Как да намерим най-подходящия стаж в стратегическо планиране

Posted on

Как да намерим най-подходящия стаж в стратегическо планиране

Първи платен стаж през лятото е мечтата на много студенти, но това не трябва да бъде само добро пожелание, ако вземете правилният подход, да се включат в някои мрежи, и започнете търсенето си по-рано.

В допълнение към платени стажове, може да искате да разгледа начини за финансиране на стажа (проверяват кариера офис услуги на колежа, различни организации и фондации). Някои студенти са в състояние да направи неплатен стаж в тяхната сфера на интерес чрез допълването им стаж с работа на непълно работно време.

Дефиниране на Good Стаж

Добри, успешни стажове обикновено предлагат предимства, като например следното:

 1. Учи на основни знания и умения, необходими за да се наемат за работа на пълен работен ден (или в компанията, където можете интернирани или от един от неговите конкуренти)
 2. Осигурява преживявания, които положително ще подобрят автобиографията си
 3. Помага ви да се развиват професионално мрежови контакти, които могат да ви помогнат в бъдеще търсене на работа

Говори с академичните съветници, училище кариерни консултанти и преподаватели, за да открие кой фирми в вашата целева индустрия предлагат стойностни стажове, където ще получите реална, добавената стойност опит.

Търсене и проучване на стажове

Някои от най-добрите Стажовете са приземени в резултат на проучване. Това означава идентифициране на компании или организации, които искате да работите за тях и да се свържете директно, което може да доведе до някои от най-добрите Стажовете наоколо за няколко причини:

 • Чрез идентифициране компании, които всъщност не рекламират своите стажове, ще избегнат съревнованието с хиляди други кандидати, които също са намерени стажът обявата онлайн.
 • Когато се свързвате дружество пряко, често ще получите възможност да помогне за създаване на вида на опит, който търсите и може да бъде разрешено да има някакъв принос в това, което стажът включва.

За ученици от малките градове, проучване често е единственият начин да се намерят потенциални стажове. Важно е да следвате няколко прости стратегии, за да увеличи шансовете си за кацане стажовете на мечтите си. Разбира се, полето за кариера или индустрия, което преследва до голяма степен ще определи дали платени стажове са на разположение.

Дори и с търсене, няма гаранция, че студентите ще имат възможност да се приземи платен стаж. Работодателите се наблюдава значително увеличение на броя на студентите, които търсят стажове. Част от това увеличение се дължи на факта, че все повече студенти осъзнават, че работодателите търсят студенти имат съответен опит изисква да наемат на бъдещите работни места на пълен работен ден.

Друга причина редица пенсионери (и докторанти) също са заинтересовани в намирането на стаж е, че те в момента не могат да си намерят работа в тяхната област на интерес.

В 2018 проучване, което анализира автобиографии на четири милиона хора с висше образование, резултатите показват, че над 40 процента от новозавършили е взел работни места влизането на ниво, което не изисква висше образование, а един от всеки пет студенти са все още работи не- степен, която изисква работа на 10 години later.Employers стават все по-взискателни, и те очакват завършили колеж, за да се качи на борда със специфични умения и опит, че кандидатите са придобили по време на стажове или чрез други средства.

Платени стажове и програми

Според Националната асоциация на колежите и работодателите (NACE) е 2019 Стаж & Кооп доклад, средната часова работна заплата за стажант е $ 19,05 в 2019. Много компании наемат стажанти, като начин за предварителна визуализация, за да видите, ако те ще се вмести като служители на пълно работно време, както и около 56 на сто от стажантите се превръща в пълно работно време наема. Добрата новина за работодателите е, че над 70% от стажантите, които са били наети на работници на пълен работен ден са все още в компанията след една година.

Дали отнеме платени или неплатени стажове въпроси на потенциални работодатели. Според проучването на NACE 2019, 66,4% от 2019 висшисти, които са работили платени стажове са получили поне една е предложение за работа. Това контрастира с едва 43,7% от неплатени стажанти получаване най-малко един е предложение за работа.

Ако търсите за стаж, която се заплаща добре, ще имате най-добрия късмет с компании в технологичната индустрия. годишно проучване на най-високи печалби стажове Glassdoor.com показва, че през 2019 г., Facebook плаща стажанти най-високата заплата в $ 8000 на месец, и Amazon е на второ място в $ 7725. Други компании, в началото на списъка са Google, Microsoft, Блумбърг, Capital One и Apple.

Можете също така да заплати такса за участие в стажантска програма, която включва интервю и да се започне подготовка за, гарантирано разположение, както и избор на местни или международни локации. Някои от тези стажантски програми също предлагат отлични заплати, въпреки че авансови такси често са скъпи и изискват, за да участват в програмата.

Най-общо, че си струва да се притесняват от програми с такси, но и за дясното студент, който може да си позволи да плати такса за стажа си, съществуват няколко отлични възможности в определени индустрии и сфери на кариерата, и можете да ги намерите чрез фирми, които ви съвпадат с възможности за стаж на базата на определени характеристики.

Таксата, която плащате се смята за един вид обучение, както и програмата прилича на семестър-в чужбина тип програма. Изберете града и индустрията, в която искате да имате стаж, и разположението на фирмени гаранции в най-високо качество стаж.

ЗАБЕЛЕЖКА:

 1. Институтът за Международно обучение на студенти ( IES чужбина ) е около продължение на повече от 60 години, с което първата си група студенти да учат в чужбина във Виена, Австрия през 1950 г. Днес компанията предлага стажове в чужбина за лятна заетост на пълно работно време, на пълно работно време семестриални стажове или задочни програми. Макар че тези стажове са с гарантирано разположение във вашата индустрия на интереси, те не са платени. Някои програми могат да бъдат приемливи за финансова помощ или стипендии за покриване на разходите по програма такси, настаняване и храна.
 2. Сън Кариери е основана през февруари 2000 г., за да помогне на студентите да се повиши тяхната академичен опит, като предлага конкурентни стажове в двата гимназиални нива. Компанията оперира в 11 града по целия свят, които работят с около 5000 различни работодатели, и е служил повече от 17000 студенти, които искат да развиват своите амбиции за кариера.
 3. Друга подобна компания е The Washington Центъра за стажове , която е независима, неправителствена организация, която предоставя завладяващи стажове и семинари за студенти колеж ниво и млади професионалисти. Компанията работи в САЩ и има офиси в 25 други страни. Той ще им помогне да намерят стажове в публични, частни и нестопански сектори, в широк кръг от области, включително право, медицина, журналистика, бизнес и политика, между другото.

Полезни съвети за Ученици

Някои статистически данни казват, че до 80 на сто от възможности за работа, включително стажове, никога не са обявени, а вместо това ще се запълват чрез лични контакти и референции. Струва си да говори с никого и всеки, който може да има някаква връзка с вашата целева индустрия или стаж. Можете също така да се предприемат и други мерки, за да разкрие води до потенциални стажове:

 1. Network със семейството, приятели, познати, предишни работодатели, преподаватели и възпитаници вашия колеж, за да търсят хора, които в момента правят вида на работата, която искате да направите. Никога не знаеш кой родителите си знаят, докато не питам, или ако сте с добри връзки съседи във вашата целева индустрия.
 2. Доброволчески опит и работа на непълно работно време, често могат да се превърнат в пълно работно време след завършването си.
 3. Научноизследователски организации, така че да могат да включват тази информация в мотивационното си писмо или имейл въвеждане, докато достигне до работодателите чрез уебсайтове или когато проучване на стажове онлайн.
 4. Създаване на добре изработени, целенасочени автобиография и мотивационно писмо, които се фокусират върху организацията и позицията, в която кандидатствате. Имайте предвид, че само една правописна грешка може да ви изкара от управлението.
 5. Имате методичен процес, за да влезете си интервюта, а се определят срокове за проследяване с работодателите по електронна поща или по телефона. Не забравяйте, че е важно благодарствени бележки в процеса на интервюиране. Често учениците смятат, че те са, че е с вредителите, но много компании виждат това поведение като измерването на съответните мотивиран студент, както и някой, който наистина иска да дойде и да работи за тяхната конкретна фирма.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *