Как да пишем автобиография (CV) за работа

Posted on

Как да пишем автобиография (CV) за работа

Ако вашата кариера включва работа в академичен, научни изследвания, или медицински области в САЩ, шансовете са добри, че вие ​​ще бъдете помолени да да представят автобиография, отколкото типичен автобиография. В Латинска, фразата “автобиография” означава “Разбира се на живота.”, Което е доста подходящо, ако, като кандидат влизането на ниво, да се почувствате като сте прекарали целия си живот в завършил училище или медицинско училище!

В съвременния английски език, концепцията зад автобиографията може по-добре да се преведе като “по време на нечии професионално образование и кариера.” С една дума, институции, които изискват тези документи се интересуват най-много един добре заоблени пълномощията за работа (както е изразено в обучение и последваща опит кариера). Това се различава от стандартните автобиографии, които се фокусират повече върху компетенции .

Ето информация защо, кога и как да използвате CV, когато използването на автобиография срещу автобиография, писане CV и форматиране насоки, разликите между САЩ и международни автобиографии, и примери.

Кога да използваме една автобиография

Кога трябва търсещите работа използват автобиография, обикновено се нарича като “Автобиография”, а не на автобиография? В Съединените щати, автобиография се използва предимно при кандидатстване за академичната, образование, научни, медицински или научни позиции. Също така е приложимо при кандидатстване за стипендии или субсидии. Ето повече информация за това кога да се използва автобиография вместо автобиография.

При търсене на работа в Европа, Близкия Изток, Африка, или Азия, се очаква да представят автобиография, а не на автобиография.

Имайте предвид, че в чужбина работодателите често очакват да прочетат вида на лична информация на автобиография учебна програма, която никога няма да бъде включена в американски автобиография, като дата на раждане, гражданство, семейно положение, и място на раждане.

САЩ, уреждаща въпросите какво кандидатите информация за работа могат да бъдат помолени да предоставят не се прилага извън страната.

Какво да се включи в CV

Има няколко разлики между автобиография, както и автобиография. А автобиография е по-дълъг (две или повече страници), по-подробна резюме на вашата подготовка и умения. Както и с автобиография, може да се наложи на различни версии на една автобиография за различни видове позиции.

Подобно на автобиография, автобиография трябва да включва вашето име, информация за контакти, образование, умения и опит. В допълнение към тези основни положения, обаче, CV включва и изследвания и преподавателски опит, публикации, презентации, безвъзмездни помощи и стипендии, професионални сдружения и лицензи, награди и отличия, както и друга информация, свързани с позицията, за която кандидатствате. Можете също така да се включи лично изявление, за да си CV открояват.

Започнете, като направите списък на всички ваши основна информация, а след това да ги организираме в категории. Уверете се, че да се включат дати на всички публикации, които посочите.

Лична информация да се включи в международен CV

 • националност
 • Семейно положение
 • възраст
 • Брой деца (на възраст по желание)
 • Лични интереси като хоби
 • Всички образование, включително гимназия / средно училище
 • Снимки също са препоръчителни (професионален Убийства е най-добре)

Дата на раждане на автобиографии

Някои страни извън САЩ очакват от вас да се включат датата си на раждане на вашето CV. Ако кандидатствате за чужда работа, протокол за изследване на конкретен страната за представяне на кандидатури за работа.

Ако използвате автобиография (CV) или автобиография да кандидатстват за работа в САЩ, поради настоящите закони по отношение на възрастовата дискриминация, не може да се изисква да включат датата си на раждане на автобиография.

Направи си автобиография

След като сте направили списък с информацията, която искате да включите, това е добра идея да се създаде автобиография по поръчка, които конкретно подчертава опита имате, което е от значение за длъжността, за която кандидатствате. Това отнема повече време, за да напишете обичаен CV, но си струва усилията – особено, когато се кандидатства за работа, които са добър мач за вашите умения и опит.

 • Използвайте постижение ориентирана куршуми, които започват с иск глагол и включват резултат.
 • Започнете с професионален профил (наричан също и резюме), която подчертава най-доброто от това, което, както кандидат са предлагане.
 • Редактиране на съдържание, за да включат тези области на компетентност, умения и знания, които изрично да съответства на изискванията за работа; не всички подробности за вашето образование и трудов стаж (за работа, изследвания, стипендии и т.н.) могат да бъдат релевантни.
 • Внимателно ранг и организира разделите на автобиографията си според това, което институцията, за която кандидатствате търси. Например, ако кандидатствате в университет, където се набляга на научните изследвания, трябва да започнете вашия списък с публикации от първа страница, веднага след първоначалния си професионален профил. Ако, от друга страна, знаете, че преподаването е на стойност над публикуването от страна на отдел, вие ще искате да дадете своя професионален история кариера достойно място на първата страница.

Автобиография на пробата

Това е пример за автобиография. Вижте по-долу за повече примери.

Дороти Докторе, MD
3204 Windover Way
Хюстън, Тексас 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Автобиография

Посветен и пациент-фокусирани MD позиция да ексел в рамките на постоянно пребиваване, което осигурява възможност да се развиват в знания и терапевтична практика на педиатрията.

ОБРАЗОВАНИЕ

Доктор по медицина (MD), май 2018 – David Geffen Училището по медицина, UCLA

BS в биология,  с пълно отличие , June периода 2014 – Stanford University

Почести / НАГРАДИ

David Geffen Медицински Scholarship, 2014 г., 2015 г., 2016 г., 2017
Станфорд Катедра по биология Award 2013
Списък Станфорд Дийн, 2010-2014 г.

ПРЕГЛЕДИ

USMLE Стъпка 1 май 2016 г.
USMLE Стъпка 2 CK, май 2018

РАБОТЕН ОПИТ

UCLA, Департамент по Онкология
научен сътрудник  (2015-2016)

 • Assisted Джо Джонсън, MD и Сю Сандерсън, Ph.D. в областта на изследванията и представяне на “Роман Имунотерапия подход към дуктален карцином гърдата (ИДК).”

Станфордския университет
Resident асистент  (2013-2014)

 • При условие, лидерство, другар на човека, и емоционална подкрепа на студенти жителите на университетски общежития.

ОПИТ КАТО ДОБРОВОЛЕЦ

Американската медицинска асоциация Student, UCLA (от септември 2013 г. – юни 2018)

 • Президентът, местни глава май периода 2014 – юни 2018
 • Координирани добре присъстваха Wellness на Campus панаир, Септември 2017 г.

Доброволец , Венеция Family Clinic (от септември 2014 г. до юни 2017 г.)

 • Помогна за подпомагане на нуждите на недостатъчно семейства в безплатна медицинска клиника.

Болница доброволци , Роналд Рейгън UCLA Medical Center (септември 2014 – юни 2015 г.)

 • Доброволец в педиатрични, ER, и хирургия въртене позиции

Доброволец , Програма Connection UCLA Хората-животните (от септември 2013 г. – юни 2014 г.)

 • При условие, компания на критично болни деца в програмата терапия на животните с помощта на.

ЕЗИЦИ

English (роден)
Испански (за напреднали устно и писмено владеене)

Членства / принадлежност

Американската медицинска асоциация Student 2014 г. – до момента
Американската медицинска асоциация, 2017 – до момента

ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ

CrossFit, сърф, фотография, и обой производителност.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *