Как да добавя постиженията си в автобиографията си

Posted on

Как да добавя постиженията си в автобиографията си

Когато започнете да пишете автобиографията си за нова позиция, трябва да сте наясно, че има обща убежище грешка работа често правят в форматиране своето резюме на текст. Много пъти, хората просто изброяват какво са направили в предишните работни места, без да сочи към въздействието на техните постижения и принос.

Вашето резюме не трябва да се чете като набор от длъжностни характеристики, които предават само това, което вашите отговорности са били в последните работни места. Вместо това, трябва да се наблегне върху това как сте направили добро впечатление по време на работа и направи разлика за вашия отдел и организация.

Важно е да се покаже какво сте постигнали в автобиографията си, а не просто да представи списък със задачи.

Вашето резюме следва да съобщават колко сте били един актив за последните организации, с които са свързани. Тези подробности за вашите специфични постижения ще ви помогнат да се открояват от конкуренцията.

Как да се включат Постижения върху Resume

Ето няколко съвета за включване на постиженията в автобиографията си. Следвайте процес за всеки от работните места, които сте държани за да можете да се подчертае това, което сте постигнали във всяка позиция на автобиографията си.

Определете Как Успехът се измерва
Идентифицирайте най-долния ред за всеки от отделите или функционални единици, в която сте работили. Задайте си въпроса как човек би измерване на успеха на тези единици. Това означава да се знае как да се включат номера на автобиографията си, когато е възможно.

Например, един отдел набиране може да се измерва с това дали са били набавяни на истинския талант. Една счетоводна отдел може да бъде оценена от това, колко чисти са техните одити. Отдел за покупки могат да бъдат оценени от парите го спаси. Ресторантът може да се измерва с броя на клиенти се повтаря или качеството на своите онлайн прегледи.

Маркирайте Как можете повлияха успех
изброявам подробно как вашата роля е свързана с най-долния ред на всеки един от вашите преживявания. Например, един работодател може да се отбележи, че тя е отговорна за избора на най-добрите училища за захранващи кандидати влизането на ниво.

Покупателната агент може да са оценени най-добрите доставчици на компютърен хардуер. Сервитьор може да се съсредоточи върху качеството на услугите, които той предоставя на ресторант покровители.

Идентифициране и документ някакви базови показатели, свързани с долните редове за вашите служби по времето, когато пое си роли. Например, като счетоводител, колко одит констатации са били там за вашата сфера на отговорност, преди да си поеме тази длъжност?

Като работодател, каква е средната цена на наем преди пристигането си? Като мениджър производство, какъв е средният престой на поточната линия, преди да поема тази роля?

Изразете вашите постижения
оцени нивото на промяна, която помогна да се конструират в ролята си и да го определи количествено, ако е възможно. Например, може да се посочи, че намалява констатации отрицателни одит с 50%. Може би намали пътните разходи във вашия отдел с 20% или намалява текучеството на персонала с 25%. Тя е умна стратегия, за да маркирате тези проценти в удебелен шрифт, така че те “се появи” на страницата.

Класирайте се вашите постижения
Ако промяната не може лесно да се изрази в количествено отношение, да се използва качествена език, който по подходящ начин да се посочва степента на промяна. Например, може да се каже:

 • Значително повишение на нивата на морала.
 • Решени оплаквания на клиенти много по-бързо.
 • Значително намалява текучеството на персонала.
 • Повишено време за реакция значително.

Включи Екшън Думи
Използват думи за действие на автобиографията си, които загатват за постижение или някои резултати, които са произвели. Например, започнете изявления си с думи като:

 • увеличава
 • е намалял
 • намален
 • подобрено
 • обновен
 • посветен
 • създаден
 • реорганизира
 • елиминиран
 • образувано
 • установен
 • ускорено
 • напреднал
 • посветен
 • надмина
 • убеждава

Постижение изявления ще бъдат по-убедителни, ако включите препратки към начина, по който генерира резултатите. Точка на уменията или стратегии, които можете заети да постигне всеки успех.

Примери за това как би изглеждало това в автобиографията си:

 • Подобрена производителност на персонала чрез създаване на стимули за постигане на целите на звука.
 • Повишена процентът на положителните отзиви на клиенти чрез инсталиране на система, която проследява коментари от служителите.
 • Оценени алтернативи за ТРЗ продавачите и избран нов партньор в резултат на икономии от 15% .

Как да се добави стойност към постиженията, описани на автобиографията си

Постиженията не е необходимо да бъде монументална, за да покаже на работодателя как можете да добавите стойност на автобиографията си. Помислете за това, как сте направили нещата по-добри, по-малка дори начин.

Например, един чиновник на човешките ресурси може да се каже, “Препоръчителни промени за обработка на нови приложения, които намаляват времето за реакция на кандидатите.” А продавач на дребно може да се каже, “да се преместват продукт е поставен по-ефективно да се движат с дата стоки.”

Друг начин да се потвърди постижение е да се цитират признание от контрольор, работодател, клиент или друга заинтересована страна.

Например, един сървър може да се каже, “Избрано като служител на месеца, въз основа на отлично обслужване на клиентите.”

Професионалният на човешките ресурси може да се каже, “Повишен до помощник-директор на човешките ресурси на основата на успешното набиране на завършилите за ИТ работни места.” А ръководител може да се каже, “Признат време за преглед на ефективността за повишаване на духа на персонала.”

След като сте решили, върху която на кариерата си постижения трябва да се покаже, да преразгледа някои възобнови шаблони и строители, за да видите какъв формат най-добре ще им помогне да тръгна по най-добрия в своя полза.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *