и мисля, че моят опит ще бъде безценен.

Очаквам с нетърпение да стане част от вашия екип.

 

Искрено Ваш,

Barry Allen

Преди да изпратите писмото

Внимателно коригирам си благодарствена бележка. Проверете за правописни грешки, неправилно изписване и граматически грешки. Напиши писмо персонализирани за всеки работодател, използвайки тяхно име и тяхната компания. Бъдете внимателни при рязане и пренасяне на части от писма, които сте изпратили до други работодатели, тъй като някои търсещи работа искате да бъде направено. Направете необходимите промени, като например премахването на името на друга организация или мениджър.

Грешки във вашия благодарствено писмо ще ви направят да изглеждате безгрижни. Запазване на електронната поща като чернова и се върна да го разгледат след известно време е минало. Дай окончателно веднъж над преди да го изпратите. Ако е възможно, някой друг да го прегледа, както добре.

Долния ред

От съществено значение е да се напише ви благодаря, обърнете внимание, след интервю за работа. Изпрати го на всеки човек, който е участвал. Преповтаряйте квалификациите за работата и да изразят интереса си към позицията. Включването на тази стъпка в търсенето на работа ще се увеличи шансовете си за получаване на работа, тъй като това ще ви отдели от другите кандидати в условията на конкурентен пазар на труда.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *