Как да започнете мотивационно писмо с примери и съвети

Posted on

 Как да започнете мотивационно писмо с примери и съвети


Какво е най-добрият начин да започнете мотивационно писмо за работа? Първото изречение или две от мотивационното си писмо са най-важните. Работодателите и мениджърите често прекарват буквално за секунди сканиране на вашата кандидатура. Вие трябва да вземете вниманието си веднага, или те никога не може дори да се стигне до втора страница.

Какво да кажат тези всички важни първите изречения? Имайте предвид, че се надявате да се отличите от конкуренцията.

Забележка : Това може да означава изтъкване на контакт, което осигурява бърз прозорец към съответния си професионален опит и образование и / или набляга значително постижение.
Помислете за това, защо наемането мениджър трябва да изберете повече от останалите кандидати, за интервю и вие ще бъдете на прав път.

Как да започнете мотивационно писмо

Бъдете директно. В тези отваряне изречения, искате изрично да чете нека знаят коя позиция кандидатствате за. Мениджърите по подбор често се търсят в няколко кандидати за свободните позиции във всеки даден момент. Уверете се, че е лесно за тях да открият вашето намерение. Например:

“Аз съм се интересуват от позицията на координатор по ABC компания.”

Споменете за контакт. Ако някой ви посочена позицията, включете тази информация веднага, както добре. Препратките са един от основните аспекти при получаване на интервю, така че не забравяйте да спомена твой веднага. Например:

“Джейн Доу ми предложи да се свържем с вас за работата, тъй като тя се чувства моите умения ще бъдат подходящи в позицията.”

Членка на постижение. Опитайте се да се посочи постижение от предишния си работа. Ако можете, покажете как добавена стойност към предишния компанията, в която е работил за. Може дори да добавите наименованието на длъжността сте имали, ако тя е подобна на тази, за която кандидатствате. Например:

“Като координатор на XYZ Enterprises, имам увеличена продукция моята група с 37% през последните 15 месеца.”

Изразете вълнение. Предавайте страстта си към работата си, и вълнение за работата и компанията. Мотивационното писмо е възможност да се продаде на наемане мениджър, както и да сподели защо сте добре квалифицирани за тази работа. Например:

“Бих много оценявам възможността да се срещне с вас, за да обсъдят какво трябва да доведе до позицията на ABC компания.”

Използвайте ключови думи. Ако можете да се включват всички ключови думи от листването на работа, го правят. Може би говорим за умения, които сте, че е било включено в гредата. Не прекалявайте все пак.

Персонализирайте мотивационното си писмо

Когато не сте сигурни как да започнете, тя може да бъде много полезно, за да прегледате примери на мотивационни писма. Можете да използвате тези като ръководство, но не забравяйте да пригодите представянето ви на вашите лични обстоятелства и длъжността, за която кандидатствате.

Колкото по-тясно да конструирате мотивационното си писмо да покажете, че има съответствие с изискванията за работата, толкова по-добре шансовете си за получаване на избрания за интервю.

Cover Letter Откриване Изречение Примери

  • Като специалист по информационни технологии с управленски опит на високо ниво в ИТ индустрията, научих, че най-добрият начин да се постигне успех е да се мотивират ресурсите, които имах с добре определени цели и овластяване.
  • Аз съм много се интересуват от позицията на влизането на ниво, което е на разположение на ABC Investment Partners. Аз наскоро завършил колеж XYZ и курсове ми в инвестиции, финанси, бизнес и ми даде солидна основа, върху която смятам да изгради кариерата си.
  • Пиша да изразя силен интерес към позицията на Международен маркетинг отворени в WellCam, Inc. колегата ми Яна раздава ми препоръча да се свърже директно с Вас за тази позиция, се дължи на моите години разработването на успешни кампании за XYZ Company.
  • Пиша за да изразят интереса ми към Редакционен асистент позиция в списъка на Monster.com. Като се има предвид моите пет години от редакционното опит и отлични възможности, щях да ценим Вашето внимание за тази позиция.
  • Имам много силен интерес от продължаване на преподавателска кариера. С опит в работата, както на основните и средните нива в училище, както и в дейности извън традиционната класна стая, имам разнообразен фон с какво да предложи.
  • Имам удоволствието да бъдат запознати с един от съветниците на вашия персонал, Елинор Севиля. Тя да ме уведомите за отворено положение, и препоръчва да се свържа с вас.
  • Бях развълнуван да прочетете за Административния откриването помощник работа в XYZ компания. Имам няколко години на административен опит в различни области, включително застраховане и финанси.
  • Това е моето разбиране, че сте били залята от автобиографии, тъй Computer World пусна своя списък на най-добрите компании в която да работят. Мина още една, но имам опит, че е трудно да дойда.
  • Моята доказана репутация на успешно изпълнение на сложни анализи на различни корпорации ме прави идеален кандидат за възможност на анализатор, който сте рекламира.

Какво да пиша в останалата част от мотивационно писмо

Разбира се, до края на Вашето писмо е важно също. Ще трябва да се използва подходящ поздрав, и да направи мотивационното си писмо затваряне любезен и приветлив. В тялото на писмото си, че имате възможност да разпъват квалификациите за работата по-подробно, отколкото можете да имате място в автобиографията си.

Съвет : Ако има конкретни събития или постижения, които смятате вероятно ще ви накара да се открояват, можете да ги спомена накратко, и да обясни по-подробно трябва да ви вкара интервюто.

Уверете се, че вашата информация за контакт е пълна, както и форматирате вашия подпис за да съответства на стила писмо, което използвате.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *