Как да добавя стаж на Resume

Posted on

Как да добавя стаж на Resume

В днешния конкурентен пазар на труда, съответен стаж може да ви отличи от останалите кандидати за работа. Това е особено вярно, ако сте студент или наскоро дипломиран с малко трудов стаж, или ако се променят кариера.

Не крия си стажантски опит в долната част на автобиографията си. Вместо това, се откроите сред своите стажантски опит, както и подробно как са ти подготвени за работата, която искате.

Кога да се включат Стажовете в автобиографията си

Вие трябва да включва стаж в автобиографията си, когато стажът е от значение за длъжността, за която кандидатствате. Това важи с особена сила, когато сте студент или наскоро дипломиран с ограничен трудов стаж. Стажовете ви предостави критичен опит в индустрията, така че не забравяйте да ги включите за да покаже своите умения и способности.

Можете също така трябва да включва стажове, когато се започне нова кариера. Въпреки че не може да има дългогодишен професионален опит, тези работни места не може да се отнасят към новия си кариера. Маркирайте всички стажове, които са ви подготвят за работа в новия си индустрия.

Кога да остави Стажовете

Може да започне да се премахне стажове от автобиографията си, когато започнете да се развие достатъчно трудов стаж във вашата област. След около пет години, или по (или две или три работни места) в индустрията, можете да се съсредоточи основно върху тази работа история, а не на миналото си опит стаж.

Все пак, ако се проведе изключително престижен стаж във вашата област, може да го държи на автобиографията си за малко по-дълго. Например, ако сте имали стаж в Google или Facebook, или друг важен стаж във вашата индустрия, той държи на автобиографията си.

Къде да поставите Стажовете

Защото стажове предоставят важна трудов стаж, трябва да включите вашите стажове в ” трудов стаж ” или раздел “Работа история” на автобиографията си, заедно с други работни места сте имали.

Ако сте имали множество стажове, можете да включите и отделна секция “Стаж” на автобиографията си. Сложете този раздел в горната част на автобиографията си. Сложи си секция “Стаж” над раздел “Работа История”, ако вашите стажове са от особено значение за работата, за която кандидатствате.

Каквото и да правиш, не поставяйте вашите стажове в долната част на автобиографията си или в ” Образование раздел”. Стажовете са реални преживявания, и трябва да се даде колкото теглото като работа.

Как да се включат Стажовете

Когато включите на стаж в автобиографията си, да включва същата информация, както всяка друга работа. Първо, включва заглавието на стаж. Ако е възможно, не просто да каже “Стажант” – попитайте вашия ръководител, ако имате по-подробно заглавие, като “Маркетинг Intern” или “Sales Associate Intern.”

Да се ​​включва и името на компанията, местоположението, както и датите на стажа. Можете да видите списък на датите от месец и година, или от сезона (като “Summer 20ХХ” или “Пролет 20ХХ”).

Под тази информация, да включват 2-4 подточки, които посочват отговорностите ви и постижения по време на стажа. Съсредоточете се върху отговорностите, които са свързани с работата, за която кандидатствате. Например, ако кандидатствате за работа писане, говорим за начина, по който пише и публикува пет членове по време на стажа си. Не е нужно да се включат по-малко си съответните задачи, като отговорите на телефони или копирни услуги.

Ако е трудно да решите какво отговорности и постижения, за да включват, започнете, като един дълъг списък от всичко, което направи на всеки стаж. След това погледнете работата обявата за длъжността, за която кандидатствате за. Кръгът всичко от списъка си, който съвпада с уменията или способностите, необходими за работата. Маркирайте тези конкретни преживявания.

Също така попитайте вашия стажант надзорник за помощ, включително стажа си в автобиографията си. Той или тя може да ви помогне да подчертае най-важните умения и опит за индустрията, и мога да ви кажа какво ключови термини от вашата индустрия да се включат.

Също така се уверете, че можете да форматирате стажове по начин, който е в съответствие с начина, по който да форматирате другата си трудов стаж. Отново, стажове са също толкова важни за кариерата си като на работа, така че не трябва да ги форматирате различен начин. Това важи с особена сила, ако включите стажове по “Работа история.” Например, ако сте смели заглавията си работа, да направят същото за вашите стажантски заглавия.

Пример на Стажовете на резюме

Това е един пример за раздел “Професионален опит” на автобиография, която включва две стажове.

РАБОТЕН ОПИТ

Ню Йорк исторически музей
в Ню Йорк, Ню Йорк
академични програми Intern
януари 20ХХ – май 20XX

  • Разработени и тичаха дейности за посетителите на музеи възрасти 5-15 февруари и април училищни програми пауза
  • Пише статии за пет месечен бюлетин с 5000 читатели
  • Проведените изследвания на най-новите стандарти за учебната програма и докладва констатациите в представянето на образованието отдел

Albany История общество
Олбъни, Ню Йорк
образование Intern
Summer 20XX

  • Разработена и внедрена дейности за посетителите на музеи възрасти 4-10, свързани с новата музейна сбирка за историята на транспорт
  • Работил е с образование отдел за разработване на мерки и провеждане на целодневна история цех за ученици от началното
  • Получава наградата за изключителен Intern на лятото от председателя на Сдружението
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *