Как да направите работен звук супер впечатляващ във вашата автобиография

Posted on

Как да направите работен звук супер впечатляващ във вашата автобиография

Когато става дума за кандидатстване за работа, е важно да изглеждате добре на хартия. В крайна сметка ще стигнете само до следващата стъпка – интервю – ако автобиографията ви привлече вниманието на наемащите мениджъри. Ако вече сте направили основите на изготвянето на автобиографията си , време е да преминете към следващата фаза: да направите всяка отделна позиция да блести с раздела за трудов опит .

Но как? Ние закръглихме съвети и трикове, които ще ви помогнат да направите звука впечатляващ във вашата автобиография – без да стигате твърде далеч и да ви се стори горд или глупав.

Използвайте числата

Кое звучи по-добре? Вариант 1: “Сервирани маси в зает ресторант” или Вариант 2: “Сервирани 15 маси едновременно в зает ресторант.”

Вероятно ще изберете опция номер две, която е само малко по-описателна благодарение на използването на числа. Учудващо е колко значими могат да бъдат показателите – и това важи дори за позиции, които са приятелски настроени за английски. Ако позицията ви е писател на персонала, в автобиографията ви може да се посочи колко статии пишете всеки месец или колко показвания на страници получавате например онлайн.

Продължете напред и количествено определете длъжностните си характеристики с номера , независимо дали се обслужват таблици, помогнати на клиентите или процент на растеж на продажбите.

Приоритетно четене

Вероятно сте мислили да форматирате, от избора на шрифт до размера на полето, в даден момент по време на създаването на вашето възобновяване. Но хвърлете втори поглед върху всяко описано от вас длъжностно описание, с внимание колко лесно може да се усвои всяко описание. Помислете за четенето както от копие, така и от гледна точка на дизайна.

Ако е малко прекалено, помислете дали да изрежете някое копие или да използвате по-малко жаргон. (Някои жаргони са добри, но използването на всички модни думи и съкращения може да направи възобновяването трудно за четене.) И, уверете се, че има достатъчно бяло пространство – можете да добавите това, като използвате точки на куршуми или абзаци.

Разбира се, разбира се, че грешките в печата или граматическите грешки в описанието на работата ви са вредни за тяхната четимост. Използвайте този контролен списък за подновяване на резюме, за да гарантирате, че вашият документ е без грешки.

Разговори за изпълнение, а не за задачи

Съблазнително е, когато описвате работа в автобиографията си, за да създадете списък с задачи, като по същество запишете деня (или седмицата), за да направите списък, когато сте били на работа. Но най-вероятно това е информация, която мениджърите по наемането вече знаят от поглед към заглавието на работата. Вместо списък със задачи, споделяйте постижения и постижения.

Вместо да напишете „Проектиран прозоречен дисплей на месечна база“, можете да напишете „Увеличен процент на влизане на клиенти с 10% с тематични дисплеи на прозорци, актуализирани ежемесечно“.

Ако сте водили среща, говорете какво се е случило по време на тази среща, как сте я ръководили или какво сте направили в резултат на вашето ръководство. Или, ако създавате месечен отчет, говорете защо доклада има значение – помогна ли той да поддържа бюджета в проследяване, да даде приоритет на усилията за продажби или да ангажира клиентите? Вижте още съвети за споделяне на постижения във вашата автобиография .

Изберете Мощни думи

Внимание: Не отивайте на върха с избора си на думи. Няма нужда да разчупвате тезауруса на лов за заек, необичайни думи! Но имайте предвид, че някои думи са просто по-вълнуващи от други – ето няколко препоръчителни мощност думи, които да използвате във вашата автобиография .

Прегледайте описанията на задачите си за думи, които се използват повторно в целия документ. Опитайте се да ги разнообразите повече. Вместо „управляван“, опитайте например „контролиран“ или „координиран“.

Има някои думи, които често се появяват при автобиографии. Помислете: „отборен играч“ или „ориентиран към детайлите“. Тези думи и фрази могат да се почувстват застойни при наемането на мениджъри. Помислете за начините да покажете, че притежавате тези умения, а не да заявявате, че ги притежавате. Например, вместо да кажете „ориентирана към детайлите“, може би можете да имате точка за „Пускане на чист код и помага на другите да проследяват малки грешки в кода“.

Една предупредителна бележка: Вашата работа звучи впечатляващо и смислена – а след това има похвали. Ако надуете разпознаваеми позиции с език на най-горния език, това наистина може да предизвика обратна реакция и да ви накара да изглеждате глупаво. Мениджърът по наемането на работа ще знае какво означава, ако заглавието на Вашата работа е „помощник“ или „мениджър“ и утежняване на отговорностите на длъжността с надут език няма да ви помогне да направите интервю.

И определено, не бъдете измамни или нечестни. Лъжата на автобиографията ви може да ви струва възможност за работа и дори е основание за уволнение, ако лъжата бъде открита, след като бъдете наети на работа – ето повече за това защо е важно да поддържате автобиографията си честна .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *