Как да направите избор на кариера когато сте Не съм решил

Posted on

Как да направите избор на кариера когато сте Не съм решил

С хиляди възможности, как ще изберат кариера  , който е точно за вас? Ако не разполагат с някаква идея какво искате да направите, задачата може да изглежда непреодолима. За щастие, това не е така. Следвайте организиран процес и ще увеличи шансовете си за вземане на решения е добра.

Оценете себе си

Преди да можете да изберете правилната кариера, трябва да научат повече за себе си. Вашите ценности, интереси, меки умения и способности, в комбинация с вашия тип личност, правят някои професии са подходящи за вас, а други напълно неуместно.

Използвайте инструменти за самооценка , както и  тестове за кариера  , за да събират информация за вашите черти, а впоследствие и генериране на списък с професии, които са подходящи въз основа на тях. Някои хора избират да работят с  кариерен консултант  или други специалисти, кариерно развитие, които могат да им помогнат да се движите на този процес.

Направете списък на професиите за опознаването

Може би имате няколко списъка на професиите пред вас в този момент, и един, генерирани от всеки един от инструментите за самооценка, които сте използвали. За да запазите себе си организирана, трябва да ги комбинирате в един главен списък.

На първо място, за кариери, които се показват на няколко списъци и да ги копирате на празна страница поглед. Заглавие го “професиите за изследване.” Вашите самооценки  са посочили, че са подходящи за вас въз основа на няколко от вашите черти, така че те определено си заслужава да изследвате.

На следващо място, да намерим професии в списъка или списъците, които се харесват на вас. Те могат да бъдат кариера знаете малко за и искате да изследвате по-нататък. Също така, да включва професии, за които не знаят много. Може да научите нещо неочаквано.

Запознайте се с професиите на вашия списък

В този момент, вие ще бъдете развълнувани сте успели да се стесни списъка си, срещу едва 10 до 20 опции. Сега можете да получите основна информация за всяка от професиите в списъка.

Намери длъжностни характеристики и образователни, обучителни и изисквания за лицензиране на публикувани източници. Научете повече възможности за развитие. Използвайте правителството произведени информация за пазара на труда  , за да получите данни за приходи и перспективи за работа.

Създаване на “кратък списък”

Сега имате повече информация, започнете да стесните списъка си още повече. Въз основа на това, което сте научили от вашите изследвания до момента, започне премахването на кариерите, които не искате да преследва по-нататък. Вие трябва да се свърши с два до пет професии от Вашия “кратък списък”.

Ако вашите причини за намиране на кариерата неприемливо са непрехвърляеми, го зачерквам вашия списък. Махни всичко със задължения, които не се харесват на вас. Премахване на кариери, които имат слаби перспективи за работа . Отърви се от всяко занятие, ако не сте в състояние или не желае да изпълнява образователни или други изисквания, или ако липсват някои от най-меките умения, необходими, за да успее в това.

Провеждане Информационни Интервюта

Когато имате само няколко професии, оставени в списъка ви, започнете да правите по-задълбочени изследвания. Подредете да се срещне с хората, които работят в професиите, в които ви интересуват. Те могат да предоставят първа ръка знания за кариерата на своя кратък списък. Достъп до вашата мрежа, включително и LinkedIn, за да намерите хора, с които да имат тези информационни интервюта.

Направете своя избор на кариера

Накрая, след като правим всичко си изследвания, най-вероятно са готови да направите своя избор. Трансфер на окупацията които смятате, че ще ви донесе най-голямо удовлетворение въз основа на цялата информация, която сме събрали. Осъзнайте, че имате право да направят определени места, ако промените решението си за избора си във всеки един момент в живота си. Много хора се променят кариерата си поне няколко пъти.

Идентифициране на целите си

След като вземете решение, да идентифицират своите дългосрочни и краткосрочни цели . Това помага да се очертае пътя към евентуално кацане работа в избраната сфера. Дългосрочните цели обикновено са необходими около три до пет години, за да достигне, а обикновено можете да изпълни краткосрочна цел в рамките на шест месеца до три години.

Нека изследването си направил около изисква образование и обучение да ви бъде водач. Ако не разполагате с всички детайли, да направим още изследвания. След като имате цялата информация, която имате нужда, задаване на целите си. Пример за дългосрочна цел ще бъде завършване на образование и обучение. Краткосрочните цели включват кандидатстващи в колеж, стажове, други програми за обучение и стажове.

Напишете план за действие на кариерата

Сглобете  кариерен план за действие писмен документ, че излага всички стъпки, които ще трябва да предприеме, за да постигнете целите си. Мислете за това като пътна карта, която ще ви отведе от точка А до точка Б, а след това на С и D. Обезценка на вашите краткосрочни и дългосрочни цели и стъпките, които ще трябва да предприеме, за да достигне до всеки един. Включете всички очаквани пречки, които биха могли да попречат на постигането на целите си-и начините, можете да ги преодолеят.

Това може да звучи като много работа, и това е. Но това е много по-лесно да се изградят кариера, когато знаеш, че това, което искате. Като тези стъпки рано ще ви спести много борба и несигурност в дългосрочен план.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *